Skocz do zawartości

[szprycha prosta] czy szprycha prosta jest wytrzymalsza od tradycyjnej?

bike5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy szprycha prosta jest wytrzymalsza od tradycyjnej ? i lepiej znosi różnego rodzaju obciążenia ?

tak się składa ze ma rower MTB który uniwersalnie użytkuje...W lecie zakładam mu bagażnik na tył i ciężkie sakwy jak mam ochotę poszaleć to zdejmuję bagażnik i ujeżdżam go w terenie ...komplet tych kol wazy 1950 kg czyli cie są to jakieś max wycienione kółeczka....Ma ktoś jakieś doświadczenia z takimi kołami i szprychami ??

Napisano

Dopiero jak zaobaczyłem to skojarzyłem, że miałem takie w kołkach Shimano. Trzeba specjalnie zamawiać, 14 zł sztuka kosztowała :)

Napisano

DT Champion Straight Pull

Na pewno jest wytrzymalsza. Ja jednak polecam np. Szprychy Pillar PSR TB2016 (jeszcze mnie nie zawiodły). Zawsze podczas budowy kół trzeba zrobić sobie zapas bo potem jest kłopot - tak jak pisze Rambolbambol.

Zawsze można poprosić o pomoc Daveo.

14 zł sztuka kosztowała
Poważnie? To ile kosztuje całe koło? 
Napisano

Problemy z dostępnością przeogromne. Jak mi strzeliła obdzwoniłem większość znanych mi rowerowych w Wawie - nie mieli. Zamówiłem od Dawida/Daveo zapas.

Jeśli się zdecydujesz polecam kupić więcej :)

Napisano

Na pewno jest wytrzymalsza. Ja jednak polecam np. Szprychy Pillar PSR TB2016 (jeszcze mnie nie zawiodły). Zawsze podczas budowy kół trzeba zrobić sobie zapas bo potem jest kłopot - tak jak pisze Rambolbambol.

Zawsze można poprosić o pomoc Daveo.

Teraz to nie wiem. Kupowałem pierwsze w 2007 roku to dałem 2,5 tysia. 

Napisano

Części zamienne zawsze są droższe niż cały produkt.

Opona z 240 kolcami to około 220zł (teraz w promocji są po 180). Zapasowe kolce 80gr od sztuki. Daje to 190zł w kolcach i 30zł w gumie.

Przy "hurtowym" zakupie w paczkach po 50 sztuk wychodzi 60gr. Faktyczna cena produkcji pewnie w okolicach kilku gr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...