Yassey Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Hej, zakładam właśnie bloki do moich butów i zastanawiam się co to jest to czerwone, co widać na zdjęciu? Są to moje pierwsze buty SPD, więc nie mam pojęcia do czego to może służyć i gdzie to wsadzić\wkręcić? Oglądałem filmy na YT pokazujące jak montować bloki, ale nikt takiego czegoś nie miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Może wkłada się to od środka żeby zabezpieczyć wkładkę przed podarciem przez końcówki śrub? A nie, na focie podeszwy masz chyba odpowiedź: https://www.centrumrowerowe.pl/img/min/755/952/75952744_4_buty-spd-sh-m089-biale-shimano_570x500_TRS_pad.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 A rzeczywiście! Tak mi to wyglądało na jakiś dystans i tam najlepiej pasowało, ale wolałem się upewnić zanim coś nabroję . Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Chyba bardziej żeby otwory zatkać, bo otwór jest kilka razy dłuższy niż śruba ma średnicy żeby można było regulować blok tył/przód. ps, co to za bloki tak z ciekawości? Bo do Shimano takich "zatyczek" nie dają, tylko beznadziejna naklejka, która najlepiej zastąpić taśmą naprawczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Bloki to SH51, ale były bez zatyczek. A zatyczki dostałem w komplecie z butami, w jednym woreczku razem z blachami ze zdjęcia. Dokładnie wchodzi to w otwory jak na zdjęciu wrzuconym przez Skom25. Trochę się zmniejsza zakres regulacji bloków po ich włożeniu, ale mi to nie przeszkadzało, bo i tak mam je bardziej z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Ja też mam te plastiki w zestawie z butami, założyłem je po stronie czubka buta. Nie wiem co to daje ale tak było w instrukcji, założyłem i sobie siedzą po dziś dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.