ZedDraco Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Czy ktoś kto testował wkładkę martoma laser cut pokusiłby się o recenzję? Warto czy lepiej zostać przy bardziej tradycyjnej dolomiti prime? Właśnie planuję zamówienie i byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Przejechałem puki co jeden raz w spodenkach od Martonbike i z wkładką laser cut właśnie raptem 90 km i jak na razie jest troszkę za wcześnie na opinie , ale nie jest źle aczkolwiek jak na razie wydaje mi się że Vitesse jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 A czy te spodenki z Vitesse można gdzieś zakupić czy tylko u producenta bowiem na ich stronie jest napisane, że każde zamówienie jest traktowane indywidualnie? Widziałem, że niektóre osoby używają spodnie firmy Forza Sport. Czytałem o tych wkładkach lecz nie umiem wywnioskować, która będzie najlepsza. Czy ktoś z Was pomoże? Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Vitesse miało reaktywować sklep online jak och pytałem. Mam bokserki z wkładką lasercut martom - na razie 2 wyjazdy po 40km - zauważam jeden minus - czyli przesuwanie się wkładki za bardzo do tyłu co skutkuje tym iż najlepsza amortyzacja trafia częściowo za siodełko - może rozwiązaniem lepszym jest po prostu kupowanie spodenek na szelkach z taką wkładką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskidbike Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 W spodenkach Forza Sport najlepsza wkładka to Record Carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Ja posiadam Forze z record wkładką, robię trasy od 50 do 300km w jeden dzień i nie ma najgorzej, teraz planuje 500-600 i już się zastanawiam czy jakakolwiek wkładka coś pomoże na taki dystans, zakupiłbym chętnie Vitesse bo chwalona ale chyba nie sprzedają detalicznie tylko do 10 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 macior chyba 5 sztuk ale mniejsza o to. Jednak na stronie napisali że na wiosnę rusza sklep tak więc jest szansa że dostaniesz jedną sztukę . Sam czekam na ten sklep bo w zeszłym roku kupiłem jedną parę i jestem zachwycony. 200 km w jeden dzień i nic dosłownie nic mnie nie bolało. Więcej jak na razie nie zrobiłem , ale na pewno jeszcze więcej się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Z tego co czytałem 10szt lub np. 5 kompletów (5 spodenek + 5 koszulek) , tyle, że wiosna już blisko, kolarze chcą się zbroić, jak tak będą zwlekać to ludzie kupią w innych firmach i tyle będzie z tych ich zapędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crah Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 W spodenkach Forza Sport najlepsza wkładka to Record Carbon To jest ta czerwona? Opisują ją tylko jako "record", czy może chodzi o jakąś inną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Tak czerwona record to ta najpopularniejsza ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Z Deca mam długie model 700, wkładka jest taka se, Giant'a krótkie za 150zł sporo wygodniejsze dla mnie.Obie "wkładki" odradzam na 3 i więcej godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crah Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Tak czerwona record to ta najpopularniejsza ;-) Zawsze byłem przekonany, że najpopularniejsza to zielona, domyślnie wszywana do wszystkich spodenek, bo za czerwoną i pomarańczową trzeba dopłacać. Mam czerwoną i nie jestem jakoś szczególnie z niej zadowolony, raz, że trochę źle wszyta (zbyt do przodu, ale podobno Forza robi to regularnie), dwa, spodziewałem się lepszej amortyzacji i ochrony. Mam porównanie z żelową wkładką Berknera (podstawowa, kolorowa z masą "napisów") i uważam ją za lepszą. Zastanawiałem się czy nie kupić następnych spodenek Forza z pomarańczową (dla porównania, a może ktoś ma takie doświadczenie?), ew. przenieść się w Rokicinach "za górkę" do Attiqua, ale oni chyba wszywają te same wkładki co Forza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Fakt może i najpopularniejsza to zielona jako standardowa, bardziej chodziło mi o najbardziej polecaną na forum, czyli właśnie czerwona record. Nie dam sobie ręki teraz uciąć, ale te wszywanie wkładek nieprawidłowe to chyba właśnie w Attiq było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Zawsze byłem przekonany, że najpopularniejsza to zielona, domyślnie wszywana do wszystkich spodenek, bo za czerwoną i pomarańczową trzeba dopłacać. Mam czerwoną i nie jestem jakoś szczególnie z niej zadowolony, raz, że trochę źle wszyta (zbyt do przodu, ale podobno Forza robi to regularnie), dwa, spodziewałem się lepszej amortyzacji i ochrony. Mam porównanie z żelową wkładką Berknera (podstawowa, kolorowa z masą "napisów") i uważam ją za lepszą. Zastanawiałem się czy nie kupić następnych spodenek Forza z pomarańczową (dla porównania, a może ktoś ma takie doświadczenie?), ew. przenieść się w Rokicinach "za górkę" do Attiqua, ale oni chyba wszywają te same wkładki co Forza? A w jakiej firmie znajdują się te wkładki Berknera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Wkładki Berknera znajdują się w spodenkach Berknera ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abelard_F Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Mi się dobrze w tych jeździ, stosunkowo nie drogo wychodzą i bardzo wygodne jak na codzienne treningi : https://www.rowertour.com/p/18456/rogelli-basic-de-luxe-spodenki-z-szelkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezo Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Szukam spodenek do codziennego jeżdżenia 1 - 3 godziny. Często pojawia się Vitessa, Martombike czy B.Twin 700 - co by było odpowiednie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Do 1-3h to każde z wymienionych będą dobre i to jeszcze z zapasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezo Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Nie wiem gdzie i jak kupić pojedynczo Vitessę. Martombike i B.Twin kosztują po 200 - bez różnicy co wybiorę?Da się wykombinować coś tańszego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Vitessy chyba nie kupisz nigdzie nowej detalicznie , niestety ... Martombike vs Bwin - wybrałbym Marombike. Z tańszych masz Forze,Attiq,BCM Nowatex - sam mam jedne Forzy z wkładką record carbon - bardzo popularną, w tamtym roku 300km "od strzału" w nich przejechałem, więc na 1-3h tym bardziej nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Berknera za 150zł kupisz, a naprawdę fajne spodenki. Rogelli też dobre robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 sytuacja z vitesse opisana jest tutaj - https://www.forumrowerowe.org/topic/216156-komplet-shimano-czy-bcmnowatex/ też chętnie kupiłbym vitesse no ale jak widać nie jest to łatwe - na szosa.org też się zamówienie z vitesse wysypało. btwin 700 za ~ 200 pln imo nie warto - kolega kupił na wyprzedaży takie za ~ 80 pln i wtedy faktycznie ma to sens. btwin 700 vs martombike - zdecydowanie martom. niby jest wybór, ale dla mnie kluczowym kryterium jest wkładka a z drugiej strony szkoda mi wydać aż ~500 np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezo Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Szukam, szukam - znam już ceny i nie wiem co myśleć. BCM i Rogelli można kupić naprawdę tanio ale Forza są popularniejsze. Forza - 110 - 125 zł < Attiq Expert Series - 169 zł Attiq RacePro - 179 zł Marombike Pro 573 - 200 zł B.Twin 700 - 200 zł Bernker Sten - 230 zł BCM Nowatex - 99,50 - 275 zł Rogelli - 79 - 378 zł Vitessa - _ Raczej kierowałbym się w stronę BCM albo Forzy bo Polskie i względnie niedrogie Te niższe modele Forzy są ok czy warto dopłacać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbajol Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 attiq ztcw też PL. mnie jeszcze zastanawia berkner i odlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macior Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Jak nie chcesz za wiele wydawać to Forza + record i gra gitara ;-) , Nowatex to patrz raczej na Vezuvio. Ja teraz myślę nad Countrem tylko szukam jakiejś firmy z nie co szerszymi nogawkami na dole w standardzie, Countur i Forza w rozmiarze L mają 19 - 19,5cm szerokości na płasko, przydało by mi się te 22 gdzieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.