Waza Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Tak zamierzam i nie mogę się już doczekać Chociaż osoby kojarzące Szczecin tylko z niziną szczecińska mocno byłyby zdziwione jakie mamy tutaj warunki do jazdy MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 @WazaTak z ciekawości jak wygląda u Ciebie zużycie bieżnika przy tej szerokości i po jakim przebiegu?Pytam, bo jeździłem na Rocketach Evo 2,25 i po 1500km tylna opona poszła do śmieci. Bieżnika to tam od biedy byłoby jeszcze może na 500km ale to już wyraźnie gorzej jeździło, a że do tego zrobiłem dziurę to już nie było co tego trzymać. Jednocześnie przednia była zupełnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Obawiam się że Ci nie pomogę. Przez prawie dwa miesiące zrobiłem na tych oponach raptem ok. 300km, większość tego czasu spędziłem na szosówce, a do lasu ze względu na paskudną pogodę najczęściej zabierałem rower zimowy. Po tak małym przebiegu bieżnik jest jak nowy. Mam niewielkie doświadczenie w używaniu Rocket Ronów na tylnym kole, zazwyczaj używałem klasycznego zestawienia, Rocket Ron na przedzie i Rancing Ralph na tyle. Tylko w ubiegłym roku zrobiłem ok. 1200km na oponach przód i tył RoRo 29" 2.1 Evo TLE PaceStar Compound, zalane mleczkiem z ciśnieniem 1.8-2.0 bar, i w moim przypadku zużycie tylnej opony jest minimalne. Być może bardziej na zużycie opony w Twoim wypadku ma wpływ agresywny styl jazdy niż typ bieżnika i rodzaj mieszanki gumy. Ja mam miękki, płynny styl jazdy, jeżdżę z kadencji, hamuję lekko i nigdy tylko tylnym kołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.