Skocz do zawartości

[Rower] Jak najtańszy

Klark

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Mam taki problem. Zmieniłem pracę i niestety nie mam możliwości chowanie roweru wewnątrz. Zostaje mi tylko przypinanie go na głównym, miejskim deptaku pod chmurką.

Dlatego wpadłem na pomysł kupiłem czegoś jak najtańszego. Teraz pytanie w jakiej grupie rowerów szukać żeby trafić najlepiej i żebym nie miał problemów z serwisowaniem (który przy takim rowerze trzeba będzie zrobić). Stary mtb czy może trekking? A może jakiś holender? Trasa to 6km w jedną stronę przez miasto.

Pozdrawiam

Napisano

Nie chce przekroczyć 300,ale im mniej tym lepiej, po prostu szkoda mi obecnego roweru no i trochę boję się o kradzież.

Napisano

W dniu 25.01.2017 o 19:55, Klark napisał:
w jakiej grupie rowerów szukać żeby trafić najlepiej i żebym nie miał problemów z serwisowaniem

Trafić najlepiej,ale i najgorzej możesz w każdej grupie.Rower używany,dodatkowo w takiej cenie to loteria.Jeśli się znasz to zapewne można coś trafić dobrego.Ja osobiście szukałbym mtb/trek.Niby bez sensu mtb na miasto,ale ze sztywnym widelcem i wąskimi oponami powinien się sprawdzić.Dodatkowo małe są szanse że wzbudzi czyjeś pożądanie.No i jest tego do zatrzęsienia na allegro/olx

Napisano

No właśnie patrzę na coś z sztywnym widelcem. Mtb to może nie być głupi ponysly-jezdze cały rok, do takiego mtb bez problemu założę szeroką oponę. Za to pojawia się problem z blotnikami. No nic, będę szukał :)

Napisano

Rower nie musi być tani. Najważniejsze aby rower był charakterystyczny aby był jednoznacznie identyfikowalny. Taki rower jest trudniej sprzedać a przecież z reguły rowery kradnie się dla szybkiej sprzedaży.

Ja mieszkając w Warszawie od prawie 19 lat przypinam rower byle gdzie i nigdy ni mi nie zginęło chociaż mam siodło Brooksa a osprzęt klasy XT / XTR. Tajemnicą sukcesu jest odpowiednie malowanie. Nawet lampki mam pomalowane.

Na priv mogę ci podesłać moje malowanie.

Teraz wklejam z netu przykład takiego malowania

84b2e5f904.jpg

Napisano
  W dniu 25.01.2017 o 19:55, Klark napisał:

Stary mtb czy może trekking?

To według mnie najlepsze rozwiązanie. Albo tzw retro-mtb albo jakiś wiekowy trekking. Jeśli z nowych to jest Kemmel z Decathlonu, czasem był do kupienia za ok 400 zł. Ale poobijane retro będzie nawet lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.