marcinek1992 Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Witam Chciałbym się was zapytać przed zakupem o komplet kół który jest na znanym serwisie aukcyjnym Allegro. Koła muszą być 28 calowe i być mocne bo będzie użytkować je osoba która ma troche ponad 100 kg. Koła do trekkingu i na V-brake Pierwszy komplet:http://allegro.pl/kola-28-stozek-novatec-751-802sb-na-kasete-8-9-10s-i6348959288.html drugi komplet:http://allegro.pl/kola-trekking-28-29-maszynowe-novatec-rodi-2-kol-i6692204382.html Który z kompletów będzie mocniejszy? Czy może znacie jakieś lepsze aukcje które sprzedają koła w podobnej kwocie? Sprawdzałem sklep Daveo ale tam najtańsze jedno koło to koszt 419zł.
Wodzu Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Jeśli chodzi o drugi zestaw, obręcze Rodi może nie będą najlżejsze, ale za to solidne i trudne do zdecentrowania /miałem w poprzednim rowerze/. Szprychy Sapim 2.0 plus mosiężne nyple CN Spoke też dobrze rokują pod kątem pancerności.
maczet190399 Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Zapytaj jeszcze użytkownika Daveo czy nie złoży Ci coś lepszego za tą cenę. www.daveo.pl
dawid Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 chyba nic ciekawszego w tym budzecie nie uda mi sie zaproponować Z obręczami rodi nie miałem zbyt dużego doświadczenia, ale moim zdaniem zestaw nr 1 będzie bardziej wytrzymały W tych obręczach starcircle może nie ma oczkowania, ale grubość ścianek i wysokość stożka czyni z tych obręczy czołg pancerny Zawsze jak robie koła na starcircle to mam wrażenie że jak by nimi wjechać w krawężnik, to krawężnik się podda, a nie obręcz
marcinek1992 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Napisano 26 Stycznia 2017 No sam nie wiem są: 2 głosy na drugi zestaw i 1 głos na pierwszy. Ktoś jeszcze się wypowie?
Ychu Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 No sam nie wiem są: 2 głosy na drugi zestaw i 1 głos na pierwszy. Ktoś jeszcze się wypowie? Weź pod uwagę doświadczenie Dawida. Ja nie znalazłem specjalnych opinii o obreczach z pierwszego linku , ale na temat rodi jest kilka dobrych słów. Nie mniej jeśli ktoś , kto składa koła mówi że stars będzie lepszy to zapewne tak jest. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
hongi Napisano 26 Stycznia 2017 Napisano 26 Stycznia 2017 Mam te drugie, kupione u tego samego sprzedającego. Koła mocne, mam je w trekkingu, jeżdżę z sakwami, często ciężkimi i o dziwo dają radę. Minusem są słabo uszczelnione piasty. Pisałem o tym tu, polecam przeczytać--> https://www.forumrowerowe.org/topic/176829-kola-budzetowe-trekkingowe-kola-ktore-wybrac/ Dodam że sprzedający zachował się profesjonalnie. Napisałem wówczas do niego opisałem problem, zaproponował że jak mu wyśle rachunek w opisem wady z serwisu to mi zwróci kasę za naprawę. Dotrzymał słowa.
firefoks Napisano 27 Stycznia 2017 Napisano 27 Stycznia 2017 Też mam ten drugi zestaw. Po kilku tys. km musiałem podciągnąć szprychy w tylnym kole bo się zrobiły luźniejsze ale koło nie miało bicia. Po prostu porównałem z innym nowym kołem i stwierdziłem,że w nowym są bardziej napięte
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.