pepelito Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Witam! Szukam taniego, używanego amortyzatora. Cena poniżej 500zł za używany. Amortyzator będzie używany w rowerze elektrycznym, więc musi być sztywny. Sam ważę 92kg a rower ok 30. Amortyzator na koło 26" skok 80-100. Amortyzator nie musi być jakiś super, jeżdżone będzie głównie na asfalcie (wiem, wiem na asfalt nie trzeba amortyzatora, ale nie do elektrycznego, tutaj jest konieczny ). Aktualnie mam starego, sypiącego się NCX'a. Nadaje się tylko na złom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Musisz myśleć o powietrznym.. XCR AIR - 599zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 W grę wchodzi tylko używany. Nie chcę dużo stracić w razie ewentualnej sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Staraj sie znaleźć coś dobrego i w pełni sprawnego, bo często amorek uzywany wygląda super a w środku potem wychodzi, np przetarte lagi, luzy na tulejach, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 A nowy Raidon Air da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Nowy Raidon to 700zł. Szkoda że pod 26" bo mam nowego białego pod 29" i ten mógł bym ci dać taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 A ten ?: http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-raidon-x1-air-26-i6693995445.html#thumb/2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwish Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Na allegro masz nowy AXON za 399zł, do 500 raczej nic lepszego nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Daj link do tego AXON-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwish Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 http://allegro.pl/amor-axon-rl-100-mm-blokada-z-manetki-9mm-nowy-i6712715415.html Mogę dawać linki w temacie? Czy powinienem na prv ? Regulamin za małe literki ma :C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 http://allegro.pl/amor-axon-rl-100-mm-blokada-z-manetki-9mm-nowy-i6712715415.html Mogę dawać linki w temacie? Czy powinienem na prv ? Regulamin za małe literki ma :C Tylko że ten Axon jest z rocznika 2003/04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwish Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Mam niemal identyczny i gdyby nie piwoty to nie kupowałbym reby, czarna anoda na goleniach nie do zdarcia, praca super, waga 1.95kg w tej cenie czego chcieć więcej ? Ten na allegro jest to axon 2006 raczej, 2003-4 to ja mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jeśli masz taki to powiedz mi czy w tych modelach dawali kartridż rozbieralny czy nie. Poprzeglądałem różne strony i doczytałem się że na te czasy to w XCR-ze są lepsze tłumiki niż wtedy w AXON-ie 2006. Ponadto XCR ma regulacje tłumienia a Axon nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwish Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Zabij mnie a nie wiem Nie rozbierałem go jeszcze, ale to bardzo wytrzymała konstrukcja. Masz dostęp do tych XCR air 26" do 500 zł ? Na allegro są 2 Raidony: http://allegro.pl/sr-suntour-raidon-x1-100mm-white-2014-1-1-8-qr9-i6686977670.html http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-raidon-x1-air-26-i6711137418.html#thumb/5 Też warto zerknąć (tu Acitvia niech się wypowie, bo ja nie miałem styczności a teoretykiem nie jestem). Swoją drogą sam ciekaw jestem czy XCR Air lepszy czy Raidon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Po co nowy amor z nierozbieralnymi kartridżem, który przy odsprzedaży traci na wartości? Niech kupi używanego epicona i z głowy. Nie jest to amor idealny ale szczerze to trzeba mieć naprawdę pecha żeby trafić na wytarty model, luz się zdarzają ale zakup nowego nic w tym nie pomoże bo nowy tez może luzów dostać, w jeździe jest to nieodczuwalne i na amora nie wpływa, u amatora taki epicon bez problemu się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwish Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Paradoksalnie używany epicon jest droższy niż axon dlatego nie pisałem o nim... I nie ma na allegro w cenie do 500 zł używanego nawet. Axon w momencie sprzedaży do klienta był droższy od epicona (sporo droższy a oferował prawie to samo) dlatego epicon jest bardziej popularny, wiem, że czarny axon (golenie) jest jak najbardziej ok, epicon też. Raidona / XCR air nie miałem więc się nie wypowiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Dzięki panowie za pomoc. Dorwałem nowego Raidona w tamtym tygodniu za 420. Mam nadzieje że będzie służył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Sprężynowy czy powietrzny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepelito Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Powietrzny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.