- hamulce tarczowe mechaniczne - nie miałem wcześniej styczności z tarczówkami, nie umiem ich serwisować, prawdopodobnie wymieniłbym na v-brake (rower do spokojnej jazdy)
- liczne obtarcia - mogą świadczyć o dość agresywnej jeździe, nie ma natomiast nigdzie mowy o pęknięciach, więc nie wiem czy jest czym się przejmować
- na zdjęciu siodełko jest ustawione bardzo wysoko, zdecydowanie poza max wysunięcie, czy rama w miejscu gdzie wychodzi rura od siodełka nie dostaje przez to w d*upę?
Rower będę rozkręcał prawdopodobnie do zera, czyścił, smarował itp.
Pytanie
Gość Mateusz
Hej.
Poszukuję używanego roweru dla mojej drugiej połówki. Wzrost 162 cm. Upatrzyłem coś takiego:
http://allegro.pl/swietny-rower-gorski-trek-en-15764-16-gratis-i6706428383.html
Co mi się nie podoba w tym rowerze to:
- hamulce tarczowe mechaniczne - nie miałem wcześniej styczności z tarczówkami, nie umiem ich serwisować, prawdopodobnie wymieniłbym na v-brake (rower do spokojnej jazdy)
- liczne obtarcia - mogą świadczyć o dość agresywnej jeździe, nie ma natomiast nigdzie mowy o pęknięciach, więc nie wiem czy jest czym się przejmować
- na zdjęciu siodełko jest ustawione bardzo wysoko, zdecydowanie poza max wysunięcie, czy rama w miejscu gdzie wychodzi rura od siodełka nie dostaje przez to w d*upę?
Rower będę rozkręcał prawdopodobnie do zera, czyścił, smarował itp.
Co sądzicie o tym rowerze? Opłaca się?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.