Sixer Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Dzisiaj zrbiłem sobie z kumplem aki ''mały'' wypadzik - 112 km Dobra to rzeczy Jak jechałem do wszystko ok. luzik, spox, ale gdy jechałem z powrotem strasznie zaczeły boleć mnie ręce czyt. za łokciem do ramienia mysłałem, że chyba zejde i pójde pieszo Wiecie co może być przyczyną tego zdarzenia przemęczenie? za krótki/długi mostek?? P.S mam mostek 110 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Mam podobnie. Jeżeli już to za krótki, ja siedzę jak na składaku na swoim rowerku. Ale i tak obwiniam swojego suntoura xcp 75 i to, że dużo jeżdżę na stojąco. Po krókim zastanowieniu dodałbym jeszcze za szeroką kierę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja mam kierownice 580 mm i bardzo często trzymam się za rogi może przez to?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas87 Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Moim zdaniem to kwetia wyrobienia ramion. Mostek też ma wpływ,im dłuższy tym bardziej "leżysz" na rowerze,trzymanie za rogi też może mieć znaczenie,chodzi tu głownie pod jakim kątem jesteś ułożony względem roweru. Stawiałbym na jakieś ćwiczenia na ramiona,np.pompki najlepiej z wąskim rozstawem rąk. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dzięki Wojtas 87 twoja rada się przydała Tak jeszcze dzisiaj sobie myślałem, żę może to być za mała ramka (bądz za duża mam 17,5 a wzrostu 170 cm ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ponawiam temat. od jakiegoś czasu znów dopadł mnie ten bół Już po 20 km boli mnie ten mięsień. Robie ćwiczenia na to, pompki itp. LAe czy zmiana moskta na dłuszży/krótszy da coś ? Jak tak to na jaki ? (długość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzef Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 jeśli boli cie z tyłu to jest trójgłowy jesli z przodu to dwugłowy .. to tak na wstępie ... po z atym może cie boleć bo masz niska sylwetke na rowerze tj. siodełko wysoko kiera nisko co powoduje że pewien cięzar ciała trzymasz na rekach ... dodatkowo twoj amorek może nie należeć do najlepszych i dużo drgań tłumią twoje ręce i właśnie miesień trójgłowy .... zalecenie .... ćwicz ręce - mięsień dwugłowy i trójgłowy ramienia .... obręcz barkową ... możesz poszukać innego ustawienia na rowerku ... krótszy mostek ... podnieś kiere do góry obniż siodełko .. przesuń do tyłu przdu itd ... jesli chodzi o mnie to ja mam dosyć niska pozycje ręce tez mnie ostro bolały ćwiczonka pomagają bardzo głównie ćwiczyłem obręcz barkową ... i właśnie ręce ... dodatkowo teraz po zmiania amorka na coś bardziej czułego różnica jest kolosalna i bardzo komfortowa ... rozmiar ramy masz dobry ja przy 173 mam 17 długości mostka niestety nie pamiętam ale w sumie mógłbym miec ciut dłuższy ale chyba mam w granicy 90-100 ale nie wiem dokładnie :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Hmm tricepsy czuje jezeli dzien wczesniej bylem na silowni i jezdze pochylony np. pod wiatr Co polecic? Silownie i wyciskanie sztangi lezac, pompki na poreczach oraz wyciskanie hantla zza glowy(zdaje sie wyciskanie francuskie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Do ćwiczenia rąk jedną z najlepszych metod jaką stosuje to 40cm kijek, 1.5 metra sznurka i 4 kilowe odważniki . Łącząc te elementy ze sobą, czyli jeden koniec sznurka przymocować do kijka a na drugim końcu zawiesić ciężarki i nawijać linke na kijek i rozwijać przy wyprostowanych rękach oczywiście ( kąt prosty między ręką a tłowiem). Ćwiczenie takie nie dość że świetnie wyrabia mięśnie dłoni to bardzo dobrze rozwija większość partii mięśni w rękach a w szeczególności przedramie. Wydaje się że jest to dosyć proste i łatwe ćwiczenie, ale gwarantuje że jak ktoś wcześniej tego nie robił i nie jest jakiś specjalnie silny, będzie miał na początku duuże problemy żeby zrobić pod rząd kilka serii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 rozmiar ramy masz dobry ja przy 173 mam 17 Rozmiar mam dorby lecz niestety Meridka nie robi 17 (no robi, ale rzadko) Zaryzykuje i kupie krótszy mostek, pozmieniam kąt siodła. W ogóle dzięki Ci Juzefie za dobrą radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bert Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Co do ćwiczeń to ja polecałbym basen, u mnie przynajmniej odczuwam dość znaczną różnicę bardzo podbudowuje górne partie mięśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.