marpok Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Dobre pytanie...bo już się zacząłem zastanawiać czy co sezon będę musiał kupować wentyle Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Mieteczek Napisano 3 Marca 2017 Autor Napisano 3 Marca 2017 Na 19mm zostaje troszkę na boczne ścianki obręczy i wydaje mi się, że jest to plus.Gorilli zawsze wystarcza 1 warstwa bo jest gruba i elastyczna.Z pozoru wydaje się, że taki średnio mocny klej, ale jak przykleisz i spróbujesz odkleić to wtedy się nagimnastykujesz.
wojtas7 Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 wentyle są dożywotnie więc nie trzeba non stop zmieniać.. taśmę można profilaktycznie co sezon jeśli startujemy w zawodach i kapeć oznacza większe kłopoty niż tylko założenie dętki.. niektórzy twierdzą że gorilla po dłuższym czasie podcieka mlekiem, mi się nie zdarzyło - wydaje mi się że jak ktoś przez zimę zaniedba i zejdzie całkiem powietrze to może rzeczywiście zanurzone w mleku na kilka tygodni zanim wyschnie może rozpuścić taśmę - zależy też od mleka, te z amoniakiem pewnie niszczą taśmę szybciej
marpok Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 zależy też od mleka, te z amoniakiem pewnie niszczą taśmę szybciej Zamowilem forumowe, ono jest z domieszka amoniaku? Pytam bo moze lepiej w takim wypadku pojsc w kierunku opaski zamiast gorilli?
leo2 Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Panowie bez paniki amoniaku jest poniżej 0.8%. Taśmę a dokładnie to klej pod taśmą powolutku rozpuszcza glikol który mimo że jest mało reaktywnym alkoholem to jak każdy alkohol rozpuszcza kleje lateksowe którymi powleczone są taśmy klejące zbrojone. Glikol dodaję się do płynów uszczelniających w celu stabilizacji i obniżenia temperatury krystalizacji.
szymony Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Musiałem wymieniać obręcz, więc zerwałem taśmę (gorilla) po roku. Trzymało to pieruństwo, nieźle. Brak jakichkolwiek oznak, by mleko miało zły wpływ.
marpok Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Brak jakichkolwiek oznak, by mleko miało zły wpływ.Jak dlugo ta taśma jeździła z mlekiem i jakie mleczko?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
szymony Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Rok. Mleko forumowe. Koniec taśmy, profilaktycznie zabezpieczony klejem cyjanoakrylowym.
HarveyDent Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Podobnie jak wyżej, z z tym że nie używałem dodatkowego kleju. Nie zamierzam nic ruszać i w październiku będzie 2 lata. Nie spodziewam się nic złego. Gorilla trzyma jak wściekła.
wojtas7 Napisano 4 Marca 2017 Napisano 4 Marca 2017 Podstawa to trzymać ciśnienie zeby mleko jak stoi nie zalewalo obreczy i tasmy i tyle.
artiarti Napisano 5 Marca 2017 Napisano 5 Marca 2017 po co ? przedsezonowe odświeżenie. Wg zalecen producenta po pół roku zaglądnałem do opony. Wentyle zostawiłem bez zmian bo nie ma potrzeby, tak jak piszecie. Zmieniłem mleko na świeższe taśmę w sumie też wymieniłem bo zostało mi nadmiar więc wykorzystam Przy zakupie trochę poruszyłem temat bo mleko, które wybrałem występowało w dwóch wersjach lateksowe i bezlateksowe. To z lateksem było też na bazie amonu, które ma jakiś tam wpływ na nasz sprzęt dystrybutor zapewnił, że nie są to degradujące postępowania z taśmą czy obręczą ale w skrajnych przypadkach możemy zauważyć ślady żużycia. Więc myślę, że bez obaw dla naszych kół możemy używać mleka z amoniakiem.
xandercage Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Witam, podepnę się do tematu, bo właśnie mam zamiar przejść na TLR na kołach DT 533d. Z tego co wyczytałem w wątku, już wiem, czego i jakich marek potrzebuję Ale nurtuje mnie jedno pytanie: czy w systemie TLR można zmieniać ciśnienie w oponach? Po lesie aktualnie, na dętce jeżdżę na ok. 1,8-2,0 bar, ale jak czasem robię interwały, to cisnę po asfalcie i min. muszę mieć te 2,3-2,5 bar, żeby jazdę można było nazwać jazdą. Czy mogę tak "bezkarnie" upuszczać i dopompowywać powietrze?
vpablov Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 możesz bez problemów, przy opuszczaniu powietrza obróć koło wentylkiem do góry. Przy częstych manewrach z ciśnieniem, można co jakiś czas przeczyścić sam zaworek.
xandercage Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź. Właśnie zamówiłem forumowe mleczko, siedzę teraz w sklepie internetowym i zamawiam resztę "klamotów" to przejścia na UST. Mam nadzieję, że uda się bezproblemowo
Mieteczek Napisano 11 Marca 2017 Autor Napisano 11 Marca 2017 Witam, podepnę się do tematu, bo właśnie mam zamiar przejść na TLR na kołach DT 533d. Z tego co wyczytałem w wątku, już wiem, czego i jakich marek potrzebuję Ale nurtuje mnie jedno pytanie: czy w systemie TLR można zmieniać ciśnienie w oponach? Po lesie aktualnie, na dętce jeżdżę na ok. 1,8-2,0 bar, ale jak czasem robię interwały, to cisnę po asfalcie i min. muszę mieć te 2,3-2,5 bar, żeby jazdę można było nazwać jazdą. Czy mogę tak "bezkarnie" upuszczać i dopompowywać powietrze? Robiłem teraz na tych obręczach TLR.Taśma gorilla i mleczko caffelatex(ale bardziej polecam to od leo2).Wszystko działa tylko z wentylami był delikatny problem i musiałem zrobić gumowe podkładki między wentyl a obręcz. Nie wiem skąd wziął się ten mit, że nie można dopompowywać powietrza czy opuszczać.Na początku jak miałem problem z wentylem to powietrze schodziło przez noc do zera.I rano potrafiłem zwykłą pompką ręczną napompować oponę mimo, że zeskoczyła z obręczy.
marpok Napisano 20 Marca 2017 Napisano 20 Marca 2017 Wlasnie skonczylem zabawe, mam nadzieje, ze zapomne juz o detkach Obręcze Bontrager Affinity Elite Tubeless uszczelnione Gorlla Tape, opony Bontrager XR1 Expert, wentyle Rubeny, poszlo latwiej niz sie spodziewalem Najpierw sprobowalem na sucho bez mleka, opona ladnie sie ulozyla i uszczelnila, zero ubytkow cisnienia. Po spuszczeniu powietrza i zalaniu mlekiem (forumowe od Leo) przez chwile gdzies syczalo chyba na rancie, dobilem do 4 bar pokrecilem, potrzasnalem troche kolem ustalo. Po paru godzinach nie zeszlo nawet grama powietrza, upuscilem do 2 barow, zobaczymy co bedzie rano. Z braku czasu testy w terenie dopiero w czwartek, mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku. Pzdr
marpok Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Panowie takie pytanie...rower stoi drugi dzien po przejsciu na TLR, niestety dzis nie mialem czasu pojezdzic, ale teraz wieczorem zauwazylem, ze jednak schodzi powietrze. Z 2 bar na jednym kole zeszlo do 1.5 bar, na drugim do 1.0 bar i teraz nie wiem, uszczelni sie to jak wyjade i mleko dobrze sie rozprowadzi czy zaczynac zabawe od nowa???
maczet190399 Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Pojeździj. U mnie też schodziło bez uprzedniej jazdy
Mieteczek Napisano 22 Marca 2017 Autor Napisano 22 Marca 2017 Panowie takie pytanie...rower stoi drugi dzien po przejsciu na TLR, niestety dzis nie mialem czasu pojezdzic, ale teraz wieczorem zauwazylem, ze jednak schodzi powietrze. Z 2 bar na jednym kole zeszlo do 1.5 bar, na drugim do 1.0 bar i teraz nie wiem, uszczelni sie to jak wyjade i mleko dobrze sie rozprowadzi czy zaczynac zabawe od nowa??? Jak po nocy nie masz kapcia to jest dobrze TLR najlepiej sprawdza się jak koło jest w ruchu i mleczko cały czas "lata" sobie wewnątrz opony, więc spokojnie.
marpok Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 @@maczet190399 Ok, dzieki, troche mnie uspokoiles . A teraz masz jakies ubytki?? @Mieteczek, dzieki
maczet190399 Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Teraz schodzi tak jak w przypadku dętki czyli 0,1-0,2 bara na miesiąc. Niemniej niektórzy piszą, że w ogóle im nie schodzi :-) Ja przyjąłem, że jest dobrze
marpok Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 No to jakby mi tak schodzilo 0.2 bara na miesiac to nawet grzech byloby narzekac mam nadzieje, ze tak wlasnie bedzie.
maczet190399 Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 A opona i felga TLR ?? Jeśli nie to może więcej schodzić. Ja mam wszystko TLR
marpok Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 A opona i felga TLR ?? Obręcze Bontrager Affinity Elite Tubeless uszczelnione Gorlla Tape, opony Bontrager XR1 Expert, Tak
Mieteczek Napisano 22 Marca 2017 Autor Napisano 22 Marca 2017 Nie teraz żadnych, przez prawie miesiąc nie zeszło ani grama.2 dni temu wbiłem kilka gwoździ żeby zobaczyć co się stanie ;].Oczywiście wszystko uszczelniło i nadal trzyma jak poprzednio.Polecam zrobić taki test jak wytrzyma to jest gwarancja, że jak wyjedziesz w teren i rzeczywiście przebijesz to uszczelni.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.