dran2 Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Zwłaszcza jeśli taka kasetę sparujemy z korbą np 36T. Zmartwie cię ale Shimano średni wózek zaprojektowało raczej z myślą blacie 30-32T a nie 34T. O 36T nie wspominając. I jak to się ma niby do tego? Czy mi też może każesz się p*****?
derwisz Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Uzurpator z całą pewnością się zna. Ty natomiast, ani sie nie znasz, ani, najwyrazniej, nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Wszystko fajnie, mozna sie pośmiać, ale to przez ludzi takich jak ty, Internet zamiast być źródłem sprawdzonych informacji, jest zalewem bełkotu ludzi, którzy costam gdzies przeczytali, ale nie za bardzo zrozumieli. Przykre
Tatanka Napisano 6 Lutego 2017 Napisano 6 Lutego 2017 Moja Zee RD_M640 SS Fr bez problemu działa na blacie 36 jak i 44 .Co prawda w napędzie 1x10 ale raczej nie ma tu różnicy między 1x11
artfal Napisano 7 Lutego 2017 Autor Napisano 7 Lutego 2017 Masz sztywniaka - GS Masz fulla - zależne od zawieszenia Posiadam fulla. Mógłbyś trochę rozwinąć myśl odnośnie typu zawieszenia do jakiego pasuje GS, a do jakiego SGS ( oczywiście chodzi o fulla ) ???
dran2 Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Chodzi o to o ile wzrasta odległość piasta - suport podczas ugięcia wahacza. Przelicz to sobie na ilość ogniw łańcucha i będziesz wiedział jakiej pojemności przerzutki potrzebujesz ponad samą różnicę zębatek.
artfal Napisano 7 Lutego 2017 Autor Napisano 7 Lutego 2017 Dzięki wielkie za podpowiedź. Zastasuje się do tych rad przed zakupem.
Chleje24na7 Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Dokładnie, przy niektórych zawieszeniach musi być więcej ogniw łańcucha niż przy innych. Sprawdź ruch wózka przy pełnym ugięciu, ruch wahacza może napinać napinać wózek, a przy za krótkim łańcuchu możesz mieć problemy z wykorzystaniem skoku. @edycja Poza tym jak to jest możliwe że zaczęła się tutaj taka gównoburza jak nikt o tak podstawową rzecz nie zapytał i główny determinant :]
radziuGD Napisano 7 Lutego 2017 Napisano 7 Lutego 2017 Niezaprzeczalnie tył wydłuża się wraz z wzrostem ugięcia, jednak naprawdę ciężko jest mi wyobrazić sobie, że zamyka się zawieszenie mając zapiętą koronkę 46t. Na kolejnym biegu mamy już 9 ogniw luzu.
Mod Team mrmorty Napisano 7 Lutego 2017 Mod Team Napisano 7 Lutego 2017 Jednym słowem P***l się. Dziękuję. chamstwa i buractwa na forum nie zniesę...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.