Skocz do zawartości

[kierownica] Wymiana CUBE Flat Race Bar, 720mm

aminodb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Chciałbym wymienić kierownicę w moim Cube LTD Race z 2015  obecnie siedzi tam CUBE Flat Race Bar, 720mm

Jednak z racji że rower tylko na jazdę do pracy ewentualnie rekreacje zdecydowałem się w końcu zmniejszyć rozmiar tej kierownicy. Macie jakieś propozycje co warto tam wstawić?

Napisano

Fajny rower na dojazdy do pracy i niedzielną rekreację, tylko z tego co piszesz chyba nieco nietrafiony.

A czego oczekujesz? Chcesz bardziej wyprostowanej pozycji? 

Napisano

No rower dosyć mocno nietrafiony, już rok nim śmigam to nie będę teraz wydziwiał i sprzedawał.

Głównie rozpiętość chwytu trochę mi przeszkadza bo utrudnia czasem jazdę po ścieżce, jezdni w mieście. Zastanawiam się nam zmniejszeniem z obecnych 720mm do 560-600mm. Pochylona pozycja mi nie przeszkadza. Staram się unikać plecaka i ładować wszystko w torbę na bagażnik.

Nawet do opon się przyzwyczaiłem, fajny przeskok jest jak wsiadam na szosówkę.

PS bagażnik za ponad 100zł od Kellysa nie wytrzymał nawet 2 miesięcy z pakunkiem w przedziale 2-5kg. Ale nie mam siły a ni czasu męczyć się ze sprzedawcami na alledrogo.

Napisano

Przeszkadza tylko długość,czy profil/kształt też ?

Jeżeli tylko długość,to po prostu dotnij do tych 680,ewentualnie potem jeszcze trochę.

Niestety to działa też w drugą stronę,29er i zbyt krótka kierownica,to też niezbyt przyjemna jazda,560 to dla mnie za mało,dużo za mało ,nawet na asfalt.

Napisano

Powitoł

Kierownik aluminiowy niezbyt drogi - przytnij.

Na jazdę do roboty to i zwykły zoom starczy. Mam od kilku lat i mostek regulowany, i kierownicę zoom. Używam ich regularnie i sporo ostrzej niż bułkowożenie i nie dzieje się z nimi nic.

Napisano

560- 600 będzie zdecydowanie za wąsko, rower będzie się dziwnie zachowywał. Accent robi fajne w miarę lekkie kierownice, popatrz, może coś Ci przypadnie do gustu.

Napisano

Ooo w sumie nie wpadłem na to ze mogę ja skrócić i kasę w portfelu zostawić. Więc przy najbliższej okazji pozbawię ją 6cm i zobaczymy czy to już wystarczy

Napisano

Ja Ci tylko podpowiem że nie baw się piłą itd, tylko kup obcinak do rur. Zupełnie podstawowy wystarczy, ja kupiłem w Castoramie za 19 zł i obcinałem kilka kierownic. Tnie idealnie równo i gładko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...