Diagnose Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Niebawem mam zamiar nabyć pierwszy rower szosowy.Interesują mnie dwa konkretne niżej przedstawione modele.Proszę o pomoc,który waszym zdaniem byłby lepszy.Z góry dziękuję 1.Trek Emonda Sl 5 http://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/%C3%A9monda/%C3%A9monda-sl-5/p/1442000-2017/ 2.Cannondale Super Six Evo 105 http://www.cannondalebikes.pl/rowery/2016-szosowe/elite-road/supersix-evo/supersix-evo-105 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorek Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 praktycznie to samo, włókno, osprzęt, koła też niezłe jak na początek. Kwestia gustu i przekonania do marki. Ale co Trek to Trek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlfredHugecock Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Oba łdane. Osobiście z sentymentu brałbym Cannondale. Z drugiej strony, mając Twój budżet rozglądałbym się za czymś tytanowym. (np. tu http://www.planetx.co.uk/i/q/DBCL000516/planet-x-meteor---medium---raw-ti---sram-force-22-hdr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diagnose Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Mam dylemat z tego powodu że mam MTB Cannondale i jestem mega zadowolony.Zastanawiam się dlatego, że jeden ma linki schowane w ramie( mam na myśli Treka) a Cannondale ma wszystkie na wierzchu i to trochę mi się nie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesPL Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Dobry wieczór Również stoję przed podobnym wyborem. Trek zdaje się najlżejszy. Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Linki na zewnątrz, super, łatwo to obsłużysz, nie ma to jak klasyka. Ja stawiałbym na cannona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekDJ Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Jeśli to twój pierwszy rower szosowy to porównując oba modele zwróć uwagę na dwie rzeczy: 1. Przełożenia : Trek ma korbę 50/34 natomiast Cannondale 52/36 przy takiej samej kasecie 11-28 będzie to miało wpływ na to jak ci się będzie jeździć. Jeśli jeździsz po płaskim to to lepiej Cannon, jeśli masz sporo hopek albo góry to Trek. 2. Geometria - wprawdzie jest dość podobna ale Cannondale w danym rozmiarze ma znacznie krótszą główkę od Emondy i większy reach - będziesz miał bardziej sportową sylwetkę. Oba rowery są raczej z kategorii "do ścigania" i mogą sprawić trochę kłopotu początkującej osobie.Zwróć uwagę na wyjątkowo stromy kąt główki ramy w Emondzie : 73.8 st (w rozmiarze 58cm, im większy rozmiar tym większy kąt). Niestety Cannondale niektóre dane zasłania gwiazdką. Z doświadczenia wiem, że Trek bezproblemowo podchodzi do tematu reklamacji. Na ramę dają dożywotnią gwarancję która faktycznie działa, na pozostałe części 2 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.