maxxlajni Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Witam, Przymierzam się do kupna roweru w rozsądniej cenie bez szaleństw, który będzie miał głownie służyć do jazdy po mieście (Warszawa) ale by nadawał się na ścieżki rowerowe po parkach lasach np. wyprawa do Kampinosa. Mam na oku coś takiego: ROWER G Jakieś opinie o powyższym rowerze? Albo jakieś propozycje innych marek / modeli?
Gość Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Tak jak pisałem w usuniętym temacie- złom. Jaki budżet?
MrVoodoo Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Przejrzyj olx, za te pieniądze kupisz całkiem fajny używany rowerek. Ten rower waży pewnie ponad 18kg i nadaje się na komunię dla dzieciaka, któremu chcesz zrobić krzywdę.
LeeSin Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Rower do Warszawy który poradzi sobie ze stanem nawierzchni to tylko Fat Bike albo Jakiś Full Suspension i rockshox z dużym skokiem. Jazda na 23 po Warszawie, w mieście gdzie w 21 wieku nie potrafią dobrze asfaltu wylać to gwarantowana neuropatia nerwu łokciowego. Chyba że będzie jeździł w Warszawie używając tylko trenażera to spoko wtedy.
maxxlajni Napisano 2 Lutego 2017 Autor Napisano 2 Lutego 2017 Tak jak pisałem w usuniętym temacie- złom. Jaki budżet? No właśnie dość skromny 500-700PLN
MrVoodoo Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 LeeSin nie wiem czy aż tak strasznie jest w Warszawie, ale nie przesadzajmy, autor nie ma budżetu na fulla czy fata i prawdopodobnie na razie wcale takiego nie potrzebuje. Hardtrail z amortyzowanym widelcem jest do osiągnięcia, ale rzuciłem okiem na ogłoszenia z Warszawy i straszna bieda. Bardzo drogie to Wasze miasto.
Gość Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 Rower do Warszawy który poradzi sobie ze stanem nawierzchni to tylko Fat Bike albo Jakiś Full Suspension i rockshox z dużym skokiem. Jazda na 23 po Warszawie, w mieście gdzie w 21 wieku nie potrafią dobrze asfaltu wylać to gwarantowana neuropatia nerwu łokciowego. Chyba że będzie jeździł w Warszawie używając tylko trenażera to spoko wtedy. Taaa, jezdze na oponach 28C bez amortyzacji od lat u uwazam ze wcale nie jest zle. Wiekszosc siecek jest dorbze utrzymana. Kupowanie Fulla czy FAta do miasta to smiech na jajach i pomyłka. No właśnie dość skromny 500-700PLN W tej kasie warto pogmerac za dunskimi szybkimi mieszczuchami na olx czy alle. Mozna naprawde kupic w tej cenie dobry rower.
vdcmike Napisano 2 Lutego 2017 Napisano 2 Lutego 2017 W wawie jest całkiem sporo nowych DDR (czyli wg nowego standardu 2m szerokości i asfalt) a i sporo starych zaasfaltowano więc tragedii nie ma. Przynajmniej okolice, które dobrze znam (Mokotów, Ursynów, Las Kabacki) są spokojnie do zjechania wszerz i wzdłuż na przełajce o crossie czy treku (czyli ciut szerszy kapeć) nie wspominając.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.