Colonel Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Szukam uzupełnienia do swojego mtb - jakiegoś bułkowozu za grosze, którym można by względnie bujać się po okolicznym asfalcie. Kumpel doradził, żeby kupić coś rodem z PRLu za grosze, przeserwisować i jeździć. Szukałem po ogłoszeniach i trafiłem na takie coś https://www.olx.pl/oferta/kolarzowka-romet-CID767-IDjZwpW.html Sprzedający jest gotów zejść z ceną do 170zł, moje pytanie czy warto ? Cytuj
Roxorloops Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Widywałem już lepsze okazje na olx w podobnej cenie. Cytuj
grande1970 Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 też szukałem czegoś podobnego ale w końcu kupiłem centuriona za 5 stów z przesyłką i nie żałuję bo nadaje się do tego idealnie a to że ciężki da się znieść bo w zamian ma 7 biegów Cytuj
J67 Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Rozumiem, że autor tematu szuka czegoś prostego, roweru w którym nie ma się co popsuć i - moim zdaniem - singiel spełni te oczekiwania. Czy 170 zł to dużo, czy mało - zależy od stanu technicznego. Ze zdjęcia nie da się postawić 100% diagnozy. Ten rower, to rozlazła krowa. Rozstaw osi pewnie ze 120 cm. Ale jak nie zależy Ci na super-zwrotności... Rama 57 cm, to spora. Czy masz ponad 175 cm wzrostu? Korba na kliny, to rzeczywiście zabytek, ale jak co komu pasuje. Ja też mam taką i nie narzekam. Cytuj
Colonel Napisano 12 Lutego 2017 Autor Napisano 12 Lutego 2017 Wzrost to 189cm. Ogólnie jeżeli chodzi o rower to w obecnym jestem w stanie sobie zrobić wszystko, ale tu mamy do czynienia z rowerem, który ma prawie 35lat i tu moja wiedza wysiada. Generalnie ma być prosto i tanio - tak żeby można nim spokojnie po mieście jeździć. Cytuj
J67 Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Przy tym wzroście - rzeczywiście - spoko. I raczej w tym rozmiarze nic krótszego (tanio) nie znajdziesz. Może być potrzebna długa sztyca pod siodło. Skoro radzisz sobie z serwisem nowych rowerów - w tym nie znajdziesz nic skomplikowanego. Jedynie taki mały myk przy montażu korby na kliny http://mslonik.pl/rowery/technika/110-zabijanie-klina Warto o tym wiedzieć, a łożyska się odwdzięczą Poza tym - suport jest - jak widzę - wkręcany i nie ma przeszkód, żeby wymienić oś (i korbę) na kwadrat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi