Laos Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam Jaki polecanie czujnik kadencji i prędkości przesyłający po bluetooth ? Na forum raczej mowa jest o czujnikach ANT+, ale ja potrzebuję przesyłający po bluetooth ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly198101 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Zobacz sobie ten jest w naprawdę dobrej cenie https://www.decathlon.pl/czujnik-prdkoci-i-kadencji-id_8348589.html Posiadam taki u siebie sprawuje się tak jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 BT jest też tańsze ale mogą być problemy. Ja dopiero co odebrałem Bion CX-320 i na Xperii x8 BT nie hula ale ant+ bez problemów. Na drugim fonie BT ładnie wykrywa i na dwóch apkach działa ale na stravie nie. Najlepiej jakbyś mógł sprawdzić w Deca czy gada z twoim urządzeniem bo cenę mają teraz fajną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly198101 Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 na xperii x8 raczej nie połączysz się przez BT bo ona poprostu nie ma Bluetooth Smart i dlatego się nie łączy. Bluetooth Smart jest w nowszych telefonach z androidem od 4.4 chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jgrabowski Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Witam Jaki polecanie czujnik kadencji i prędkości przesyłający po bluetooth ? Na forum raczej mowa jest o czujnikach ANT+, ale ja potrzebuję przesyłający po bluetooth ? Topeak Panobike speed & cadence jest spoko. Sprawdź, czy Twój odbiornik obsługuje BT4/Smart, bo to nie "zwykły bluetooth". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Zobacz sobie ten jest w naprawdę dobrej cenie https://www.decathlon.pl/czujnik-prdkoci-i-kadencji-id_8348589.html Posiadam taki u siebie sprawuje się tak jak powinien. Czytałem na jego temat skargi, że nie łączy, działa niestabilnie itd. Jakiś inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Twój odbiornik obsługuje BT4/Smart, bo to nie "zwykły bluetooth". W specyfikacji Bluetooth nie znalazłem czegoś takiego jak Bluetooth 4 /Smart. Mój smartphone do którego tego czujnika chcę użyć obsługuje v4.1, A2DP. Zgodnie z tym co Topeak pisze na stronie "Smartphones with BLE 4.0 and Android OS 4.4 or above" takie są wymagania co do smartphona. Niestety można odnieść wrażenie, że czujnik współpracuje tylko z aplikacją Topeaka. Z jakiej aplikacji/urządzenia korzystasz wraz z tym czujnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jgrabowski Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 W tej chwili już nie korzystam, bo przesiadłem się z telefonu na kierownicy w funkcji licznika na Garmina Edge 520/ANT+, ale nie miałem z Topeakiem żadnych problemów. Działa ze wszystkimi aplikacjami wspierającymi czujniki Bluetooth Smart / BLE. Ja używałem z Wahoo Fitness, Stravą i Runtastic MountainBike Pro (najbardziej mi pasowała z tych trzech, jak jeszcze używałem smartfona jako licznik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laos Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Ustaliłem, że program który mnie interesuje działa zarówno z ant+ i BT. Smartphone mam potwierdzone od jednej osoby, że działa z Ant+ ale nic nie mogę znaleźć na temat BT/Smart. Chyba jednak pójdę w czujnik Ant+. Temat do likwidacji, ale nie widzę takiej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.