Skocz do zawartości

[linki] Końcówka wkładana w linkę, wew. prowadzenie linek carbon

05cris05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam rower Haibike Greed 9.20 i zdecydowałem się wymienić napęd z 1x11 na 2x10.

Mój problem polega na tym, że mam tylko jedną końcówkę, która chroni ramę.

Pytanie: Skąd mogę zdobyć inną? Ewentualnie jak inaczej mógłbym sobie poradzić z tym problemem żeby jak najmniej a najlepiej w ogóle nie uszkodzić ramy?

post-158442-0-36515000-1486755798_thumb.jpg

Napisano

Faktycznie, trochę źle to napisałem. Element na zdjęciu wchodzi w linkę przerzutki i jest włożony w ramę (wewnętrzne prowadzenie linek) aby linka nie zniszczyła ramy.

Dokładniej: http://testy.bikeboard.pl/images/galerie/29cali2012_05.jpg coś jak na tym zdjęciu, takie czarne wchodzi w ramę razem z pancerzem.

Pisałem do różnych sklepów mających Haibike, jednak póki co bez odpowiedzi. Myślę czy gdzieś da się to jeszcze dostać, ewentualnie samemu coś poradzić.

Napisano

Haibike jest częścią niemieckiej korporacji Winora Group. Ich częścią logistyczną jest E. Wiener BikeParts. Jeżeli zatem nie znajdziesz przez sklep to spróbuj napisać bezpośrednio do serwisu Winory.

Napisano

Dziękuję za rady :)

@HarveyDent póki co, jeszcze nie zaczelismy składać roweru, ale mój znajomy który głównie będzie przy tym robił powiedział żebym poszukał czegoś takiego i pytał, jak nie znajdę oryginału to będziemy inaczej kombinować na pewno

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...