Skocz do zawartości

[pompki serwisowe] najlepsze

cubexc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Polecacie jakieś bardzo dobre pompki serwisowe? I jakie firmy są najlepsze? Zawsze kupowałem pompki firmy beto i jestem z nich zadowolony ale może polecacie inne równie dobre firmy

Napisano

Ja mogę polecić SKS Airkompressor 12.0. Szose do  120 Psi pompuje bez wysiłku, dalej nie próbowałem.  Do mtb trzeba się troche  wiecej namachać, ale też bez wysiłku. Końc. do pompowania imho świetna.

Teraz minusy :

- Bezdętki nią nie udało mi się założyć ( w sumie dopiero kompresor warsztatowy  z 200l zbiornikiem dał radę :)

- Podstawa jest zbyt wiotka i miota pompką na boki podczas pompowania, trzeba pilnować aby tłok pracował pionowo. Używam jej sezonie raz na tydzień, i po 1,5 roku nic się z nią nie dzieje.

Napisano

To raczej swietna nie jest, jak podstawa nie jest sztywna.

Uzywalem kiedys Joe Blow, rozlecial sie zawor....

Od kilku lat mam Lezyne CNC. Swietna pompka i do tego lekka, czasami zabieram ja do walizy na wyjazdy rowerowe.

Zobacz na pompki Silca....

Napisano

U mnie Joe Blow sprawdza się świetnie. 

Beto miałem dwie - jedną kupiłem, drugą wygrałem. Pierwsze tak działała, że ją rozwaliłem z nerwów o ścianę garażu. Druga nie była lepsza, z ulgą pozbyłem się jej za połowę ceny na allegro.

Mam też Super B i jakiegoś Zefala - obie polecam.

Napisano

a jeśli chodzi o pompki do amoryzatorów to co polecie? Myślałem nad tą Beto ale kumpel mi odradza bo czasami mu nie pompuje i  z tego co czytałem wiele osób ma z tym problem

Napisano

miałem joe blow race.  z łatwością pompuję do 10bar, stabilna podstawa,  dużo w niej tworzywa sztucznego.  czasami zdarzył się jakiś upierdliwy zawór presta z którego zsuwała się główka pompki.

teraz mam serfas fp-200. jakościowo dużo lepsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...