rzezniol Napisano 6 Września 2018 Udostępnij Napisano 6 Września 2018 SKS EDGE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. dao Napisano 13 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 13 Września 2018 Wpadł drugi tytan do stajni (pierwszy to Kinesis Tripster ATR), tym razem coś bardziej budżetowego, czyli On One Pickenflick. Od wielu lat się przewijał w planach, od marca w domu stał frameset, który w końcu został ożywiony. Wszak zaraz przełaje i trzeba nieco sprzętu zniszczyć i ubrudzić (: Całość zrobiona pod tym co pod ręką (kokpit, koła), tego co kiedyś wpadło przy okazji (frameset) i tego co się udało kupić okazyjnie (napęd). Po zsumowaniu ok. 4200 zł, wyszło nieco lepiej niż Ronin czy Accent (; 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 To jest budżetowy rower ? Maszyna bardzo gustowna. Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 (edytowane) 14 godzin temu, dao napisał: Wpadł drugi tytan do stajni (pierwszy to Kinesis Tripster ATR), tym razem coś bardziej budżetowego, czyli On One Pickenflick. A po kiego Ci dwa b. podobne rowery ? :> Też rozważam zakup tego PIckenflicka, ale ciagnie mnie w strone Kinesisa GTD.... 22 minuty temu, panpromek napisał: To jest budżetowy rower ? No to jest chyba najtanszy rower gravelowo przełajowy z tytanu na rynku, w zeszłym roku w promkach wersja na Force 22 kosztowała 1133Funy. Wiec taniej niż np Kinesisowe Framesety, wspomniany GTD kosztuje ponad 2tys funtów w promce, a bez normalna cena to 2200. ATRa sprzedają sama ramę za 1600. ;-P Wiec coby nie mowic Pickenflick w swojej klasie jest ...najtanszym :wyborem. Ciekawe tylko dlaczego nie chca dac na takie ramy gwarancji dożywotniej jak dawała np kona na rove ti.... A widzialem juz fotki peknietych jak i jdnego zdeformwoanego pickenflicka. Edytowane 14 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Ups to był rover na Rival 22 z hydraulicznymi hamulcami... a nie Force. Sorrensen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 14 Września 2018 Udostępnij Napisano 14 Września 2018 11 godzin temu, panpromek napisał: To jest budżetowy rower ? Maszyna bardzo gustowna. Podoba mi się! Tytan na hydraulicznym Rivalu 1 w cenie Ronina, Rometa i Accenta, bardziej budżetowo się chyba nie da (: 10 godzin temu, cinol123 napisał: Ciekawe tylko dlaczego nie chca dac na takie ramy gwarancji dożywotniej jak dawała np kona na rove ti.... A widzialem juz fotki peknietych jak i jdnego zdeformwoanego pickenflicka. Bo to taniocha i się z tym nie kryją, choć w miarę dobra pod względem jakości. Mówię, to z pełnym przekonaniem jako człowiek, któremu już jeden tytan od PX pęknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 No ale taki kinesis, to juz tani nie jest a gw. 5lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 To i tak mało, kiedyś w PX było 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 dao jak odbierasz komfort jazdy i prowadzenie w porownaniu do ATR-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Zupełnie inna geometria, Tripster jest baaardzo wygodny w terenie i na długich dystansach. Pickenflick to zdecydowanie rama do zapierniczania, bardziej agresywna, ale to przecież przełaj (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 Tak się właśnie zastanawiam czy ta różnica w geometrii ATR i moim pickenflicku ustawionym pod największy komfort robi aż taka różnicę i czy warto dopłacać i zmieniać ramę. Do tego jest 400 g cięższa czyli już w kategoriach wagowych stali. Ale to pewnie póki sam nie przetestuję to trudno ocenić po tych milimetrowych różnicach w geometrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Za dużo pitolenia.......za mało zdjęciowania ;-)) Pokochałem tego Dawesa od pierwszego zakręcenia korbami......ale jako jeden rower to jednak Gienek 29.