Maciek_Z_Mazur Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam Szanownych Forumowiczów, Wczoraj pierwszy raz serwisowałem swojego Foxa F90. Wymiana oleju i uszczelek. Po tej operacji kiedy trochę go pouginam zostają mi pierścienie z oleju na górnych lagach. Czy takie zjawisko może występować tuż po serwisie i jest normalne? Model to Fox F90 z 2007r. Wlałem zgodnie z info od producenta 155 ml w goleń z tłumieniem i 20 ml do powietrznej. Uszczelki nowe SKF przesmarowane smarem sram butter. Użyłem Motorex'a 10W. Gąbki zostały oczywiście obficie nasączone wspomnianym olejem przed włożeniem. Sam amortyzator jest w idealnym stanie - zero wytarć, w środku wszystko było czyste. Zaczął mi tylko puszczać olej na starych uszczelkach stąd cała zabawa. Spodziewałem się że po serwisie od razu będzie sucho. Na kilku forach i youtubie między wierszami przeczytałem, że tak się może dziać prze 15-20 godzin ale nigdzie nikt tego nie powiedział /napisał wprost stąd prośba o rzetelne info... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Gąbki zostały oczywiście obficie nasączone wspomnianym olejem przed włożeniem. Nadmiar wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 normalne objawy po serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mi po około 80km przestawały krążki oleju się pojawiać. Guma nowych uszczelek też musi się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek_Z_Mazur Napisano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Trochę się zestresowałem, że może kupiłem walnięte uszczelki (a jak wiadomo tanie nie są). Teraz wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.