05cris05 Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Witam, posiadam rower Haibike Greed 9.20 i zdecydowałem się wymienić napęd z 1x11 na 2x10. Mój problem polega na tym, że mam tylko jedną końcówkę, która chroni ramę. Pytanie: Skąd mogę zdobyć inną? Ewentualnie jak inaczej mógłbym sobie poradzić z tym problemem żeby jak najmniej a najlepiej w ogóle nie uszkodzić ramy?
HarveyDent Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Jakieś umiejscowienie tej "końcówki" ? Bo na razie nie wiadomo o co Ci lotto. No przejście na 2x11 było by chyba mniej problemowe.
sedymen Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Możesz pociągnąć pełny pancerz do przedniej przerzutki. W internecie widziałem też opaski z uszami do linek.
tobo Napisano 10 Lutego 2017 Napisano 10 Lutego 2017 Zapewne dedykowaną przelotkę powinni mieć sprzedawcy tej marki.
05cris05 Napisano 11 Lutego 2017 Autor Napisano 11 Lutego 2017 Faktycznie, trochę źle to napisałem. Element na zdjęciu wchodzi w linkę przerzutki i jest włożony w ramę (wewnętrzne prowadzenie linek) aby linka nie zniszczyła ramy. Dokładniej: http://testy.bikeboard.pl/images/galerie/29cali2012_05.jpg coś jak na tym zdjęciu, takie czarne wchodzi w ramę razem z pancerzem. Pisałem do różnych sklepów mających Haibike, jednak póki co bez odpowiedzi. Myślę czy gdzieś da się to jeszcze dostać, ewentualnie samemu coś poradzić.
sedymen Napisano 11 Lutego 2017 Napisano 11 Lutego 2017 Haibike jest częścią niemieckiej korporacji Winora Group. Ich częścią logistyczną jest E. Wiener BikeParts. Jeżeli zatem nie znajdziesz przez sklep to spróbuj napisać bezpośrednio do serwisu Winory.
HarveyDent Napisano 11 Lutego 2017 Napisano 11 Lutego 2017 A najzwyklejszą koncówkę linki sprawdzałeś ?
05cris05 Napisano 12 Lutego 2017 Autor Napisano 12 Lutego 2017 Dziękuję za rady @HarveyDent póki co, jeszcze nie zaczelismy składać roweru, ale mój znajomy który głównie będzie przy tym robił powiedział żebym poszukał czegoś takiego i pytał, jak nie znajdę oryginału to będziemy inaczej kombinować na pewno
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.