itr Napisano 7 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Przepraszam ja tu jeżdżę na retrograwelu, z 59, proszę mnie dołączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2021 Retro-grawel! Dla Ciebie miejsce w loży honorowej w żużlowym panteonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 9 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Kolejny niedźwiadek od Canyona w tym wątku. Opony wymienione na Gravelkingi SS+. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oles Napisano 26 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Retrogravel? To kiedyś za dawnych czasów to nazywało się chyba touring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Kolejny Grizzly na horyzoncie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Prawilny Brizzly 🙃 Pozxdrow'er 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2021 Takie szybkie zdjęciowe porównanie genetica, oczywiście w jedynej "prawilnej" 😉 wersji -480 względem walmera. Jeszcze nie jeździłem ale jest szeroko. I taki mały detal na kierowniku. Brakuje mi podziałki do montażu klamek. Łatwiej byłoby je ustawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 Kaza napisał "gdyż to wdzięczne bestie, według mnie jedne z najbardziej wszechstronnych rowerów i gdyby życie wrednie i podstępnie zmusiło mnie do posiadania tylko jednego roweru to na pewno byłaby to Przełajanka" Pozdrow'er 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2021 (edytowane) U mnie projekt prawie na ukończeniu. Dzisiaj zaliczyłem w końcu pierwszą porządną jazdę. Pozycja jest prawie kanapowa, bardzo wygodna [prawie jak na mieszczuchu ]. Jedynie na stojąco w dolnym chwycie mi coś nie pasuje jutro będzie z innym mostkiem i wtedy się zobaczy. Oczywiście rura sterowa, jak już będę pewny pozycji pójdzie do skrócenia i nie będzie już tych kolorowych podkładek. Kierownica jest naprawdę wygodna i mega szeroka. Chwyt na łapach daje mi już duże poczucie stabilności. Szerokość naprawdę dużo zmienia. Napęd zostaje sram rival z przodu na pewno będzie zębatka owalna, tylko z rozmiarem się upewnię. Korba pewnie też wleci od srama, ale to za jakiś czas pewnie. Prześwit pozwala założyć opony o szerokości około 40mm więcej w tym rowerze nie jest mi potrzebne. Torebka jest bardzo fajna i naprawdę pojemna. P.S. Już dawno nie nacykałem tyle zdjęć podczas jazdy rowerem. Edytowane 14 Sierpnia 2021 przez 100lar3k 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Te torby typu wiatrochron to chyba wina Jana Piątkiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrionn Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 (edytowane) A to mój wszędołaz, czyli Merida Speeder Gravel Aero Aktualnie na 35c. Edytowane 24 Sierpnia 2021 przez adrionn Nie mogę dodać zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Tak się zastanawiam, bo na temat trafiłem przypadkiem. Co te rowery mają wspólnego z CX? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Cytat Co te rowery mają wspólnego z CX? @skom25 Nic, pewnie z 5 "cyklokrosiek" na krzyż na tych 41 stronach się pojawiło trudno to nie Belgia. Ale chyba "przełajka" z tego tematu nie aspiruje do bycia "przełajem"... chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 Mój rower z komunii jest teraz gravelem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 2 godziny temu, skom25 napisał: Tak się zastanawiam, bo na temat trafiłem przypadkiem. Co te rowery mają wspólnego z CX? Baranek, cienka gumka i takie tam ale cytując pierwszy wpis: „Nie będziemy się sztywno trzymać definicji UCI iż gumeczki do 33c, strój lakraerodynamiczny a szykany poniżej 4dm ale wszelkie znaczne odstępstwa od normy radzę kierować do Nietypowych.” Dziękuję za uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Stevens Super Presige 2019 Ultegra 1x11, kupiony okazyjnie z racje uszkodzonego widelca, zastąpiony widłem Orbei. Na razie się poznajemy, więc rura sterowa do docięcia a mostek z regulacją. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 W końcu przełaj w temacie o przełajach😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 To fakt, rama ma bogatą historię w cyclocrossie. Co kilka lat udoskonalana. Pierwsze wrażenia pozytywne, bardzo sztywna w suporcie, rower zrywa sie z miejsca. W terenie zwrotny i precyzyjne prowadzenie wręcz zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 11 Września 2021 Udostępnij Napisano 11 Września 2021 Przedstawiam Wam nowy nabytek, otwieracz do piwa 😆 Lauf Anywhere Weekend Warrior. Zmiana w garażu dość radykalna. Ze stalowego, 2x9, ważącego około 13kg na carbon, 1x12 AXS i 8.6kg bez pedałów. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 12 Września 2021 Udostępnij Napisano 12 Września 2021 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 14 Września 2021 Udostępnij Napisano 14 Września 2021 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gyrill Napisano 14 Października 2021 Udostępnij Napisano 14 Października 2021 W dniu 12.05.2017 o 09:58, gyrill napisał: W poszukiwaniu turbodojazdówki na 4 pory roku zakupiłem rower Merida Cyclocross 500. Mały update. Do roweru wrzuciłem jakieś 2-3 lata temu hamulce hydrauliczne, okleiłem wtedy też badziewne napisy, opony zmieniłem na WTB Nano 40mm. Poprawnie ustawiłem też kierownicę i manetki oraz wysokość siodełka po obejrzeniu materiałów z VeloArt. Zmieniłem też napęd na 1x11 (40x11-28) i po powrocie do formy stwierdzam, że to prawie wystarczy. Kusi jednak skok z szosowej 105 na napinaną mechanicznie GRX i nieco większą kasetę. Po odpowiednim dopasowaniu do swoich potrzeb pokochałem ten rower. Używany jako treningowo-szwendacko-turystyczny all-rounder. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro0011 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Canyon Grizl AL 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 3 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Zmiana przełożenia na zimę. 42/16 -> 42/18. Mam pewne obawy czy nie zostanie na stałe przy obecnej "formie". Ulgę czuje nawet z górki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Nie przełaj i nawet nie na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi