Skocz do zawartości

[Kurtka] na 3-10° C, do 500zł, z kapturem.

0nr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam jakiejś kurtki na luty-kwiecień. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Z wymogów to musi mieć kaptur i nie wyglądać zbyt 'rowerowo' - chciałbym ją zakładać do innych aktywności typu spacer, wycieczka itp. Będę pod nią zakładał koszulkę termo + koszulkę bawełnianą z długim/krótkim rękawem. Znalazłem fajną ofertę na allegro Adidasa z Gore-Texem http://allegro.pl/kurtka-adidas-terrex-gore-tex-meska-trekkingowa-46-i6572941723.html. Najlepiej jakby była dostępna w Polsce. Widziałem też inną serii Terrex Adidasa ale bez Gore-Tex, ktoś miał doświadczenie z tym materiałem w jeździe? Robi dużą różnicę? Trasy 20-30km (mtb/miasto).

Pozdrawiam. :)

Witam. Szukam jakiejś kurtki na luty-kwiecień. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Z wymogów to musi mieć kaptur i nie wyglądać zbyt 'rowerowo' - chciałbym ją zakładać do innych aktywności typu spacer, wycieczka itp. Będę pod nią zakładał koszulkę termo + koszulkę bawełnianą z długim/krótkim rękawem. Znalazłem fajną ofertę na allegro Adidasa z Gore-Texem Kurtka Adidas Terrex Gore-Tex męska trekkingowa 46 (6572941723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Najlepiej jakby była dostępna w Polsce. Widziałem też inną serii Terrex Adidasa ale bez Gore-Tex, ktoś miał doświadczenie z tym materiałem w jeździe? Robi dużą różnicę? Trasy 20-30km (mtb/miasto). Pozdrawiam. :)

O ile nie jeździsz, nie przekraczając 15 km/h, to w takiej kurtce (w każdej kurtce "do chodzenia") zapocisz się błyskawicznie. Pomijając już pomysł zakładania bawełnianej koszulki w środek, którą po jeździe będziesz mógł wykręcać.

Przy +10C to już raczej jakaś lekka bluza z koszulką termo wystarcza. Ja przy +5C jeżdżę w bluzie (nie kurtce!) Endura MT500 albo FS260Pro i koszulce termo.

Tak, tak, koszulkę bawełnianą usuwam. Najprawdopodobniej kupię kurtkę The North Face z Hyvent, która ma zapewniać dobre właściwości, a nadaje się do innych aktywności. Pod to bluza do biegania i koszulka termo Brubeck.

Najprawdopodobniej kupię kurtkę The North Face z Hyvent, która ma zapewniać dobre właściwości,

"Parametry HyVent™: oddychalność 625–675 g/m2/24h"

"Endura MT500": Oddychalność: 64 000 g/m2/24h"

A i tak sporo osób twierdzi, że kurtka Endura nie oddycha wystarczająco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...