Skocz do zawartości

[obręcz] DT Swiss 533d

maczet190399

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy da się uszczelnienic oponę TL na tej obręczy? Mam Continental protection i zastanawiam się czy walczyć. Zestaw do uszczelnienia będzie Caffelatex. Ewentualnie prośba o informację jak zestaw się sprawuje i czy długo trzyma powietrze.

Napisano

Jak masz kompresor to bez problemu. Z pompką raz wskoczy, a raz się namachasz jak szalony i nic. 

U mnie się drutowane Schwalbe i zwijana WTB ułożyły bez trudności i trzymają się dzielnie, ale co parę tygodni trzeba uzupełniać powietrze. Zestaw na początku miałem Rubeny. Teraz mam zwykłą szarą taśmę i mleczko z forum.

Napisano

Tak. Ale jak napisałem, początkowo. Jeżeli opona od razu się ułoży, to spuszczamy ciśnienie do właściwego. Jeżeli się nie ułoży, to zostawiamy na noc z ciśnieniem max.

Napisano

Jeśli masz oponę zwijaną to uważaj z tym maksymalnym ciśnieniem, bo mi zwijana WTB Nano wyskoczyła z tej obręczy przy niecałych 4 barach.

Drutówki Schwalbe musiałem dobijać mocno i układały się z trzaskiem, ale WTB siadła ładnie przy 2 barach już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...