itr Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Wielkoludzie, a raczej nie(mały)dźwiedziu !!!! nie masz za dużo ciała dla tego roweru, toż pozycja na nim jest proturowa twardzielu !!! Fiu fiu fajnie się patrzy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Marku, bo to taka szosa na szerokim laczku Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 A bede swinia. Jesli to najwiekszy pickenflick to dla >190 no can do. Rower pikobello. Najgorszy na swiecie, bo za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 czyli ze 590mm ett to za malo na >190? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Hmmm... Jak dla mnie, to by było musowo za mało. Bo przy 179 mam ETT 575mm. No ale ja dziwny jestem Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simba Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Ja przy 191 mam ETT 570, mostek 120 i jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 ... czyli ponownie wracamy do truizmu. Ile ludziów, tyle opcji, a każda inna i brak tu Jedynej Słusznej Drogi... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 13 minut temu, IvanMTB napisał: ... czyli ponownie wracamy do truizmu. Ile ludziów, tyle opcji, a każda inna i brak tu Jedynej Słusznej Drogi... Szacunek... I. Cos mie tu sciema pachnie Panowie. Jesli siedzicie w tabelkach to wiecie ze w najwiekszych rozmiarach gorna podchodzi pod 600-610mm w zaleznosci od producenta. To co, niby szosy i przelaje dla wysokich niet? no wlasnie... To ja sie zastanawiam czy te 1-2 cm to mi zrobia jakas roznice? Nie, nie zrobią. Sobie dlugosc wyreguluje dlugoscia i katem mostka a przede wszystkim geometria kiery. A tak wogole to wazne tez zeby butem o kolo nie haczyc przy zakrecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Lechu przyznaj się po prostu, że kupiłeś go bo był ładny i tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) taniość i ładność to rzeczy względne kupilem (bedzie ze 2 lata temu) zeby posmakowac w Ti 3Al-2.5V Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Ti mi tutaj nie ściemniaj, spodobał się rower i ładnie wygląda Sam jeżdżę po świecie na ramach takich i siakich w pozycjach wielorakich, np 55 cm karłowatych! i 63 normalnych itp.. jednak na foto i z pamięci Twojego Korpus de Likte uknułem wniosek że na tym rowerze jeździsz jak na szosie w ostrym sezonie katorżniczego treningu, jak 24 latek w szczycie Rookkko potencjału kipiący łydką w korbę :))) Rower do walenia się natomiast po koleinach korzeniach jamach kępach trawy kamieniach podwrocławskich, trelinkach i śladach kopyt odciśniętych w zamarzłej ziemi, przyjemniej jak ma wyżej uchwyt, co można zrobić mostkiem 35 stopni i już Rozmiar ramy do tego nie potrzebny o ile nie pęknie przy jarzemku jeśli masz za długi tyłek na zbyt krótkiej rurce... Ivan ? mówił chyba że tytan gra, że trzeszczy, że tak ma, czy Twój też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Grizzli napisał: Sobie dlugosc wyreguluje dlugoscia i katem mostka a przede wszystkim geometria kiery. Jaasne Takich mądrali to jest tutaj całe kopy. Nawet znam takiego jednego co za mostkiem 140 się rozglada bo mu rama za krótka. Ivan mówił, że tytan nie jest niezniszczalny. Czyli, ze można go połamać jak każdy inny materiał. Nawet cuś takiego widziałem ostatnio na własne oczy w marcu 2017. Nota-bene, nie strasząc zupełnie był to On-Onew 456 Ti. