TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Witam. Nowy rok, nowy ja, nowy rower, bo stary padł.Co ja robię na rowerze:- jeżdżę trasy 50-100 km, czasem więcej, ale to zależy od czasu i chęci- nawierzchnia: przeważnie kostka-asfalt- wzrost ok 174, waga 75 kg, czyli standardowy : )- najlepiej, jakby jakieś torby można było przypiąć, ale to nie jest takie obowiązkowe, ważne, by miał jakiś bagażnik na picie- cena, na razie dajmy pułap 2.5 tysiąca, mogę troszkę więcej, lecz muszę widzieć różnicę - osiągalne w sklepie stacjonarnym najlepiej, w grę wchodzą takie miasta jak: Opole/Racibórz/Rybnik Poproszę o jakieś wskazówki czy modele, bo ja nie wiem, jak mam ruszyć ten temat Lubię jeździć, ale wybrać jakiś, to dla mnie dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiersztor Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Popatrz na ofertę firmy Unibike. W zakładkach trekking lub cross znajdziesz coś dla siebie. Naprawdę przyzwoite rowery. Na pewno mają dystrybutorów we wszystkich większych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nic nowego i lepiej wyposarzonego ( napęd ) raczej nie znajdziesz : http://allegro.pl/rower-cross-romet-orkan-5-meski-shimano-xt-i5803440147.html Pozostaje kwestia ewentualnego doposażenia w bagażnik, błotniki itp. Na koniec chyba najważniejsze - rozmiar 19 " jest na granicy poprawnego dopasowania przy nodze ok. 80 - 82 cm z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 błotnik to nie problem, z bagażnikiem tutaj też raczej nie powinien być. Gorzej, że skoro na allegro kosztuje to 2800, to w stacjonarnym zażyczą o wiele więcej ;X A wysyłkowo rower - nie jestem przekonany, nie znam się dobrze na mechanice i może wyjść niezły cyrk. Dlatego priorytet to dla mnie sklepy stacjonarne. Wiem, że u mnie w mieście można dostać romety, to zapytam się o ten model i sprawdzę, jak się sprawuje. co do Unibike to słyszę często sprzeczne informacje :X sam nie wiem, co o nich sądzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 http://allegro.pl/rower-northtec-bergon-lx-shi-upust-i6701384612.html Northtec Bergon LX kupisz w Rybniku. Popatrz też na ten rowerek crossowy: http://infinitibike.pl/glowna/109-spartacus-cross-40.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Niektórzy sprzedawcy na alegro prowadzą także sprzedaż stacjonarną, więc wcale nie jest powiedziane, że w sklepie będzie drożej - poza tym zawsze trzeba się targować, co jest łatwiejsze w slepie stacjonarnym. Sezon się jeszcze nie zaczął, więc korzystaj z okazji, bo pewnie parę jeszcze się znajdzie. Najbardziej opłaca się szukać modeli z poprzednich roczników, bo wtedy stosunek jakość / cena jest najbardziej korzystny. Wspomniany Romet był i chyba nadal jest dobrym tego przykładem - jeśli jest tam nadal powietrzny NRX, to w zasadzie nie ma konkurencji, mimo że teraz kosztuje 5 stów więcej niż rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TadzikMen Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 właśnie, mam nadzieję, że mają jeszcze zeszłoroczne modele na stanie : ) bo mi nie zależy, żeby było tegoroczne, lecz takie, które lata wytrzymają. Bym się nie bał jak jestem 60 km od domu, że utknę tam z powodu przedwczesnego zużycia jakiegoś elementu. Ten Romet nawet nawet, zaintrygował mnie. Tylko do niego dojdzie tak: kupno błotnika, bagażnika + oświetlenie. Ciekawe, czy już oryginalnie w salonie można takie części kupić. A coś więcej możesz powiedzieć o targowaniu w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Przykładowo na tegoroczny model roweru z wyższego przedziału cenowego od razu zaproponowali 10 % upustu, a po ponownym pytaniu w tym samym sklepie ( kolega ma tam znajomego ) podali rabat 15 %. W dobrym sklepie rowerowym powinno być wszystko na miejscu, a nawet jakby czegoś nie mieli, to idziesz do sąsiedniego sklepu i kupujesz co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi