Skocz do zawartości

[opony] opony continental

macbla95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Niestety czas moich gum dobiegł końca muszę zmienić na coś nowego. Przekopując internet w oko mi wpadły opony continental Race King 29x2,1. Ktoś posiada? Jak się sprawują?

Obecnie mam Schwalbe Smart Sam 29x2,1

Z góry dzięki za wszystkie porady.

Napisano

Ja mam Conti RK 2,0 na kolo 26. Sa to super oponki. Najbardziej co mi sie w nich podoba to bardzo elastyczne boki co mi sie wydaje ze przy niskich cisnieniach spowoduje ze opona ladnie bedzie ukladala sie do drogi.

Napisano

Witajcie

Dziś przyszły mi te oponki Continental Race King 2.2 zwijane , kupiłem je na allegro od bikestacja (nie polecam, bardzo słabo u nich z terminami , chyba sprzedają towar którego nie mają na stanie ) . Moje pytanie jest czy to są oryginalne oponki ? Nigdzie nie widziałem tych opon w takim "malowaniu" :) Samo malowanie mi nie przeszkadza ale zastanawiam się czy mają tą mieszankę, Black Chili i Tpi 3/180. 

post-202177-0-70232800-1486052709_thumb.jpg

post-202177-0-91672400-1486052783_thumb.jpg

post-202177-0-25083700-1486052860_thumb.jpg

Napisano

bys musial wejsc w specyfikacje producenta czt twoje oponki maja te black chili.
Black Chili mają tylko wersję z napisem na boku Race Sport lub Protection, które kosztują 2x tyle co zwykłe zwijanki... więc co tu sprawdzać?
Napisano

No panowie właśnie one przyszły bez tego opakowanka-wieszaczka tylko zwinięte taśmą ... W aukcji było wyraźnie napisane że maja te black chili...
http://tnij.at/107275

Na stronie producenta nie udało mi się znaleźć tych opon w tej wersji kolorystycznej , więc zastanawiam się czy to nie jest jakiś wałek, podróbka...

Napisano

Ile czasu szły te opony z BS?

Odnośnie black-chilli to dokładnie jak Alsew pisze - jeśli na oponie nie ma wielkiego napisu Race Sport lub ProTection to nie ma black chili. Dodatkowo opony z tej mieszanki produkowane są chyba nadal tylko w Niemczech.

Poza tym u Ciebie wzór na boku opony świadczyłby raczej, że to zwykła, najtańsza zwijka 60tpi - RaceSport są zupełnie gładkie, ProTection mają wzór dokładnie jak na aukcji a Ciebie jest "plaster miodu".

Napisano

Odnośnie black-chilli to dokładnie jak Alsew pisze - jeśli na oponie nie ma wielkiego napisu Race Sport lub ProTection to nie ma black chili. Dodatkowo opony z tej mieszanki produkowane są chyba nadal tylko w Niemczech.

Poza tym u Ciebie wzór na boku opony świadczyłby raczej, że to zwykła, najtańsza zwijka 60tpi - RaceSport są zupełnie gładkie, ProTection mają wzór dokładnie jak na aukcji a Ciebie jest "plaster miodu".

Oponki kupiłem 19 stycznia, doszły 2 lutego, czas realizacji wpisany w aukcji to 6-7 dni. Jak tam dzwoniłem to pan z infolinii powiedział mi,że im się skończyły te oponki, a na mejla odpisał mi inny pan z obsługi klienta że moje zamówienie niby zaginęło na magazynie. Stąd moje przypuszczenie że sprzedają towar którego nie mają na stanie, zresztą widać to po ich negatywach.

Z tej tabelki by wynikało że te najtańsze mają mieszankę Pure Grip i 180tpi.

http://www.conti-tyres.co.uk/mtb/race-king-2-2

Natomiast dalej mnie zastanawia czy jest to oryginalny produkt Continentala czy np coś pokroju "repliki" z aliexpress ...

Napisano
Natomiast dalej mnie zastanawia czy jest to oryginalny produkt Continentala czy np coś pokroju "repliki" z aliexpress 

To musisz zabrać tą swoją do sklepu i ją porównać do oryginału, bo na podstawie zdjęcia nikt Ci tego nie zagwarantuje na 100%.

Napisano

Tak masz rację. Conti jako jeden z nielicznych w tanich oponach trzyma TPI jak inni w topowych. Gdyby to była podróbka to kolorystycznie byłaby toczka w toczkę z originałem. Pod koniec 2016 zaczęły się pojawiać właśnie bez żółtego (były np. takie X-Kingi po 30zł na aledrogo) - przwdopodobnie to jakaś wyprzedaż opon naprodukowanych pod jakieś konkretne zamówienie któregoś z producentów rowerów. Często zdarzają się też np. amortyzatory przygotowane dla cube'a czy spec'a w niezłych cenach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...