Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] Używany do 500zł. 26" skok 80-100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam taniego, używanego amortyzatora. Cena poniżej 500zł za używany. Amortyzator będzie używany w rowerze elektrycznym, więc musi być sztywny. Sam ważę 92kg a rower ok 30.

Amortyzator na koło 26" skok 80-100.

Amortyzator nie musi być jakiś super, jeżdżone będzie głównie na asfalcie (wiem, wiem na asfalt nie trzeba amortyzatora, ale nie do elektrycznego, tutaj jest konieczny :) ). Aktualnie mam starego, sypiącego się NCX'a. Nadaje się tylko na złom.

• 2 tygodnie później...

Jeśli masz taki to powiedz mi czy w tych modelach dawali kartridż rozbieralny czy nie. Poprzeglądałem różne strony i doczytałem się że na te czasy to w XCR-ze są lepsze tłumiki niż wtedy w AXON-ie 2006. Ponadto XCR ma regulacje tłumienia a Axon nie

Zabij mnie a nie wiem ;) Nie rozbierałem go jeszcze, ale to bardzo wytrzymała konstrukcja. Masz dostęp do tych XCR air 26" do 500 zł ?

Na allegro są 2 Raidony:

http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-x1-100mm-white-2014-1-1-8-qr9-i6686977670.html

http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-raidon-x1-air-26-i6711137418.html#thumb/5

Też warto zerknąć (tu Acitvia niech się wypowie, bo ja nie miałem styczności a teoretykiem nie jestem).

Swoją drogą sam ciekaw jestem czy XCR Air lepszy czy Raidon. 

Po co nowy amor z nierozbieralnymi kartridżem, który przy odsprzedaży traci na wartości?

Niech kupi używanego epicona i z głowy.

Nie jest to amor idealny ale szczerze to trzeba mieć naprawdę pecha żeby trafić na wytarty model, luz się zdarzają ale zakup nowego nic w tym nie pomoże bo nowy tez może luzów dostać, w jeździe jest to nieodczuwalne i na amora nie wpływa, u amatora taki epicon bez problemu się sprawdzi.

Paradoksalnie używany epicon jest droższy niż axon dlatego nie pisałem o nim... I nie ma na allegro w cenie do 500 zł używanego nawet.

Axon w momencie sprzedaży do klienta był droższy od epicona (sporo droższy a oferował prawie to samo) dlatego epicon jest bardziej popularny, wiem, że czarny axon (golenie) jest jak najbardziej ok, epicon też. Raidona / XCR air nie miałem więc się nie wypowiadam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...