MusicMan Napisano 30 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 Co do kierownicy w Specu to mam taką w Divergu i jest bardzo wygodna. Na dzień dobry miałem ją wymieniać na jakiś karbon ale pozostawiłem ten nie do końca fajnie wyglądający kawałek aluminium - właśnie ze względu na wygodę. Górny chwyt bardzo wygodny. Dolny jeszcze bardziej :-). W klasycznej szosie rzadko jeździłem z dołem, chyba, że bardzo wiało albo było ostre tempo w grupie. W przypadku kier Speca nawet na treningowych trasach bardzo często używam dołu bo jest bardzo wygodnie, nie leżę tak jak na klasycznej sportowej szosie. Gięcie jest po prostu nie tak głębokie... do gravela czy roweru typu endurace to idealne rozwiązanie. Fakt, że i geometria samej ramy inna co ma zasadnicze znacznie... tak czy inaczej póki co nie zamierzam zamieniać mimo mało ciekawego wyglądu co dla mnie jest też bardzo ważne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Dzięki za ten opis. Przekonałeś mnie do zakupu tej fikuśnej kierownicy Według mnie wygląda fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MusicMan Napisano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Gięcie typowe dla kierownic typu compact. Wg mnie bardzo dobre bo nie trzeba się schylać do asfaltu :), dzieki czemu częściej z tego korzystam. Podniesienie też fajne, bo dodatkowo kierownica w tym miejscu nieco spłaszczona. Ważne też jest ze to dobrze współgra z geometrią samego roweru i co najwazniejsze wpasowało się idealnie w moje preferencje :). Mam nadzieję, że trafisz bo to co pasuje mi, nie musi niestety Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) https://www.fahrradmanufaktur.de/en/katalog/cross-cr-500-2017 To gravel, przełaj czy szosówka? I dlaczego do ramy cr mo dali widelec aluminiowy? Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez mistrzusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Stalowa rama z wygodną geometrią, miejscem na szersze (na ile?) opony, tarczami, oczkami pod przedni i tylny bagażnik. Tego typu rowery jeździły zanim marketingowcy wymyślili termin gravel Podobna konstrukcja - np. Genesis Croix de fer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_awario Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 W rowerze przełajowym linki byłyby puszczone górą górnej ramy z dwóch powodów: 1. Jakbyś zarzucił tą ramę z obrazka na ramię, to ostatnie mocowanie linki wbiłoby się w skórę uniemożliwiając bieg z rowerem pod górę czy po schodach. 2. Linki przerzutek idą dołem dolnej rury, czyli łapią cały syf z przedniego koła. Poza tym korba 50/34, więc ja bym to nazwał szosowym rowerem touringowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, mistrzusek napisał: To gravel ...i to klasyczny na mufach. Wideł alu pewnie tańszy 2-3 krotnie. Ta firma od lat stosuje alu widelce w turystykach. Całość nieźle wygląda, a dolny ciąg linek jest najlepszy z znanych mi i używanych (poza pełnym pancerzem- który działa najlepiej ale ujowo wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 9 godzin temu, woojj napisał: ...i to klasyczny na mufach. Wideł alu pewnie tańszy 2-3 krotnie. Ta firma od lat stosuje alu widelce w turystykach. Całość nieźle wygląda, a dolny ciąg linek jest najlepszy z znanych mi i używanych (poza pełnym pancerzem- który działa najlepiej ale ujowo wygląda. Mam jeden rower od nich i te łączenia na mufach robią świetne wrażenie, rower mam już swoje lata, a rudej nie widać. Z tym widelcem alu, to nie wiem czy to kwestia ceny. Mają w swojej "stajni" szosówke na shimano ultegra całą z cr mo i z widłem cr mo i jest w tej samej cenie tj. 1999.90€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musimisie Napisano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 W dniu 26.07.2018 o 07:51, dankams2 napisał: A możesz zmieżyć ile to w cm? Sztyca ma 33 cm i minimalny "wysuw" to ok 15 cm innymi słowy ok 15 cm sztycy może minimalnie wystawać a maksymalnie wg miarki to te 15 cm + 9,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Jeszcze pomęcze Na tej focie widelec jest chyba z cr mo? pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 No ... jak najbardziej wygląda na taki który lubi się z rudą ... ale gatunku stali nie podejmuję się oszacować. Jest bardzo prawdopodobne że Cr-Mo ale klejnotów bym sobie nie dał uciąć ;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Zamontowałem wczoraj nową korbę Shimano 105, 130bcd, ale nie pasuje idealnie do zębatki AbsoluteBlack N/W. Może komuś, w cenie wyjściowa minus 10Ł plus wysyłka gratis? Kupiłem tutaj, z zębatkami 39/53 https://www.pedalpedlar.co.uk/products/cs172-shimano-1055-nos-crankset Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 39 minut temu, mistrzusek napisał: Na tej focie widelec jest chyba z cr mo? Jak trochę poszukać w internecie , to model z takim widelcem opisany jest jako cr mo. Wersja z alu inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 35 minut temu, Tatanka napisał: Jak trochę poszukać w internecie , to model z takim widelcem opisany jest jako cr mo. Wersja z alu inaczej wygląda. Możesz podać namiar na tego całego z cr mo ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Proszę bardzo : http://www.ostrad.de/fahrraeder/cyclocross/vsf-fahrradmanufaktur-cr-500/: Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 No faktycznie, dziękuję Model 2016, tańszy 300€ od tego nowszego z widelcem alu. Jak będzie jakaś używka w dobrej cenie to go łyknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 10 godzin temu, mistrzusek napisał: Jak będzie jakaś używka w dobrej cenie to go łyknę a w jakim rozmiarze? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/vsf-fahrradmanufaktur-cr500-cyclocross/893938045-217-23509 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 15 godzin temu, mistrzusek napisał: Na tej focie widelec jest chyba z cr mo? Raczej bankowo cro -mo. Hi Ten czy Alumiaki są dużo potężniejsze przy osiach, żeby nie pekały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 4 godziny temu, malutki napisał: a w jakim rozmiarze? https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/vsf-fahrradmanufaktur-cr500-cyclocross/893938045-217-23509 Mam 188cm wzrostu, noga 87cm. Pewnie coś około 58, niestety nie mam okazji przymierzyć się do tego modelu :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torp3d Napisano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, nowy tu jestem i bardzo podoba mi się ten topic Rowery tu "jak marzenie" tylko jeździć... Zaprezentuję i mój złożony na dość popularnej tu ramie, jeździ mi się na nim wyśmienicie zdjęcie odbiega od stanu aktualnego nowym siodłem i sztycą aktualna specyfikacja: jeszcze jedno zdjątko pozdrawiam wszystkich rowerowo zakręconych. Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez Torp3d 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Września 2018 Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Prawie finalna wersja kommutera na ramie O1 Kode ... wjedzie jeszcze tylko sztyca z węgla ale to dopiero jak dzieciak dorośnie i zdejmę hol. Po montażu błotników mam niewielką kolizje z czubkiem buta , chyba będzie się trzeba przyzwyczaić ... A tak to bez zastrzeżeń ... ale to norma skoro samemu się kompletowało i składało sprzęt . Pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mambaout Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Aktualizacje wcześniej wrzuconego mistrala w wersji cx Zmieniłem blat na srebrny stronglight,kasetę z 13-25 na 11-30,stockowe koła też skończyły swój żywot więc wjechały nowe. Ostatnia zmiana to nowe opony speedking 35 i mimo, że to dosyć ciężkie kloce{460 sztuka) to jeździ się dużo fajniej niż na poprzednich cx pro 30.Mostek poszedł na minus żeby policji mostkowej dalej nie denerwować:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastek Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Rower git. BTW czy to browarek 10,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mambaout Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 10,5 owszem. Całkiem nieźle mi wchodzą ostatnio, bo dosyć lekkie są(poniżej 5%) przepraszam za offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 W dniu 4.09.2018 o 21:47, rzezniol napisał: Prawie finalna wersja kommutera na ramie O1 Kode ... wjedzie jeszcze tylko sztyca z węgla ale to dopiero jak dzieciak dorośnie i zdejmę hol. Po montażu błotników mam niewielką kolizje z czubkiem buta , chyba będzie się trzeba przyzwyczaić ... A tak to bez zastrzeżeń ... ale to norma skoro samemu się kompletowało i składało sprzęt . Pozdrawiam Heloł! Cóż to za błotniki? W opisie w garażu nie widzę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi