Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Cześć Jaka lampe do oświetlenia drogi polecicie na rower. Znalazłem coś takiego tylko czy dobrze oświetli drogę i czy jest dopuszczona do ruchu https://www.giant-bicycles.com/pl/lampka-numen-plus-hl0,-przednia I jaka będzie najlepsza na tył żeby być widocznym Pozdrawiam sportowcy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zapomniałeś dopisać gdzie chcesz jeździć, bo inna lampa potrzebna jest w terenie, inna do miasta, a jeszcze inna na szosę. No i jaki masz budżet na te dwie lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Budżet lampa przód do 250 zł a tył około 100 zł. Jeździec przeważnie w mieście po asfalcie ale również w terenie co wieczorem będzie się rzadziej zdarzało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 To jeszcze jedno pytanie, czy preferujesz lampki ładowane poprzez USB, czy na baterię? Do miasta wystarczą Ci lampki nie oświetlające drogi, tylko takie żeby Ciebie było widać np. coś takiego: https://www.knog.com.au/bike/lights/be-seen-bike-lights.html W teren jednak musisz mieć coś innego. Nie ma uniwersalnej lampki, zawsze jest coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Preferuje na usb. A jaka lampe polecisz oświetlająca drogę? Te co wysłałeś ciekawe ale zależy mi na tym żeby oświetlić drogę w miarę dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 A jaka lampe polecisz oświetlająca drogę? Takiej to Ci nie polecę, bo sam mam taką co świeci bardzo mocno, ale drogę oświetla kiepsko, ale z polecanych jest latarka Convoy S2. Tu na forum znajdziesz dużo informacji o niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 OK dzięki. A napisz mi jeszcze czy ta latarka będzie lepsza od tej co wysłałem? Lepiej oświetli drogę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 http://www.1enduro.pl/convoy-s2-plus-latarka-na-rower/ Poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jgrabowski Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Cześć Jaka lampe do oświetlenia drogi polecicie na rower. Znalazłem coś takiego tylko czy dobrze oświetli drogę i czy jest dopuszczona do ruchu Ja używam Ixon Core B&M. Na szosie poza miastem sprawdza się bardzo dobrze i nie oślepia jadących z przeciwka. W lesie trochę brakuje szerokości i wysokości świecenia, ale da się jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Na tył to kultowy Walle I spokojnie Ci styknie... a na miasto Convoje... czy to nie za wielka armata jak na jazdę po mieście i tylko wieczorkiem... no dobra moze zalezy jaka modygikacja ale i tak uwazam, że to za duzo... a taka ładowana na USB i z mozliwością korzystania z niej jako powerbank, to też miła sprawa nawet w mieście... jak w swoim Tripperze, w mieście na najmniejszej mocy i nawed w środku nocy na miasto spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 S2+ świeci szerzej niż S2. w mieście może nie bardzo ale w terenie sprawdza się b. dobrze. swojej zmieniłem diodę na taką na Noctigonie+sterownik na 3,04A. różnica w porównaniu do standardu niezauważalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Na tył to kultowy Walle I spokojnie Ci styknie... a na miasto Convoje... czy to nie za wielka armata jak na jazdę po mieście i tylko wieczorkiem... no dobra moze zalezy jaka modygikacja ale i tak uwazam, że to za duzo... a taka ładowana na USB i z mozliwością korzystania z niej jako powerbank, to też miła sprawa nawet w mieście... jak w swoim Tripperze, w mieście na najmniejszej mocy i nawed w środku nocy na miasto spoko. Jakiego konkretnie modelu używasz. Bo trochę nie bardzo convoy bo oślepia kierowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Nie używam Convoja, mam Trippera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 trochę nie bardzo convoy bo oślepia kierowców jest rozwiązanie. było nawet tu gdzies na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmataleo Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Sansei 6 tak wiem ze nie używasz convoy. Pytam o model trappera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mactronic Tripper BMP 600L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Na przód można po taniości szukać w Chinach Convoy S2+. A jak ma być bardzo dobrze to forum światełek i wersję zmodyfikowaną Convoya lub EDC X1 , którą osobiście używam. Wymiary, wykonanie i możliwości obu są w zasadzie takie same. Tylko radzę nie czytać tamtego forum, bo można skończyć z więcej niż jedną latarką Oczywiście można kupić chińczyka i zmodyfikować samemu jeśli się potrafi. Modyfikacja może też zmienić kolimator żeby świecił szeroko, a nie daleko co na rower jest bardzo fajne. Przede wszystkim jednak daje możliwość programowania mocy światła jak się chce, wiec latarka jak najbardziej może być uniwersalna. Jakieś 200 lumenów spokojnie wystarcza do jazdy po mieście, żeby być widocznym, nikogo nie oślepiać i w razie czego samemu coś tam widzieć. Ok 1000 pozwala na jazdę w górach po lesie, a coś pomiędzy starczy do użytku w miejscach bez latarni i samochodów.Na tył mam Blackburn Mars Click, taka fajna mała popierdółka. Nikt mi w tyłek nie wjechał więc raczej działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 modowanie S2+ to trochę jak wkręcanie aluminiowych śrubek do roweru. pisze o wersji z prądem 2,8A. jedyna modyfikacja jaką mogę polecić to nowy sterownik jeśli ktoś potrzebuje słabszych trybów. w S6 której używam na co dzień zastosowałem taki z trybami 0,1%, 1%. w sam raz gdy klucze wpadną pod auto itp. przy okazji- S6 nie polecam na rower. świeci zbyt wąsko. S2+ jest w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.