MikeSkywalker Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 czego trzeba więcej do turystyki Błotników! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Leżą w piwnicy. Na razie nie mam serca ich zakładać i przyjmuję błoto na klatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urg Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Stevens Namurseria: rama: aluminium 54cm wideł: również aluminium hample: tektro mini vbrake fotelik: oxygen cyrius graty: 105 5800 korba: fc-rs500 50-34 kaseta: 11-28 kółka; ryde racer 13c kapcie: racing ralph 33-622 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwel Napisano 1 Maja 2017 Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Ja w kwestii formalnej do moda- poproszę o podpięcie tematu, żeby nie trzeba było go szukać. Temat jest zacny, nie wszyscy może go odnajdą gdy spadnie, a podpięty będzie generował więcej postów ze zdjęciami fajnych rowerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Ranna sepia Pomarańczy nad brzegiem Brdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Ranna sepia Pomarańczy nad brzegiem BrdyCo to za sprytne mocowanie u-locka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mocownie Ulocka to taka sprytna samoróbka: https://www.forumrowerowe.org/topic/144710-druciarstwo-najwieksze-rowerowe-druciarstwo/page-66?do=findComment&comment=1918269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mocownie Ulocka to taka sprytna samoróbka: https://www.forumrowerowe.org/topic/144710-druciarstwo-najwieksze-rowerowe-druciarstwo/page-66?do=findComment&comment=1918269 Senkju dobry rambambolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 W poszukiwaniu turbodojazdówki na 4 pory roku zakupiłem rower Merida Cyclocross 500. Gładkie sprawy, wewnętrzne prowadzenie kabli, tarcze, Siemano 105, karbon w widłach, mocowania pod błotniki przód i tył i dostępność prawie od ręki u sprzedawców. A najlepsze: hojnie obdarzony prześwitami: 45mm z tyłu może nie robi wrażenia ale 60mm z przodu już owszem. Gdy już się razem zestarzejemy będę mógł dopchać gumy. Geometria dość agresywna, zwrotność i lekkość. Nada się na codzienny wycisk, lekki bikepacking jak i na okazjonalny wyścig dla jaj, a przewiezie także zakupy. Jedyne minusy to przy średnich prędkościach jest nerwowy, no i przy mojej długiej nodze siodło mocno do tylu trzeba dać, ale to świadoma decyzja o rozmiarze. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Ta srednia predkosc to ile ? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Dobre pytanie. Do 20, może 25 mam wrażenie ze jak puszczę kierownik to rower zaczyna sie miotać lewo-prawo. Nigdy wcześniej sie z tym nie spotkałem w szosach, troche przeszkadza czasem. Jak jadę szybciej, tak ze musze cisnąć w pedały to efekt sie niweluje. Obstawiam ze wynika to z geometrii. Widelec ma 73 nachylenia, nie znam wyprzedzenia. Jest za to bardzo zwrotny w terenie, jak to przełaj, no i w mieście. Chyba cos za cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Bardzo fajny sprzęcik! Chociaż wolałbym cały czarny Kolorystyka mojego roweru też mi się nie podoba W dolnym chwycie wygodnie łapać ci za klamki? Bo jakoś zbyt do góry mi się wydają zadarte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 @Gyrill: Brawo za odwagę w przewożeniu ponadgabarytowych klamotów na dziobie. Tutaj moja fantazja. A widelec ma 72* (co dla mnie i tak jest oostro), ewentualnie podsiodłowa 74* choć wnosząc po rozmiarze raczej 73*. Aby trzymać fason też podkleję jakiego barana, a że dziś piateczek... ...to Rekorderlig owoce leśne oraz limonka z truskawką: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 @kazafaza Elegancki sprzęcik! I kiera dobra Mesz coś więcej powiedzieć pokazać jak to wygląduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 PLUGawa kierowniczka to Midżka, a tutaj kilka ekstra fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 W dolnym chwycie wygodnie łapać ci za klamki? Bo jakoś zbyt do góry mi się wydają zadarte. Z kierą kombinuję jeszcze. Klamek sięgam, ale idealnie nie jest, brakuje mi długości w dolnym chwycie, marzy mi się coś z takim gięciem albo jak model FSA K-Wing. Chciałbym mieć boczny chwyt przed klamkami mieć prostopadły do nadgarstków a dolny bliżej siebie, nie wiem czy da radę to pożenić. Na razie cieszę się tym co mam jakiego barana Tak, źle powiedziałem, kąt główki 72, podsiodłowej 74, z pamięci leciałem. Pan Wtyczka wygląda przekozacko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 @Gyrill: zacytowałeś mnie tak, jak bym posądzał Cię o baraństwo Spokowodza, czeski błąd, świat się nie skończył. Dzięki za komplementa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ros Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 PLUGawa kierowniczka to Midżka, a tutaj kilka ekstra fotek. Fajny rower i fajne foty. Dwa pytania - jakiej max. szerokości opony wchodzą na przód i tył i czy z przodu można zamontować więcej niż jeden blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Cóż to wideł we wtyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Panowie, odpowiadam hurtem: kapeć na tył to max. 38c, przód około 42c. Rama ma przelotki pod przódrzutkę, śmiało potrójną można sadzić. Wideł to WungYel z Genesis Croix de Fer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Dzięki. W temacie ... rama Rudego w reklamacji, z tęsknoty za baranem, ubaranowiłem crossa. Ciekawostką jest, że mini V działają dużo skutecznej niż TRP Spyre. Oczywiście pomijam kwestie na mokro. Uginacz już był, więc nastąpiło przyjęcie z dobrodziejstwem inwentarza. Jakby nie było w terenie sprawia dziką radość . Edytowane 12 Maja 2017 przez Alex1680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 że mini V działają dużo skutecznej niż TRP Spyre To niezwykle ciekawe. Mam u siebie we wtyczce Spyre, dają mniej mocy niż BB7R ale za to bardzo fajnie modulują. No i mają w nosie deszcz Rekorderlig owoce leśne oraz limonka z truskawką Biere Lordzie, biere - taki hint Tor odebrany, Niewiasta nawet zostawiła baterie w głównym junicie i działają. Zabieraj resoraki, pobawimy się w Evanton Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 A to podpytam, tyz mom Spyre: u mnie modulacja bardziej jak w v-brake, długo nic i potem zaczynają skuteczniej hamować. Oczywiście całościowo dużo lepiej niż wszystko co klocków, chodzi mi o samą krzywą wzrostu siły hamowania. Hydrauliki są bardziej liniowe. Klocki mam oryginalne żywiczne. To kwestia czasu / dotarcia czy ten typ tak ma? Wymieniać na metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 V-ki łapią od razu, Spyre faktycznie z opóźnieniem. Oryginalne są półmetaliczne. Próbowałem metalowych, było tylko gorzej. Najszybciej łapały żywiczne, zachowując najlepszą modulację i wymagając najmniejszej siły nacisku na klamkę. Niestety na mokro robiły się bardzo kiepskie i finalnie wróciłem do półmetalików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi