artfal Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Witam forumowiczów, mam pytanie dotyczące zębatki Dartmoor Trail Narrow Wide. Jeżeli ktoś używał proszę o opinie, ponieważ zastanawiam się nad kupnem. Wcześniej stosowałem Narrow Wide z polskiej produkcji firmy Argon Components i byłem bardzo zadowolony, jednak chce zmienić ilość zębów. Dartmoor jest tańszy od Argona o 55 pln i nie wiem czy warto oszczędzać. Pozdrawiam, Artur
Welniak Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Jakiej zębatki szukasz? Ile zębów? Mam HCC oval 32T na sprzedaż.
derwisz Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Mam taką w rozmiarze 34, nie mam żadnych zastrzeżeń co do trwałości, głośności czy czegokolwiek innego. Żadnych wad materiałowych, żadnych rozjechanych napisów w grafice. Nie miałem niestety okazji porównać do argona, ale mam porównanie do wyrobów hcc i w zasadzie to nie znajduję różnic w działaniu czy trwałości. Moim zdaniem śmiało bierz tańszego dartmoora.A, no i działała zarówno z 10 jak i 11rz.Tak wyglądała po około 1000km
artfal Napisano 9 Lutego 2017 Autor Napisano 9 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź. Argon naprawdę działa świetnie jak dla mnie. Łańcuch spadł mi tylko raz gdy był mega brudny (kupiłem słabą oliwę). Szukam 32 T, musi pasować do korby Shimano SLX. Na HCC nigdy nie patrzyłem, jak z jakością?
derwisz Napisano 9 Lutego 2017 Napisano 9 Lutego 2017 Akurat SLX wychodził z 3ma różnymi rozstawami otworów, także przed zakupem sprawdź dokładnie co masz.Co do spadania łańcucha, to z tego dartmoora też tylko raz mi spadł, w zasadzie to poprostu między łańcuch a zębatkę wpadł spory badyl, no nie było opcji, żeby nie spadło. Z hcc nie zrzuciłem nigdy, sama technika wykonania zęba wygląda praktycznie identycznie, a co do trwałości i jakości wykonania to, podobnie jak z dartmoorem, żadnych uwag nie mam. Przy czym ja szybko zmieniam łańcuchy bo jestem uczulony na kiepskie działanie napędu, nie daję w zasadzie zębatce szansy na zużycie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.