vanluke Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Cześć, Dotychczas miałem buty northwave, one mają lekko wysuniętą piętę. Nosiłem rozmiar 42, 27cm wkładka. Są prawie idealne. Teraz chciałbym zakupić Giro, lecz nie wiem jaką dł. wkładki wybrać. Buty na codzień nosze o wkładce 26.5cm, natomiast długość stopy to 26.1cm. Czy rozsądne jest zakupić Giro 42, 27cm czy będą za duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 przymierz. teraz używam Northwave Extreme Tech 42,5 i są idealne. wolał bym Extreme Tech Plus ale inny kształt. coś mi w nich nie pasowało. tak samo jak w starszych Aeratorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 nie mam gdzie przymierzyć, w tym problem, dlatego pytam, czy ktoś miał może obu producentów lub czy ma podobny rozmiar nogi i nosi Giro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 jedyna sensowna porada to zakupić dwa rozmiary, nie pasujący odesłać. Bez zmierzenia niestety można tylko próbować trafić i to może okazać się złudne, bo dany model może nam po prostu nie ,,leżeć" Zmierz długość wkładki , pamiętając , że w niektórych firmach długość wkładki będzie krótsza (tył buta dłuższy z miejscem na piętę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 43 okazały się lekko za duże, nie wiem czy odsyłać? Stopa przylega bardzo dobrze zupełnie się nie rusza, ale jest duży luz z przodu, teraz nie wiem czy odsyłać? Jakie macie luzy u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jeśli luz jest niewielki spróbuj grubszej skarpetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanluke Napisano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 wymieniłem, nie ma sensu, w takich kaloszach jezdzic. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 A co w ogóle kupiłeś? NW ma połówki więc łatwiej coś dobrać. sam szukałem chyba z 3 lata zanim trafiłem na idealnie pasujące. próbowałem Scotta, DMT. mierzyłem Bonta, Time, Diadorę, 661, Louis Garneau, Crono... właściwie to czemu wybór tylko między NW a Giro? na początek przetestuj to co masz dostępne na miejscu. gdy szukałem butów szukałem też w Krakowie i wybór był duży. dużo większy niż tu u mnie w Częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.