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Nie to chodziło o takie trzaski co się ze sterów, suportu czy sztycy da usłyczeć gdy rama jeszcze jest nowa, i działa, i tak ma takie pięknie pęknięte, na marginesie, spawu marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Stycznia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Uhmm... No to u mnie nie stwierdzono żadnych takich dźwięków. Inna sprawa to wibracje hamulca i seat stay'a... No ale to się niestety trafia przy niektórych rozmiarach tarcz i grubosciach/konstrukcjach rurek. Maciejas trenował to w Zadymiarzu, ja w Kocinie... No ale to tak już zupełnie poza tematem jak mi się zdawa Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Trzeszczenia jeszcze nie uslyszalem. A maruderom napiszę tak: macie racje, rower jest za maly, a ja biedny sie na nim mecze bo musze i nie mam innego ale nie przejmuje sie, tylko jezdze ile wlezie, bo i tak zaraz peknie na ktoryms spawie pozdro Lechu Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 (edytowane) A co to za cisza w temacie.... na rozruszanie moj Stary Stefan... pogrzebalem ostatnio przy kolach i tak mi jakos wyladnial ;-)) generalnie praktycznie seryjny nie liczac koszykow i spd, kolka zmienione z eastona xc29 na ea70 xct, obrecz jest 622x19 a byla 622x17. Nowe kolka ciut lzejsze i na SP. Edyta: zeby nie bylo limczu.. opony ma szosowe ;-)) ale Sprytny Sam 40c wejdzie na obie osie. Edyta2: widzialem tabelki o kolorach jest ciemny szary i matowy z dodatkami :-p Edytowane 20 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 No to zapodam swój zanabytek... Viner Strada Bianca... Brzydal ma godnie zastąpić starego crossa... Póki co robi to całkiem nieźle 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeDozer Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Chudeusz, mógłbyś się podzielić co to za błotniki i jakie szerokie masz opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Teraz siedzą 38C, ale miejsca jest jeszcze dużo. Myślę, że 1,75" wejdą ale już bez błotników. Błotniki mam SKS Velo Trekking. Na poprzednich fotkach bez drutów (nie miałem odpowiedniej długości), ale da się i te zamontować, mimo niezbyt przemyślanego mocowania na widelcu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Ja też odświeżę bo było kilka zmian - przede wszystkim, zmiana napędu na 11s bo mnie szitmanowskie 10s doprowadzało do szewskiej pasji. Teraz klamki / przerzutki ultegra 6800, korba i kaseta 105. Działa w końcu tak jak powinno! W 11s coś poprawili z tym ciągiem linki i nie trzeba klnąć. Do tego... zamówiłem drugi, identyczny zestaw kół z Daveo i mam obecnie dwa do szybkiego przekładania - jeden pod szosę, drugi pod teren. Na tym terenowym założone Schwalbe X-One w wersji Evo i zrobione pod tubeless (uszczelniły się na pompce stacjonarnej, bomba!). Wczoraj jazda testowa z nimi po śniegu, błocie i lodzie, było świetnie. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez lukasamd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 czy te oponki byly w wersji TLE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Tak, te z linii evo są TLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Na jesień złożyłem sobie Błyskawicznego Błotniaka (koszty: rama, opony, kaseta i klamki... reszta już była) Miałem nadzieję, że hamulce szczękowe dadzą radę, ale jednak rozważam tarczówki, a to już podwoi budżet, bo trzeba będzie złożyć koła... w chili obecnej mam na oku ciekawe piasty i obręcze na 32 otwory, ale nie wiem, czy nie postawić na 28h, no ale to byłyby dodatkowe koszty, a to ma być tani rower do wszystkiego... rama: accent klamki: sram napęd: shimano 1x10 Przewidywana ewolucja: zmiana kół pod tarcze (+hamulce) W dalszej przyszłości możliwy widelec z karbonu. (pozycja klamek ze zdjęcia jest już nieaktualna, poprawiona) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPiotr Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 (edytowane) RAMA FURIOUS MWIDELEC FURIOUSSTERY ACCENT HI-S02KORBA Sram Rival1 42tPRZ.TYLNA Sram Rival1 LongMANETKI Sram Apex 1KASETA CSMX8 11-42ŁAŃCUCH Sram PG1130OBRECZE ACCENT ROCKRIDERPIASTY Nov. D791/792SBSZPRYCHY CnSpoke STD14HAMULCE TRP Spyre COPONY WTB NANO 40cKIEROWNICA RXL SL CARBONOWIJKA MOSTEK Toseek 90SZTYCA ACC EXECUTEOBEJMA WAKESIODEŁKO ACC EXECUTEPANCERZE SRAMLINKA SRAMSUPORT SRAM GXPWAGA : 9.9kg bez pedałów , 10.4 z pedałami Edytowane 1 Lutego 2018 przez PanPiotr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 1 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi