Skocz do zawartości

[Buty SH-M089] Do czego to służy?

Yassey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, zakładam właśnie bloki do moich butów i zastanawiam się co to jest to czerwone, co widać na zdjęciu?

thCTJSK.jpg

Są to moje pierwsze buty SPD, więc nie mam pojęcia do czego to może służyć i gdzie to wsadzić\wkręcić? Oglądałem filmy na YT pokazujące jak montować bloki, ale nikt takiego czegoś nie miał.

Napisano

A rzeczywiście! Tak mi to wyglądało na jakiś dystans i tam najlepiej pasowało, ale wolałem się upewnić zanim coś nabroję :). Dzięki!

Napisano

Chyba bardziej żeby otwory zatkać, bo otwór jest kilka razy dłuższy niż śruba ma średnicy żeby można było regulować blok tył/przód.

ps, co to za bloki tak z ciekawości? Bo do Shimano takich "zatyczek" nie dają, tylko beznadziejna naklejka, która najlepiej zastąpić taśmą naprawczą.

Napisano

Bloki to SH51, ale były bez zatyczek. A zatyczki dostałem w komplecie z butami, w jednym woreczku razem z blachami ze zdjęcia. Dokładnie wchodzi to w otwory jak na zdjęciu wrzuconym przez Skom25. Trochę się zmniejsza zakres regulacji bloków po ich włożeniu, ale mi to nie przeszkadzało, bo i tak mam je bardziej z przodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...