qubel Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) witam szanownych kolegów Jak w temacie noszę się zakupem hardtaila i mam dylemat co wybrać, waham się między Canyonem a Trekiem, oba modele są na podobnym osprzęcie a Treka z 2017 roku mogę mieć za 7K pln, Proszę podajcie mi Wasze za i przeciw, może to pomoże mi w dokonaniu ostatecznego wyboru. Dziękuję za wszelkie uwagi i sugestiei! pozdrawiam Mariusz Edytowane 7 Lutego 2017 przez qubel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cristobal Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to przejechać się na tym Treku. Ja mam Treka, ale inny model i jestem baaardzo zadowolony W przypadku Canyona i ich polityki sprzedaży (tylko przez neta) to będziesz musiał poszukać kogoś, kto pozwoli Ci się na nim przejechać.Dopiero wtedy będziesz miał jakieś porównanie. Ja unikam zakupów tzw kotów w worku za tak dużą kasę pomimo ułatwień związanych ze zwrotem towaru. Dlatego wybrałbym ten do, którego mógłbym przymierzyć się przez zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qubel Napisano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Na szczęście miałem możliwość przejechać się na obu modelach i delikatnie bardziej leży mi canyon, jest porostu mniejszy i postawiony na kolach 27,5'' vs Trek tory jest dłuższy no i stoi na kolach 29' a przy moich baaardzo krótkich nogach nabiera to znaczenia. Trek daje dożywotnia gwarancje na ramę a Canyon w niższej cenie ma lepszy osprzęt. Reasumując, poza subiektywnymi odczuciami z jazdy co oczywiście zawsze powinno być najważniejsze nie ma w przypadku tych modeli cech które by dyskwalifikowały bądź przemawiałyby zdecydowanie na korzyść któregoś z nich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cristobal Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Myślę, że już sobie sam odpowiedziałeś na zadane pytanie. Osprzet to jest to co jakiś czas się wymienia, więc jak coś nie będzie Ci pasować lub będziesz chciał wypróbować czegoś lepszego to zrobisz to przy pierwszej wymianie. Ramy (geometrii) już nie wymienisz, jesteś na nią skazany do kolejnego zakupu roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Canyon nie ma sztywnej osi z tyłu. Jeśli Ci to nie przeszkadza, to zobacz jeszcze Radona: http://www.radon-bikes.de/mountainbike/hardtail/zr-race/zr-race-275-80/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qubel Napisano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) W końcu do mnie dotarł, więc postanowiłem się z Wami podzielić tą radosną nowiną Jeszcze piękny i czyściutki, ale czekam wciąż na nowe buty bo przy okazji postanowiłem przetestować pedały look'a, więc w najbliższą sobotę lecę po raz pierwszy w teren testować nowy rower, buty i pedały Edytowane 27 Lutego 2017 przez qubel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
next Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Gratulacje.Co to za model Canyona?Jak w tytule czy jakiś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Kolega kupił chyba to co zamierzał czyli AL SL 8.9 (rozmiar S 15.5?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qubel Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 dokłanie tak, to jest Grand Canyon AL SF 8,9 2017 w rozmiarze S, dla zainteresowanych przy wzroscie 169cm i dlugosci nogi 74cm jest to rama najbardziej optymalna tym bardziej ze przy tak małych rozmiarach ram (XS, S) Canyon oferuje jedynie kola 27.5''. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi