Mod Team durnykot Napisano 8 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Zaktualizowana waga w tytule. Proszę o zamieszczenie aktualnej ,pełnej rozpiski i jakieś fotki całego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 8 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Zaktualizowana waga w tytule. Proszę o zamieszczenie aktualnej ,pełnej rozpiski i jakieś fotki całego roweru. Oczywiście. Nie mam na razie warunków by zrobić dobre zdjęcie kozy. Jak tylko je zrobię to dodam też pełną rozpiskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2017 SPECYFIKACJA: ~~(Hamulec przedni) Tektro Aquila - 209g ~~(Hamulec tylny) Tektro Aquila - 211g ~~(Klamki Hamulcowe) Avid FR5 - 150g ~~(Pancerze i linki) pancerze Jagwire LEX-SL / CGX-SL + linki Niro Glide - 190g ~~(Kaseta) Sunrace CSM96 9sp 11-34- 350g ~~(Łańcuch) KMC x9.93 9sp - 280g ~~(Korby) Shimano SLX FC-M660 584g + zębatka owalna narrow wide HCC Components 36t 58g + kominy Reverse 8g ~~(Przerzutka tylna) Shimano Deore XT RD-M772 GS - 227g ~~(Widelec) Force 29er - 836g~~(Gwiazdka sterów) - 10g~~(Top Cap + Śruba) - 12g ~~(Rama) Accent Peak 27,5 rozmiar L / 21' - 1750g ~~(Gripy) Accent Fusion - 40g ~~(Kierownica) Funn FlameOn 710mm - 202g~~(Korki kierownicy) Accent - 4g ~~(Stery) Accent HSI-SPRO Tapered - 108g ~~Crank Brothers Candy - 275g ~~(Siodło) WTB Rocket Race "STORCK" - 262g ~~(Sztyca) Accent SP-408 31,6 - 295g ~~(Zacisk sztycy) Accent Execute 34,9 - 12g ~~(Manetki) Shimano XTR Sl-M970 9sp, tylko prawa- 110g ~~(Zaciski kół) Accent Bolt - 68g ~~(Mostek) PRO LT 120mm - 144g ~~(Opona przednia) Continental Race King Race Sport 2.2x29' - 528g ~~(Opona tylna) Continental Race King Race Sport 2.2x27,5' - 492g ~~(Dętki) Maxxis Welterweight - 370g ~~(Koło przednie) - 827g -Piasta DT Swiss 370 -Obręcz DT Swiss M442 -Szprychy DT Swiss Competition Race -Nyple DT Swiss mosiężne -Opaska taśma izolacyjna ~~(Koło tylne) - 1015g -Piasta DT Swiss 370 -Obręcz DT Swiss M442 -Szprychy Pillar PSR -Nyple DT Swiss mosiężne -Opaska taśma izolacyjna ~~(Tarcze hamulcowe) 160mm Tektro + śruby stalowe - 255g~~(Suport) Accent BB-EX PRO - 103gWAGA ROWERU - 9985 gAktualne zdjęcia:https://drive.google.com/file/d/0BwVr4XpEjXZPRlVTcnFWN0FrV3M/viewhttps://drive.google.com/file/d/0BwVr4XpEjXZPTDVuS1NwU2tzbGs/viewhttps://drive.google.com/file/d/0BwVr4XpEjXZPeVgxU0FOVF9Bbzg/viewProszę o poprawę łącznej wagi. Wcześniej źle policzyłem i podałem złą wagę! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) To nie licz, tylko zważ rower jako całość i pewnie wyjdzie nieco więcej niż wyszło z obliczeń Czyżby rower nie złamał realnie granicy 10 kg Edytowane 15 Października 2017 przez KrissDeValnor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Waga poprawiona. Na kasecie można zyskać jakieś 80 gramów zakładając sramowską PG990 . Przechodząc na mleko zyskujesz ok 200 gramów. Pancerze i linki sporo ważą- można część pancerzy zastąpić rurką teflonową z uszczelnianymi końcówkami. Lżej i działa ta samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2017 To nie licz, tylko zważ rower jako całość i pewnie wyjdzie nieco więcej niż wyszło z obliczeń Czyżby rower nie złamał realnie granicy 10 kg Niestety nie mam dostępu do wagi wiszącej. Jeżeli chodzi o złamanie granicy 10kg to oczywiście, że nie złamał! Żeby być całkowicie uczciwym, to musiałbym doliczyć do wagi roweru wszystkie akcesoria z którymi jeżdżę, tj. dzwonek, pompka, torba podsiodłowa i oświetlenie. No i wagę brudu Ale jakoś nie zauważyłem, żeby ktokolwiek na tym forum to robił Ba, producenci często podają wagę rowerów bez pedałów! Piona za avka z Thorgala @Durnykot Nie ma bata żebym wydał 300zł na kasetę. Moje motto brzmi - tanio i dobrze. Na opony mogę wydać 300zł, to samo na ramę czy widelec, bo bezpośrednio to odczuje. Ale nie na kasetę. 240 zł więcej za 80g mniej. Pozdro. Jeżeli chodzi o mleko myślałem już o tym. Fajna sprawa. Opony i felgi także mam przystosowane. Obawiam się tylko, że może mi mleko zaschnąć w oponach i będę miał problem. Niestety nie jeżdżę już tyle co rok czy dwa lata temu (czytaj codziennie). Rower powisi trochę na ścianie i kiszka gotowa :/ Ale wciąż gdzieś mi to siedzi w głowie, więc kto wie. Jaki produkt ew. byś polecił? Sprawdzony i w rozsądnej cenie. Jeżeli chodzi o pancerze, nie wiem o jakie odcinki konkretnie ci chodzi. I nie wiem także jak miałoby to wyglądać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Października 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2017 W kwestii mleka- od lat jeżdżę na Stanie ( Stan's No Tubes ) i nie mam żadnych problemów . Rower nie jest codziennie jeżdżony, więc pro forma wlewam nieco mleka ( ok. 30 ml ) co jakieś 3-4 miesiące . Przed sezonem zdejmuję opony, wywalm pozostałości i wlewam świeże. Pancerze- odcinki pod górną rurą i na widełkach tylnych możesz zrobić tak jak na fotce Zamiast pancerza jest tylko plastikowa rurka. Pancerz jest tylko w miejscach najbliższych przerzutki.problem będzie ,gdy nie masz "oporów" pancerza,ale patrząc na zdjęcie innego Peak'a chyba masz i wygląda to tak To rozwiązanie jest lżejsze niż cały pancerz ,a funkcjonuje tak samo ( chyba nawet system lżej działa ). Kaseta- zgoda. Z tym ,że Sramowska kaseta dział lepiej niż Sunrace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Na tylnych widełkach na pancerzu od przerzutki już takie rozwiązanie stosuję. Jeżeli chodzi o hamulec pod górną rurą, to faktycznie mógłbym coś takiego wyczarować, wykorzystując wolne przelotki od przedniej przerzutki, której nie mam. Także faktycznie mogę urwać z ~20g zerowym kosztem. Dzięki za podpowiedź. Zastanowię się także nad mlekiem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 11 Marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Proszę o zamknięcie tematu. Projekt roweru będzie dyskontynuowany. Niestety przez ciągnącą się za mną kontuzją nadgarstka, nie mogę dalej jeździć na sztywniaku. Ostatecznie osiągnąłem wagę 9964 g po małych poprawkach pancerza hamulca i musiałem wrócić do amortyzatora. Zostałem przy koncepcji hybrydy (79er) zarówno z braku środków na przeplatanie koła jak i z powodu tego... że po prostu przy amortyzatorze o skoku 80mm jeździ to wyśmienicie. Nie ma najmniejszej potrzeby zmieniać obu kół na 27,5 cala lub 29 cali i ramy. W tej chwili wszedł nie za lekki RST First, waga podskoczyła o praktycznie 1kg w górę, do tego wróciłem do pedałów Shimano. Waga trochę ponad 11kg nie jest kosmicznie wielka ani też piórkowa, ale nie widzę dalszego sensu jej zbijania. Powody są trzy: kasa, obniżenie wytrzymałości roweru oraz byłaby to po prostu hipokryzja z mojej strony. Trenuje także sporty siłowe i od momentu jak zacząłem odchudzać rower, sam przytyłem 10kg... Idąc tym tropem, jak chcę mieć lżej na rowerze, powinienem zacząć od siebie... Pozdrawiam wszystkich, którzy śledzili ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi