akkwlsk Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Super Ile urwałeś wagi na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Nie ważyłem, więc dokładnie nie wiem. Waga zeszła głównie na obręczach - 450g zamiast poprzednich 545g/koło. Piasta tył to wagowo praktycznie to samo, bo zdecydowałem się na solidną piastę na stalowym bębenku. Na przedniej może zeszło dodatkowe kilkanaście gram, szprychy 32 tu i tu więc oszczędności szacuje na 200g+. Celem była szersza obręcz i piasty na 'maszynówkach'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 No to zacznijmy od mojego pierwszego przełaja - już świętej pamięci, bo poszedł pod młotek i mam nadzieję, że osoba, która go nabyła, jest równie zadowolona z niego jak ja byłem. Przewspaniała maszyna Accent CX ONE Pełna grupa 105 5800 Widelec: alu/karbon Piasty: Novatec N771/N772 Obręcze: Accent EXE Mostek, kierownica, sztyca: PRO Vibe Owijka: Fizik Siodło: nie pamiętam Opony: Mimo Larsen CX Hamulce: Hyes CX5 Wagowo nie pamiętam dokładnie ale jakoś około 9,5 kg chyba może ciut mniej Teraz bawię się tym oto cudem Pieszczotliwie nazwany "czarnuch" Rama: Accent CX ONE PRO Widelec: Accent alu/karbon Korba: Shimano RS500 46/36 Kaseta: 11-28 na razie Przerzutki: Ultegra 6800 Klamkomanetki: 105 5800 Hamulce: Shimano CX70 Tarcze: Magura 160 mm Koła od Daveo - POLECAM Piasty: Novatec N771/N772 Obręcze: DT Swiss R460 Szprychy: DT Swiss Opony: Conti CX King Kierownica, mostek, sztyca, siodło: chiński karbon Linki i pancerze: Jagwire Waga: nie ważyłem jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Jaki maksymalny rozmiar opony na tył wejdzie do "czarnucha"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 @Alex1680: Zdaje się iż mam zdjęcie(cyknięte przez ITRa) swojego bajka w tym samym miejscu: POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Opony: CONTINENTAL SportContact II 700x35C Zmieniłeś opony na węższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 @Alex1680: Zdaje się iż mam zdjęcie(cyknięte przez ITRa) swojego bajka w tym samym miejscu: POZDRo-:ver Zgadza się.Most kolejki wąskotorowej na Okolu pod Koronowem Zmieniłeś opony na węższe?Tak, nieco węższe, ale z lepszą ochroną anty-przebiciową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 @Alex1680: Zdaje się iż mam zdjęcie(cyknięte przez ITRa) swojego bajka w tym samym miejscu: Też mam z Mareczkowej rąsi cyknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Czyzby pomysł na nowy rodzaj galerii tematycznej? Rower na moście? Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provid Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Jaki maksymalny rozmiar opony na tył wejdzie do "czarnucha"? Szału jakiegoś nie ma, ale 42 powinno wejść spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash2 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) To i ja coś dodam. Taki tam, wilier triestina. Edytowane 14 Lutego 2017 przez woocash2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Kona Sutra LTD Materiał ramy - Kona Cromoly Butted Rozmiar - 52 Widelec - Kona Project Two Cromoly Disc Touring Fork Korba - RaceFace Aeffect Zębatki - 36t Narrow/wide Kaseta - SRAM XG1150 10-42t 11spd Przerzutka tylna - Sram Rival 1 Zacisk hamulca - SRAM Rival HRD Tarcze - SRAM Centerline 160mm Obręcze - WTB Frequency Team i23 TCS Opony - WTB Riddler TCS 700x45c Chciałem jeszcze wykorzystać koniec dnia, i nie zdążyłem zdjąć plastikowej osłony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Kona Sutra LTD Super sprzęcior! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 4mat - pozazdrościć - świetne foto, słuszny kolor i piękny rower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Prawie jak mój Tange Orange :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 "prawie" (tak samo "prawie" jak moja kuwahara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Prawie jak mój Tange Orange :-) O kurde, ale przepłaciłem Bardziej podobny do Genesis Day-One Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Kona Sutra LTD Nice one mate Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 @4mat: jakie geje masz w Sutrze? Dobrze widzę że są wpinane tylko z jednej strony? POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4mat Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 @kazafaza: Shimano XT PD-T780. Ale od biedy się da używać jako platform, bo ustawiają się zawsze SPD do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Dzienkju Znam ten model ale jakoś na zdjęciach wyglądał mi inaczej niż na sklepowym haku. Kwestia tego że u Ciebie przypięte są do o wieeeleee ładniejszego wieszaka POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dao Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Kinesis Tripster ATR Decade. Kupiony kilka miesięcy temu na olx za bezcen. Zmieniłem napęd, była 105 5800, jest Sram Apex 1 hydro. Do tego kilka kompletów opon na różne okazje. Do zmiany pozostała sztyca i kokpit. Od końca września wpadło na nim ponad 5 tys. km, w tym ponad 1100 km podczas Festive500. Przekapitalnie się na tym jeździ, również na szosie, przez co praktycznie nie tykam szosowego Rychtarskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex1680 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Piękny, do tego tytan! Zawsze mnie zastanawiało jak ma się tytan w porównaniu do stali odnośnie właściwości jezdnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Tytan jest bardziej elastyczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Kinesis Tripster ATR Decade. Kupiony kilka miesięcy temu na olx za bezcen. Zmieniłem napęd, była 105 5800, jest Sram Apex 1 hydro. Do tego kilka kompletów opon na różne okazje. Do zmiany pozostała sztyca i kokpit. Od końca września wpadło na nim ponad 5 tys. km, w tym ponad 1100 km podczas Festive500. Przekapitalnie się na tym jeździ, również na szosie, przez co praktycznie nie tykam szosowego Rychtarskiego. Tak z ciekawosc grosze to ile?Ile masz zębow z przodu na blacie? Szukam cos pasownego do tej korby ale ok 38T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi