cezartbg Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam Przedstawiam mój nowy projekt Scott Scale 10. Rower powstał na podzespołach : https://www.forumrowerowe.org/topic/166485-101755-cube-analog-by-cezartbg/ . Co do wagi poniżej przedstawiam rozpiskę poszczególnych części, waga sufitowa wskazała 8520 z tylną lampką 55 g i mocowaniem na telefon 10 g. Całkowita waga to 8455. Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XTR BR-M987 XC - 193-Rotor: (Front): (Tarcza prz.) Dartmoor nano -86Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XTR BR-M987 XC - 219-Rotor: (Rear): (Tarcze tyl.) Dartmoor nano -68Cassette: (Kaseta) Shimano XT CS-M771-10 - 285Chain: (łanńuch) Shimano CN HG94 XT 102 ogniwa -240Crankset: (Korby) Shimano XT FC-M785 175mm + Hello'MTB 34T + allu bolts - 656 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR RD-M986 - 215Fork: (Widelec) Dt Swiss XCR 2014 - 1280Frame: (Rama) Scott Scale 10 2007/2008 ? - 1067Grips: (Gripy) Bontrager x lite - 23Handlebar: (Kierownica) Mortop earldom xc90 - 88Headset: (Stery) + Top Cap: (Top cap) Accent ProSeries - 76 Pedals: (Pedały) Crank Brothers 3ti - 184Seat: (Siodło) Selle Italia SLR XC -180Seatpost: (Sztyca) Kcnc Ti pro lite 34,9 mm - 198Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Carbon - 12Shifters: (Manetki)+Cables: (Pancerze i linki) Shimano XTR M980-A - 140Skewers: (Zaciski koł) Progres - 41Spacers: (Podkładki pod mostek) Accent - 8 Stem: (Mostek) Syntace f99 -105Suport: Shimano XTR BB93 BSA - 65 Tire (Front): (Opona przednia) Rubena scylla v96 26 x 2.1 - 505Tire (Rear): (Opona tylna) Rubena scylla v96 26 x 2.1 - 510Tubes: (Dętki) Schwalbe XX-Light - 203Wheel Front: (Koło przednie) Crank Brothers Cobalt 2 xc - 745Wheel Rear: (Koło tylne) Crank Brothers Cobalt 2 xc - 993Misc : (Inne) Śruby do tarcz i hamulców, adapter tylnego hamulca ~ 70 Razem : 8455 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Waga kierownicy mnie niszczy Jaka to szerokość? Ścigasz się na nim, czy raczej nie miałeś okazji? Ogólnie trzeba przyznać, że rower mimo niskiej wagi sprawia wrażenie jak najbardziej wytrzymałego i pewnego do jazdy w terenie, no, może poza wspomnianą kierownicą, zęby mi dzwonią na samą myśl .Gdzie głównie nim jeździsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezartbg Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 @derwisz Kierownica ma 580 mm dość wąska ale ja zawsze na takich jeździłem. Nie, nie ścigam się, ponieważ nie mam czasu na treningi (trenuję pływanie i nie ma opcji tego połączyć, za mało czasu). Jeżdżę rekreacyjnie choć nie są to spacerki . Głównie jeżdżę po mieście, choć czasem zaliczę jakiś fajny teren. Wrzucam foteczki z pierwszej przejażdżki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Fotki zobacze w domu (w pracy sie nie wyswietlaja). Wczoraj sobie pomyslalem, ze temat nowych projektow, mowiac lekko, zarosl kurzem. Lekki sprzet. Co do kiery: Handlebar: AX Lightness Poseidon 25.4 580mm 82.7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 fotki świetne, rower tym bardziej. Jak widać małe koło daje radę gratuluję super sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derwisz Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Co do kiery: Handlebar: AX Lightness Poseidon 25.4 580mm 82.7g No właśnie, różnica niewielka, waga topowa, toteż wyraziłem uznanie i spytałem o szerokość, przy tej wadze to ważne pytanie czy ma 520 czy 600, tak mi się wydaje. Generalnie z tą szerokością to nie moja klimaty, a jako że ważę swoje i jeżdżę raczej agresywnie (megavalanche chociażby), to w części superlight nigdy nie celowałem i pewnie nie będzie mi dane przetestować, ale, z racji na dział, myślę, że warto docenić tak lekki komponent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloszek Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Gratuluje wyniku. Rower wyglada naprawde super. Taki wynik jest dla mnie nie osiagalny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Malo co widac na tych zdjeciach, kiepska jakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konec Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Bardzo wystaje sztyca. Sorry, uważam, że rama zbyt mała. Zwłaszcza na Warszawę. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 W którym mieście byłaby dobra? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konec Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) górskim [emoji1] Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Lutego 2017 przez konec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyran Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 ciekawi mnie bardzo kolor ramy bo chyba oryginalne malowanie to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezartbg Napisano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Co do nieosiągalności Gdy zaczynałem się interesować tematem miałem rower Ok 14kg i myślałem "kurde poniżej 11kg będzie magia jak zejdę". I cierpliwie czytałem, kupowałem okazyjnie, targowalem aż okazało się że rower ważył 9,6 kg na ramie 2,1 kg. Zajęło to 3 lata ale dało się i to nawet nie chorymi pieniędzmi Co do malowania fakt nie jest ono fabryczne. Ramę kupiłem od gościa, który kupił ją od lakiernika samochodowego a ten zdarł z niej cały lakier i pokrył bezbarwnym. Ma parę rysek w jednym miejscu było lekkie przytarcie, ale jest profesjonalnie naprawione więc jestem jak najbardziej zadowolony zwłaszcza że cena była poniżej 1 zł za 1 g Postaram się dziś wrzucić jakieś większe fotki. Dzięki za wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyran Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 wstaw jakieś fajne fotki w szczególności tej ramy bo bardzo mi się podoba,kalkomania jakaś na niej jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezartbg Napisano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Nie to nie kalkomania, to jest struktura karbonu. Na zdjęciu z flashem widać wyraźnie przejścia i miejsca łączenia rur karbonem o innym splocie. Gdzieniegdzie widać czerwoną żywice użytą do klejenia https://images82.fotosik.pl/370/b2ce1b6b38270af5med.jpg[\img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyran Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 nie widać fotek mi chodziło o jakieś napisy pod lakierem bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezartbg Napisano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Fotka ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
California Napisano 24 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Nie myślałeś o lżejszych i węższych oponach, jeżeli głównie po Wawce śmigasz? Koła CB piękne ale niską wagą też nie grzeszą. Jedno plus drugie i jesteś grubo poniżej 8000g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Wczoraj sobie pomyslalem, ze temat nowych projektow, mowiac lekko, zarosl kurzem. Dokładnie.I to nie tylko z powodu braku nowych projektów ale też braku chętnego Moda do aktualizacji wpisów po zmianach konfiguracji . Prosiłem w swoim temacie kilka razy, wysłałem kilka PW ale całkowite zero odzewu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloszek Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Handlebar: (Kierownica) Mortop earldom xc90 - 88 Pozwolę zapytać ile kolega waży? Z tego co widzę to kiera ma limit 85 kg. I zastanawiam się nad nią :] Ew. może coś z podobnych klimatów dla trochę cięższego zawodnika 87 kg? http://allegro.pl/wyprzedaz-kierownica-mortop-earldom-carbon-89g-i5399710967.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezartbg Napisano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Co do lżejszych kółek i opon. Z oponami nic nie będę kombinował bo jeżdżenie na 300 g kalkach wg mnie mija się z celem. Rubeny są przyzwoite i nie boję się że złapię gumę na byle szkle czy ostrzejszym kamieniu, choć wiem że z gumami to różnie . Na kołach można zrzucić spokojnie 500 g ale przy klasycznym zapleceniu szprych rower bardzo ucierpi wizualnie. Stawiam wygląd ponad wagę Może kiedyś dorwę carbonową wersję cranków to wtedy tak! Ważę 74-75 kg także mieszczę się w ograniczeniu wagowym. Wg mnie to 87 kg spokojnie wytrzyma. Tu na 100% jest zostawiony margines bezpieczeństwa a siła jaką trzeba przyłożyć do złamania tej kierownicy jest praktycznie nieosiągalna, no chyba że kolega skacze z metrowych murków . Poza tym ja zapłaciłem z tą kierownicę coś w okolicach 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dokładnie.I to nie tylko z powodu braku nowych projektów ale też braku chętnego Moda do aktualizacji wpisów po zmianach konfiguracji . Prosiłem w swoim temacie kilka razy, wysłałem kilka PW ale całkowite zero odzewu... Administracja jest na wakacjach. Stałych Nie wiem czy ktoś w ogóle zarządza tym interesem bo nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Jak ktoś ma coś do zmiany to Modów jest kilku. https://www.forumrowerowe.org/index.php?app=forums&module=extras§ion=stats&do=leaders Inna sprawa,że w dziale Lekkich nie ma ostatnio zbyt dużego ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Zaległości np. u mnie są sprzed kilku miesięcy już... Ale spróbujemy jeszcze raz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Co do kiery: Handlebar: AX Lightness Poseidon 25.4 580mm 82.7g Gdzie można dorwać takie cudo, dokładnie w tym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi