BLiTzPL Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Witam, Planuje w najbliższym czasie zrobić serwis mojego RSa ale nie wiem jakiego smaru użyć do uszczelek, czy wymienić uszczelki na nowe(jeśli tak to gdzie mogę owe dostać), olej to będzie pitstop 5W i 15W ale nie wiem ile go wlać bo nie potrafię nigdzie znaleźć manuala na akurat ten rocznik(2014). Z góry dzięki Edytowane 9 Lutego 2017 przez BLiTzPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Sram Butter albo PM600 Military jako zalecane przez SRAMa, ew. Slick Honey albo R&R Slick Grease jako zamienniki. A co do uszczelek to obejrzyj je z bliska. Jeżeli nie wymieniałeś ich od 2014 to na pewno profilaktyczna wymiana im nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 W rowerze wszystko serwisowałem regularnie, dopiero mi się przypomniało o amortyzatorze po tym jak zaczął gorzej działać . Slick honey wiem ,że trudno go dostać w Polsce ale "Sram Butter" jest robiony przez Slickoleum które idzie dostać taniej w większej wersji - nada się? Ewentualnie mogę wybrać ten PM600 Military. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahoo84 Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Slickoleum oczywiście ze może być jest to świetny smar do tego typu zastosowań. Pamiętaj ze olej 5w olejów 5w nie równy i liczą się inne parametry. Gdzieś na forach widziałem tabele z zamiennikami olejów, poszukaj bo to ważne żeby do tłumika poszedł odpowiedni olej. PS. https://www.forumrowerowe.org/topic/103016-amortyzacja-olej-do-amortyzatorow-faq-lepkosc-zamienniki-etc/ Up, nie doczytałem że olej którego chcesz użyć to oryginał Edytowane 10 Lutego 2017 przez jahoo84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) dopiero mi się przypomniało o amortyzatorze po tym jak zaczął gorzej działać Skoro już zaczął gorzej działać to uszczelki do wymiany koniecznie. W największym skrócie, regularność serwisu jest dużo ważniejsza niż zastanawianie się jaki dokładnie olej czy smar powinien być podczas niego użyty. Każdy da radę ochronić bebechy przed zatarciem. Za to żaden nie pomoże gdy ślizgi albo powłoki ulegną uszkodzeniu. Edytowane 10 Lutego 2017 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Ok, dzięki, co bym jeszcze głównie potrzebował do serwisu tego amorka? -Pit Stop 5W i 15W -Slickoleum -Zestaw uszczelek Edytowane 10 Lutego 2017 przez BLiTzPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) Szczypce segera, gumowy młotek, klucze, patyk ze szmatką i jakiś denaturat czy inna IPA, Telefon z aparatem. Jeżeli to >26 to strzykawka z wężykiem. Edytowane 10 Lutego 2017 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ok dzięki za pomoc . Jak wezmę się do tego to napiszę jak efekty. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 https://goo.gl/photos/eU78YmuBu5aqKT2K9 Parę zdjęć. Może pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLiTzPL Napisano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Oo dzięki, jest to Solo-air? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Tak - mam solo air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi