lab_oj Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Cześć koledzy, pomożecie ułożyć jakiś sensowny plan treningowy? Szykuje się na zawody cross-country w czerwcu. Jeżdżę regularnie od 3 lat teraz miałem kilka tygodni przerwy ze względu na zasolone drogi. Jak powinien wyglądać dobry plan treningowy? Jak wygladaja wasze treningi? Może jakaś mniej więcej rozpiska? Dzięki z góry
biker2 Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Polecam przeczytać "Biblie treningu kolarza górskiego" autorstwa Joe Friela.
J67 Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Wprawdzie się nie ścigam i nie trenuję profesjonalnie, ale zasolone drogi, to żadna przeszkoda. Słyszałem, że kolarze (szosowi) trenują w zimie na ostrym kole. I ja mam takie. Piasty uszczelnione, na maszynach. Trzeba tylko po każdej jeździe wyczyścić i nasmarować łańcuch. Poza tym - nie ma się co popsuć. Polecam.
jgrabowski Napisano 28 Stycznia 2017 Napisano 28 Stycznia 2017 Ostre koło pomaga ćwiczyć jakość pełnego obrotu korbą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.