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeHu Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Wpadły nowe opony (WTB Resolute 42c) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Chwalę się ! Author Ronin 2018, specyfikacja fabryczna, nic nie zmieniane póki co Niestety już złapał pierwszą rysę Edit: Kur... zdjecia od strony nienapędowej, słyszałem że za to grożą straszne rzeczy, następnym razem obiecuję poprawę Edytowane 18 Września 2018 przez mistrzusek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 19 Września 2018 Udostępnij Napisano 19 Września 2018 1 godzinę temu, cinol123 napisał: Ta kiera jest dobrze ustawiona, tak na moje oko, to klamki sa do przesuniecia. Generalnie dziwnie wyglada ten kokpit. Jak to dziwnie? Co z tymi klamkami nie gra? Tu jeszcze jedna fota poglądowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Whyte Friston Zdecydowanie bardziej gravel, niż przełajka, ale nie wiem, czy ktoś jeszcze jeździ na prawdziwych CX To mój (2017), z paroma pro-miejskimi akcesoriami (m.in. biały kruk: podsiodłówka od Prezesa) i dirtowym mostkiem 45 mm A tu razem z modelem 2018, w mniejszym rozmiarze (50 cm) wypożyczonym na próbę dla żony: A tu już wspólne objeżdżanie wspomnianych rowerów ze wspomnianą żoną No to się pochwaliłem. A jeśli chodzi o "dzielenie się wrażeniami"... Gravele Whyte to dość specyficzne bestie - geometria jest mocno inspirowana MTB, więc w moim rozmiarze 52 cm reach to sowite 400 mm, gdzie standardem jest 360-370 mm. Równoważone jest to krótkim mostkiem i kierownicą. Do tego dochodzi kąt główki ramy 70 stopni i efektem jest baza kół o centymetr dłuższa, niż w... największym (!) Specu Diverge Czyli idealna szosówka dla kogoś, kto jeździ na codzień enduro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 (edytowane) Nowy model równie brzydki jak stary! Chyba zdziadziałem, bo po wsadzeniu mostka skierowanego w niebo i co za tym idzie zmianie pozycji na mocno turystyczną - wszystkie bóle po jeździe ustały Muszę coś zrobić z kokpitem, bo szpetny. Edytowane 20 Września 2018 przez akkwlsk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 @akkwlsk Załóż opaskę odblaskową, jako i ja założyłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Powitoł Dwie kolarzówki dla dwóch starszych Panów Mostkami nie ma się co przejmować. Sam do panasonica pewnie wsadzę jakiś krótki mostek mocno na plusie jak będę na barana przerabiał... kiedyś Pewnie jakiegoś złuma typu: KLIKASIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Canyc82 Napisano 20 Września 2018 Udostępnij Napisano 20 Września 2018 moj rower : Jamis Renegade Exile od 31 sierpnia zrobilem nim 700km + krotkie jazdy typu do sklepu , do kumpla czy rybki grzyby itp ok polowa tras to lesne sciezki i szutry , na razie nic nie urwalem , kola mimo paru wyskokow , kamieni i korzeni nadal proste , claris daje rade przerzuca dobrze ,jest cichy tylko na wertepach lancuch pierdyknie o rame czasem ale zawinelem stylowa szmatka newralgiczny punkt +cena 2500 pln +kola wtb i opony clement x`plor mso (w tej cenie ) +dozywotnia gwarancja na rame +waga 11kg - spowalniacze tarczowe tekro ( moze hamulce nie sa zle ale waze 120kg poki co klocki polmetaliczne w drodze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 (edytowane) @cinol123 @akkwlsk Kiera podniesiona i jest ok To po przejechaniu około 200km podzielę się wrażeniami. Jestem mega zadowolony, rower jest wygodny, a nigdy na baranku nie jeździłem. Jest szybki w terenie i na szosie, fakt że na podjazdach daje się odczuć jego wagę, ale to nie tour de France, tylko jazda dla przyjemności. Jeżdżę nim codziennie do pracy po różnych nawierzchniach i jazda na nim sprawia ogromną frajdę, szczerze mogę polecić Jest jedna rzecz, którą bym zmienił i pewnie to zrobię, to korba dwublatowa na taką z jednym blatem. Na moją jazdę, tiagra 2x10 to dużo za dużo, jeżdżę maksymalnie na 7 zębatce z tyłu. Poza tym irytuje mnie to trymowanie i w ogóle. Wrzucę coś 42 zębnego na przód i zobaczymy co to będzie Edytowane 21 Września 2018 przez mistrzusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 23 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Kupiłem nowe flaszki, to się chwalę. A tak bardziej serio... zaczyna się najlepszy czas na przełajajce! Więcej zdjęć i wrażeń proszę Koleżeństwa! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 @adamos niezła bryka Przy zmianie na jeden blat zainwestować w zębatke narrow wide, czy niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 (edytowane) Taki mój budżetowy przełaj od ostatnich zdjęć są jakieś małe zmiany. Nowe siodło, owijki, opony i felgi zamocowane dwie latarki Edytowane 24 Września 2018 przez hanus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 24 Września 2018 Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Pstryk! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi