dexter82 Napisano 24 Stycznia 2017 Napisano 24 Stycznia 2017 Witam kolegów. Posiadam licznik vdo m6 przy rowerze mtb. Działa bezproblemowo. Parę dni temu dokupiłem drugą podstawkę do szosówki. Wpisałem prawidłowy rozmiar obu kół. Licznik zamontowany na szosie nie wykrywa rozmiaru koła. Cały czas liczy jak mtb. Czy idzie to jakoś zmienić? Powinien wykrywać z automatu. W liczniku nie ma opcji zmiany ręcznej na inny rower. Moze miał ktoś taki problem i wie o co chodzi?
vpablov Napisano 24 Stycznia 2017 Napisano 24 Stycznia 2017 UWAGA: podczas podłączania nadajnika po raz pierwszy przełącznik rozpoznawania musi być ustawiony na BIKE 1 lub BIKE 2 (Rower 1 lub Rower 2). Tylko wtedy działa automatyczn rozpoznawanie roweru. WCIŚNIJ i PRZYTRZYMAJ przycisk do momentu mignięcia diody LED. Zielona dioda LED mignie raz = Rower 1 jest wybrany Czerwona dioda LED mignie raz = rower 2 jest wybrany tak robiłeś?
dexter82 Napisano 24 Stycznia 2017 Autor Napisano 24 Stycznia 2017 Dzięki vpablov. Działa. Trzeba było od razu tutaj uderzyć. Przy okazji okazało sie że do licznika dostałem jakaś skróconą instrukcje obsługi. Na ten temat nie było ani słowa. Jeszcze raz wielkie dzięki!
Root Admin Mieciu Napisano 24 Stycznia 2017 Root Admin Napisano 24 Stycznia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.