qqaazz Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Witam! Zamierzam zmienić na najbliższy sezon ramę MTB na większą. Szukałem, znalazłem, mierzyłem i wyszło, że w dotychczasowej ramie wysokość główki to 145mm, a w nowej, którą chcę kupić to... 135mm. Czy nie będzie to problem przy przekładce? Nie będę musiał kupować nowego widelca? P.S. Swoją drogą trochę to dziwne (przynajmniej z punktu widzenia amatora), że większa rama ma mniejszą główkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 P.S. Swoją drogą trochę to dziwne (przynajmniej z punktu widzenia amatora), że większa rama ma mniejszą główkę... To zależy wyłącznie od producenta Witam! Zamierzam zmienić na najbliższy sezon ramę MTB na większą. Szukałem, znalazłem, mierzyłem i wyszło, że w dotychczasowej ramie wysokość główki to 145mm, a w nowej, którą chcę kupić to... 135mm. Jeśli nowa główka jest niższa wystarczy dołożyć podkładkę i już. W Twoim przypadku 10 mm podkładka załatwi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jeśli rama jest dedykowana pod amortyzator o rozmiarze koła i skoku jak obecna,to nie będzie problemu.Gorzej by było gdyby główka w nowej ramie była dłuższa niż obecna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qqaazz Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.