stranger3 Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Cześć. Ostatnie 12 lat przejeździłem rowerem z marketu za 600zł, więc czas w końcu wymienić tego grata. Nie znam się na rowerach, ale z tego co wyczytałem to dla moich potrzeb odpowiedni będzie rower crossowy. Jeździć mam zamiar głównie po asfalcie i utwardzanych drogach. Bez żadnych wybojów i ciężkich tras więc górala odrzuciłem. Jaki rower możecie polecić? Myślałem nad Rometem Orkan 4, choć nieznacznie przekracza on mój budżet. Jeśli ma to jakieś znaczenie przy wyborze roweru - wzrost 176 i 68kg wagi. Kolejna sprawa. Jeśli zdecydowałbym się na w/w Orkana to przy takim wzroście brać raczej z ramą 21' czy 19' ? Z góry dzięki za odpowiedź.
Tatanka Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Jeśli już Orkan to 19 cali.Przejrzyj ofertę Kands i Lazaro na Allegro.Dobre rowery w bardzo dobrych cenach
stranger3 Napisano 2 Lutego 2017 Autor Napisano 2 Lutego 2017 Okej, zaraz przejrzę. Jeszcze pytanko co do tych Orkanów. Duża różnica w jakości jest między Orkan 3.0 a Orkan 4? Trójka chodzi jakieś 500-600zł taniej i zastanawiam się czy jest sens dokładać tyle do czwórki.
Tatanka Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Orkan 4 ma lepszy napęd,piasty shimano oraz mniej waży,Natomiast nie wiem jaka jest różnica w jakości hamulców.Osobiście nie wiem czy bym dopłacał
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.