0nr Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Witam. Szukam jakiejś kurtki na luty-kwiecień. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Z wymogów to musi mieć kaptur i nie wyglądać zbyt 'rowerowo' - chciałbym ją zakładać do innych aktywności typu spacer, wycieczka itp. Będę pod nią zakładał koszulkę termo + koszulkę bawełnianą z długim/krótkim rękawem. Znalazłem fajną ofertę na allegro Adidasa z Gore-Texem http://allegro.pl/kurtka-adidas-terrex-gore-tex-meska-trekkingowa-46-i6572941723.html. Najlepiej jakby była dostępna w Polsce. Widziałem też inną serii Terrex Adidasa ale bez Gore-Tex, ktoś miał doświadczenie z tym materiałem w jeździe? Robi dużą różnicę? Trasy 20-30km (mtb/miasto). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diarem Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Jak koszulka termo to bez bluzy bawełnianej bo to bez sensu mokra bawełna chłodzi , mocniejsza jazda w gore texie to sauna ale polecam kurtki z gore tex paclite , poszukaj kurtek arcteryxa, drogie ale solidne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0nr Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 A to nie jest tak, że koszulka termo zatrzymuje pot i następne okrycie może być delikatnie spocone jak przy normalnym ubraniu? Dzięki za tę markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ja od siebie proponuję rozejrzenie się za produktami marki salewa, mam ich kurtkę i trochę innego 'biwakowego' sprzętku, śmiało polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam. Szukam jakiejś kurtki na luty-kwiecień. Ma ktoś jakieś doświadczenie? Z wymogów to musi mieć kaptur i nie wyglądać zbyt 'rowerowo' - chciałbym ją zakładać do innych aktywności typu spacer, wycieczka itp. Będę pod nią zakładał koszulkę termo + koszulkę bawełnianą z długim/krótkim rękawem. Znalazłem fajną ofertę na allegro Adidasa z Gore-Texem Kurtka Adidas Terrex Gore-Tex męska trekkingowa 46 (6572941723) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Najlepiej jakby była dostępna w Polsce. Widziałem też inną serii Terrex Adidasa ale bez Gore-Tex, ktoś miał doświadczenie z tym materiałem w jeździe? Robi dużą różnicę? Trasy 20-30km (mtb/miasto). Pozdrawiam. O ile nie jeździsz, nie przekraczając 15 km/h, to w takiej kurtce (w każdej kurtce "do chodzenia") zapocisz się błyskawicznie. Pomijając już pomysł zakładania bawełnianej koszulki w środek, którą po jeździe będziesz mógł wykręcać. Przy +10C to już raczej jakaś lekka bluza z koszulką termo wystarcza. Ja przy +5C jeżdżę w bluzie (nie kurtce!) Endura MT500 albo FS260Pro i koszulce termo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0nr Napisano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Tak, tak, koszulkę bawełnianą usuwam. Najprawdopodobniej kupię kurtkę The North Face z Hyvent, która ma zapewniać dobre właściwości, a nadaje się do innych aktywności. Pod to bluza do biegania i koszulka termo Brubeck. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 2 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Najprawdopodobniej kupię kurtkę The North Face z Hyvent, która ma zapewniać dobre właściwości, "Parametry HyVent™: oddychalność 625–675 g/m2/24h" "Endura MT500": Oddychalność: 64 000 g/m2/24h" A i tak sporo osób twierdzi, że kurtka Endura nie oddycha wystarczająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.