Skocz do zawartości

[mostek] Giant Talon

widawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Stoję przed wymianą mostka w moim Talonie https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-27dot5-0-ltd-2015 , chciałbym nieco krótszy , w jakim kierunku iść? I czy jest sens zmieniać kąt mostka. Teraz mam go obrócony i zauważyłem że na podjazdach podbija mi koło przednie bardziej jak miałem mostek w normalnej pozycji , a w zasadzie powinno być inaczej jeśli mostek się obróci hmm. W czym tkwi problem ? 
Pozdrawiam 

Napisano

Jeżeli podnosisz przednie koło przy podjazdach to żeby tego uniknąć mostek powinien być dłuższy. Napisz czy mostek masz na + czy na - bo każdy inaczej widzi normalne ustawienie mostka.

Napisano

Skrócenie mostka spowoduje odchylenie się od kierownicy co spowoduje jeszcze mocniejsze odrywanie przedniego koła na podjazdach. A tego właśnie chcesz się pozbyć?

Napisano

Wydłużenie mostka, ale to ingeruje w pozycje na rowerze i może zrobić się niewygodnie. Jeżeli nie masz to spróbuj z rogami, zamontujesz je prawie poziomo i przy podjazdach będziesz mógł przenieść ciężar bardziej do przodu.

Napisano

powinien pomóc mostek o agresywniejszym kącie, ciężar przeniesiesz bardziej na przód.

Do tego na  stromych podjazdach, często trzeba położyć się na  mostku i wtedy przy odrobinie trakcji z tyłu podjechać można wiele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...