TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Witam. Nowy rok, nowy ja, nowy rower, bo stary padł.Co ja robię na rowerze:- jeżdżę trasy 50-100 km, czasem więcej, ale to zależy od czasu i chęci- nawierzchnia: przeważnie kostka-asfalt- wzrost ok 174, waga 75 kg, czyli standardowy : )- najlepiej, jakby jakieś torby można było przypiąć, ale to nie jest takie obowiązkowe, ważne, by miał jakiś bagażnik na picie- cena, na razie dajmy pułap 2.5 tysiąca, mogę troszkę więcej, lecz muszę widzieć różnicę - osiągalne w sklepie stacjonarnym najlepiej, w grę wchodzą takie miasta jak: Opole/Racibórz/Rybnik Poproszę o jakieś wskazówki czy modele, bo ja nie wiem, jak mam ruszyć ten temat Lubię jeździć, ale wybrać jakiś, to dla mnie dramat Cytuj
Kiersztor Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 Popatrz na ofertę firmy Unibike. W zakładkach trekking lub cross znajdziesz coś dla siebie. Naprawdę przyzwoite rowery. Na pewno mają dystrybutorów we wszystkich większych miastach. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Napisano 1 Lutego 2017 Nic nowego i lepiej wyposarzonego ( napęd ) raczej nie znajdziesz : http://allegro.pl/rower-cross-romet-orkan-5-meski-shimano-xt-i5803440147.html Pozostaje kwestia ewentualnego doposażenia w bagażnik, błotniki itp. Na koniec chyba najważniejsze - rozmiar 19 " jest na granicy poprawnego dopasowania przy nodze ok. 80 - 82 cm z tego co pamiętam. Cytuj
TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Autor Napisano 1 Lutego 2017 błotnik to nie problem, z bagażnikiem tutaj też raczej nie powinien być. Gorzej, że skoro na allegro kosztuje to 2800, to w stacjonarnym zażyczą o wiele więcej ;X A wysyłkowo rower - nie jestem przekonany, nie znam się dobrze na mechanice i może wyjść niezły cyrk. Dlatego priorytet to dla mnie sklepy stacjonarne. Wiem, że u mnie w mieście można dostać romety, to zapytam się o ten model i sprawdzę, jak się sprawuje. co do Unibike to słyszę często sprzeczne informacje :X sam nie wiem, co o nich sądzić Cytuj
Bad Napisano 1 Lutego 2017 Napisano 1 Lutego 2017 http://allegro.pl/rower-northtec-bergon-lx-shi-upust-i6701384612.html Northtec Bergon LX kupisz w Rybniku. Popatrz też na ten rowerek crossowy: http://infinitibike.pl/glowna/109-spartacus-cross-40.html Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Napisano 1 Lutego 2017 Niektórzy sprzedawcy na alegro prowadzą także sprzedaż stacjonarną, więc wcale nie jest powiedziane, że w sklepie będzie drożej - poza tym zawsze trzeba się targować, co jest łatwiejsze w slepie stacjonarnym. Sezon się jeszcze nie zaczął, więc korzystaj z okazji, bo pewnie parę jeszcze się znajdzie. Najbardziej opłaca się szukać modeli z poprzednich roczników, bo wtedy stosunek jakość / cena jest najbardziej korzystny. Wspomniany Romet był i chyba nadal jest dobrym tego przykładem - jeśli jest tam nadal powietrzny NRX, to w zasadzie nie ma konkurencji, mimo że teraz kosztuje 5 stów więcej niż rok temu. Cytuj
TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Autor Napisano 1 Lutego 2017 właśnie, mam nadzieję, że mają jeszcze zeszłoroczne modele na stanie : ) bo mi nie zależy, żeby było tegoroczne, lecz takie, które lata wytrzymają. Bym się nie bał jak jestem 60 km od domu, że utknę tam z powodu przedwczesnego zużycia jakiegoś elementu. Ten Romet nawet nawet, zaintrygował mnie. Tylko do niego dojdzie tak: kupno błotnika, bagażnika + oświetlenie. Ciekawe, czy już oryginalnie w salonie można takie części kupić. A coś więcej możesz powiedzieć o targowaniu w tej materii? Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Napisano 1 Lutego 2017 Przykładowo na tegoroczny model roweru z wyższego przedziału cenowego od razu zaproponowali 10 % upustu, a po ponownym pytaniu w tym samym sklepie ( kolega ma tam znajomego ) podali rabat 15 %. W dobrym sklepie rowerowym powinno być wszystko na miejscu, a nawet jakby czegoś nie mieli, to idziesz do sąsiedniego sklepu i kupujesz co trzeba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi