Endisha Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Hej, co sądzicie o kupowaniu roweru przez internet? Czy znacie jakieś sprawdzone strony? Jak potem się obchodzić z gwarancją? Znalazłam konkretny model w (moim zdaniem) dobrej cenie, ale obawiam się zakupu takiego sprzętu przez internet i nie wiem jak potem ze złożeniem jego - bo sama na pewno nie podołam. https://www.expertbike.pl/kross-trans-india-damski-ciemnografitowy-2016-p-853.html Doradzicie mi coś w tej sprawie? Szczególnie osoby, które nabyły swój dwukołowiec przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Warto się upewnić, że kupisz rower w dobrym rozmiarze np w sklepie stacjonarnym jeżeli taki rower posiadają. Ewentualnie zapytać sprzedawcy podając swój wzrost i długość nogi. Ja rowery kupowałem tylko przez internet. Trzeba tylko poczytać opinie o sklepie. Rower trzeba będzie skręcić (zazwyczaj pedały, kierownica, siodełko, przednie koło), możliwe, że wyregulować przerzutki i trzeba posprawdzać czy wszystkie śrubki są dokręcone bo czasem różnie może być. Możesz poprosić znajomego o skręcenie lub podjechać do pobliskiego serwisu rowerowego na regulacje i sprawdzenie wszystkich połączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Tak jak kolega wyżej pisze, a jeśli chodzi o gwarancję, to zazwyczaj wystarczy przesłać zdjęcia uszkodzonej części i dostaniesz nową, jeśli oczywiście gwarancją zostanie uznana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 1. Nie ma się co bać zakupu przez internet. 2. Na złożenie roweru do kupy osoba kumata potrzebuje około 20 minut, mniej kumata 40, totalne dwie lewe ręce techniczne dwie godziny - trzeba tylko mieć minimum narzedzi (klucz imbusowy do kierownicy i płaski do pedałów - to w dużym skrócie ) 3. Ile dostałaś rabatu od ceny wyświetlanej? To nie musi być dobra cena za rower z wolnobiegiem i 3x7 przełożeniami. http://allegro.pl/mocna-trek-senatore-v2-lady-2xacera-sr-suntour-i6698336968.html http://allegro.pl/rower-kands-damka-trekking-alfa-city-acera-28-alu-i6678622891.html Tu masz 3x8 z kasetą - oraz wariant bez pseudoamortyzatora - jeśli zależałoby ci na zbiciu wagi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endisha Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 A podacie mi konkretne sklepy internetowe na których kupowaliscie? Znacie moze sklep podany przeze mnie w linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Bf-bike , rower poza złożeniem nie wymagał żadnych regulacji - co rzecz jasna nie jest gwarancją że tak będzie z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 EXPERTBIKE - Kross Trans India damski grafitowy miedziany 2016 Ja swojego brałem właśnie w tym sklepie przez internet i powiem tylko tyle bajka. Mój Unibike przyszedł pięknie wyregulowany. Jedynie co musiałem dokręcić to wiadomo pedały, kierownica i siodło, ale to standard . Dodatkowo miałem kilka pytań do nich po zakupie napisałem do nich i szybko oddzwonili i pomogli. Tak więc z czystym sumieniem mogę polecić ten sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ja również polecam ten sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi