Skocz do zawartości

Trudny wybór KROSS B8 2016/1017

xprojekt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Zamierzam kupić Krossa B8 w tegorocznej 2017 konfiguracji 

Na chwilę obecną brak w sprzedaży, kiedy będzie? Może luty, marzec może ktoś wie i podpowie.

Im dłużej czekam coraz bardziej zastanawiam się nad konfiguracją ubiegłoroczną 2016 - B8 którą można jeszcze kupić.

Proporcje cenowe 3 600/4 250 zł brutto.

Proszę o wasze opinie. Plusy minusy.

Trzymamy się tylko tych 2 modeli. Bez żadnych "ja wolał bym" itp. 

Napisano

Nie wiem czy dobrze znalazłem, ale wychodzi na to że konfiguracja 2016 jest sporo lepsza. Sztywne osie i Recon.

Edit:

Ops, coś mi się źle wyszukało. Zdecydowanie jednak warto poczekać przy okazji wymieniając hamulce na nieco lepsze.

Napisano
650zł różnicy a dostajesz zdecydowanie lepiej pracujący i lżejszy amor oraz napęd 11s.

Amor ok! Ale kąt główki ramy 69 stopni i napęd 1x nie dla każdego będzie argumentem za! To już indywidualna sprawa i autor sam musi sobie odpowiedzieć czy potrzebuje taki rower.

Napisano

Tak, dokładnie ten amor i napęd 1x11 za tym wyborem przemawia.

Bardzo zależy mi na sprawdzeniu tego napędu. Choć wiem że na zjazdach będę tracił. Pasowała by kaseta 10-42 i załatwiła by sprawę.

Napisano

Ile z tego przełożenia się wyciągnie 34/11 (35 km) gdzie w podstawowym układzie 2 x10 38/11 (40 km).

Mam trochę górek i duża część jest po asfalcie. Ja zaś bardzo twardo jeżdżę i na niższej kadencji.

Napisano

To sobie zmienisz na 32 albo 30 ( o ile wejdzie), zębatki kosztują grosze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...