pavvelll Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Hej, jaka najszerszą oponę włożę do primala 27,5 2017? Bede bardzo wdzięczny jak by jakiś posiadacz zmierzył ile jest miejsca z tyłu. ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 pytasz o możliwości obręczy czy ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszator Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Hej, jaka najszerszą oponę włożę do primala 27,5 2017? Bede bardzo wdzięczny jak by jakiś posiadacz zmierzył ile jest miejsca z tyłu. ☺ Najszerszą oponę możesz ( tak sądzę ) założyć... ( 27.5 x 2.25 ) Ja mam takie opony założone. Opona ( 27.5 x 2.35 ) chyba nie wlezie. To znaczy nie sprawdzałem, bo nie kupowałem jeszcze takiej opony. Tak ogólnie... nie sprawdzałem czy jest taki rozmiar opony. To znaczy są takie opony, ale nie wiem czy w tych kołach 27.5 są takie szerokości opon. Teraz Józek wrzuci zdjęcia. Ale zanim wrzuci zdjęcia Józek, napisze Józek w temacie ramy... Tak więc... Na górze... ( boczne widełki ) 1 cm luzu / miejsca. " Jak sobie to nazwiesz po swojemu ". Na górze to samo... ( To wzmocnienie górne, które idzie przez długość widełków ... 1 cm miejsca / luzu ) Dotyczy to opony ( 27.5 x 2.25 ) I teraz dół... Na dole... przednie wzmocnienie ramy... 1 cm miejsca / luzu. Dolne boczne widełki ( patrz zdjęcie ) ... Tutaj jest około... 0.5 mm ( niecały centymetr ) miejsca / luzu. Boczna krawędź opony. Te ząbki boczne na oponie. Gdybyś chciał założyć opony powiedzmy... ( 27.5 x 2.35 ) , tutaj powtórzę... jeżeli są takie opony, bo nie patrzyłem po sklepach. Nie wiem czy na dole ( boczne widełki ) wejdzie opona. Przypominam... Chodzi o te boczne ząbki opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Dzięki za rzetelną odpowiedz, pozdro dla józefa ☺ na zagranicznych stronach sklepów rowerowych piszą ze max opona to 2.4" a jeden gościu mi napisał ze na maxxisach dhf 2.5" jeździł ☺ wiec jak kupie ramę to chyba dopiero w tedy sie dowiem jaka wchodzi. Zaryzykuje z 2.5 wtb a jak nie wejdzie to dam ja do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Jak na ramę do AM to trzeba powiedzieć, że trochę biednie z tym miejscem skoro 2.25 się tak idealnie wpasowuje. 2.4 to może tam wejdzie, ale od continentala. Jakiej szerokości masz obręcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 minion dhf 2.5 ale "starej daty" na obręczy 24 i.w. Biorąc pod uwagę zastosowanie ramy idealnie sprawdzi się z mniejszym kołem z tyłu z normalną górska opona. Wysłane z mojego 5045X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszator Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Jak na ramę do AM to trzeba powiedzieć, że trochę biednie z tym miejscem skoro 2.25 się tak idealnie wpasowuje. 2.4 to może tam wejdzie, ale od continentala. Jakiej szerokości masz obręcze? No spodziewałem się troszku więcej miejsca z tyłu, gdy kupowałem ramę. Ale nie narzekam jest dobrze. Koła to ... Mavic Crossride 27.5 ( 2017 ) Szerokość wewnętrzna obręczy... 21 mm Szerokość zewnętrzna obręczy... 26 mm Gdybym... kupił inne koła, ale coś ulepił na szerszych obręczach...Opona będzie bardziej " taka " płaska. Ciekawe czy by wlazła szersza opona. Chyba kupię, jak będę ( tak przy okazji w sklepie ) szerszą oponę. ( Zainteresowałem się troszku szerszą oponą, po Waszych postach Chłopaki ) Na te same koła co mam Jak nie wlezie to założę na przód. Albo opona będzie służyć, jako opona awaryjna w sytuacji awaryjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 minion dhf 2.5 ale "starej daty" na obręczy 24 i.w. Biorąc pod uwagę zastosowanie ramy idealnie sprawdzi się z mniejszym kołem z tyłu z normalną górska opona. Wysłane z mojego 5045X przy użyciu Tapatalka Jeszcze dużo miejsca z tym minionem tam jest. To rozwiało moje wątpliwości zamówię z ramą oponki 2.5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ale ten minion ma może 60 mm no i zdjęcie nie jest idealnie z góry. Ogólnie to trzeba liczyć na wytarcie się ramy. Wysłane z mojego 5045X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Ja mam obręcze 19mm wiec będzie pewnie jeszcze wezsza. Kupie jedna i jak cos wrzucę do przodu a do tylu 2.4" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Znalazłem takie coś http://fcdn.mtbr.com/attachments/wheels-tires/1006947d1438969003-anyone-have-time-wtb-brakeout-27-5-screen-shot-2015-04-21-6.45.40-pm.jpg i faktycznie, mam Specialized ground control 2,1" 27,5 na obręczach 19mm wewnątrz i w najszerszym miejscu ta opona ma 53mm. Trochę dziwne, że 2,4" continentala ma taką samą szerokość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 7 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Może i dziwne, ale powszechnie wiadome jest, że Continetal w MTB mocno przecenia rozmiar swoich opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuli Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Mi conti trail king 2.4 spokojnie wlazł na tył w btwinie rr 560, także do primala nie powinno być problemu a na obręczy 19mm ma 58-59mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Magic mary bikepark 27.5x2.35 na obręczy 19mm i.w. Ma 58mm szerokości. Tak ze jest tyle miejsca ze na taka obręcz można włożyć w primalu 2.5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Można, ale po co? Trochę za wąska obręcz na takie balony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Wg tabelki na schwalbe na obręcz 19mm można max włożyć opone 62mm. A temat tego wątku to jaka najszersza opona wejdzie do primala wiec pisze co empirycznie ustaliłem ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavvelll Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Bejker, a na 26" jaka szeroka oponka by weszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.