akkwlsk Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 No i doskonale, na co komu stopka w rowerze jak można sobie pedałem o glebę podeprzeć. Ignorować konwenanse! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 @akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Maja 2021 Udostępnij Napisano 4 Maja 2021 Get ałt of dyskuszon tu o grawelz bajk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oles Napisano 9 Maja 2021 Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Kolejny wypust przełajówkopodobny. 20 lat temu Wheeler robił taki fitnessiki na kołach 26, rama + widelec alu z wyjściem na tarcze(jak te koła padną to wtedy się pomyśli) Ogólnie dojazdowiec miejsko/podmiejski, kupiony za śmieszne pieniądze jako nowy w tym roku(gdzieś przeleżał w magazynie) Szybki zwrotny i prawie wszędzie wjedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Maja 2021 Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 W dniu 2.05.2021 o 13:38, artoor napisał: Na forach zagramanicznych proste/gięte kierowniki w szutrówkach objawiają się często i gęsto. Testy wszelkich konfiguracji, i drobiazgów, gum.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 14 Maja 2021 Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Jak chcecie zgorszenia to w 2008 popełniłem coś na kształt gravela, choć wtedy jeszcze nikt tak nie nazywał takich rowerów. Mniej więcej ostateczna wersja z lipca 2009, potem jeszcze doszły owijki na resztę kierownicy. Niestety jesienią tego samego roku rama pękła. A w tym roku w końcu poskładałem następcę: Rama, sztyca, siodło i amortyzator (NCX) ze starej wersji mieszczucha. Zaciski hamulców SLX m675 ze starego górala. Korba ze starego górala M545, nowe łożyska suportu. Koła ze starego górala, przód jeszcze Swift Arriv i piasta Novateca, tył nowszy Mach Neuro i piasta też Novatec. Opony Marathon Mondial 1,6". Przednia przerzutka wróciła na swoje pierwotne miejsce, bo oryginalnie była kupiona do tej ramy, Alivio M411. Z nowych części Kaseta Sunrace MS3 10rz 11-42 Zębatki korby 28-42 Łańcuch KMC X10E Przerzutka tylna GRX RX812 SGS Klamkomanteki Tiagra ST-4720 Kierownica Bontrager Elite IsoZone VR-SF 440mm Owijka Bontragerowa, nie mam zapisanego modelu Mostek ???, używany od mechanika, 100mm Koszt przerobienia około 2000zł w zasadzie tylko za części. Z racji przedłużającej się roboty w serwisie, roboczogodziny dostałem gratis. Większość rzeczy kupiłem rok temu, część jako rekompensata za inny model widelca w fullu. Problemy z poskładaniem pojawiły się przede wszystkim dwa: - złącza przewodów hydraulicznych z klamek SLX nie pasują do klamek szosowych, Shimano wymyśliło sobie nieco inny kształt i musiałem dokupić. W tym przypadku pasują ST-R9120, cena różna od 3x po okolice 100zł... - trochę bez rozeznania i pośpiechu przy zbiorczym zamówieniu duża zębatka jest pod 8rz. O ile łańcuch spokojnie na niej pracuje, tak pojawiły się problemy z prawidłowym przerzucaniem. Z racji mniejszej szerokości łańcucha, zębatki 10rz mają dodatkowe wytłoczenia, są szersze w korpusie, tak żeby łańcuch ześlizgiwał się po nich na mniejszą koronkę, zaczepiał się przy wrzucaniu na większą. Mechanikowi udało się to załatwić przy pomocy podkładek dystansowych, w sumie zębatka jest przesunięta o 2,3mm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 sztyca - niezły drapacz chmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 15 Maja 2021 Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Nie poradzę, okres gwarancyjny i rękojmia na wzrost i długość nogi dawno minął Kierownica prędzej za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Pogoda nie rozpieszcza ale to nie znaczy, że nie jeździ się z przyjemnością. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Niezły czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 19 Maja 2021 Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Wjechał nowy rumak do stajni 😁 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Niezły przecinak. Dałbyś ujęcie kokpitu od frontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dał by więc ej wszystkie go, ta skromność bije po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Powodzenia przy zmianie owijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliitz Napisano 20 Maja 2021 Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 (edytowane) 12 godzin temu, artoor napisał: Niezły przecinak. Dałbyś ujęcie kokpitu od frontu? Nie chcą przejść foty bo mają więcej MB niż można dodać. Rower idzie jak szalony, nie spodziewałem się, że można tak pędzić w terenie 😁 Górny chwyt robi robotę, faktycznie czuć amortyzacje względem chwytu na łapach albo dolnego. Grizzli dzięki, od tego są serwisy rowerowe 🤣 Edytowane 20 Maja 2021 przez bliitz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oles Napisano 22 Maja 2021 Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Nowy heretyk na 2021 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kangi Napisano 23 Maja 2021 Udostępnij Napisano 23 Maja 2021 Moja nowa strzała. Znamy się krótko, ale jest miło. Canyon Grizl CF SL 8.0. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 (edytowane) @kangi czyli Canyon faktycznie te Grizle miał na stanie i wysyłał a nie tylko wirtualna dostępność 😆 Nie za bardzo masz klamkomanetki "zadarte" do góry? Edytowane 24 Maja 2021 przez meitner99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kangi Napisano 24 Maja 2021 Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Miał miał. Na reddicie sporo nowych tematów z Grizlem w roli głównej. Co do klamkomanetek to myślę że to kwestia perspektywy. Zresztą Canyon na kierownicy daje poziomicę i jest na zero ustawione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 28 Maja 2021 Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 His & hers 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 29 Maja 2021 Udostępnij Napisano 29 Maja 2021 Miałem 2 pedały zapasowe na stanie. Leżały i się marnowały. No to dokupiłem do nich "resztę" 😀 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejol Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Edytowane 3 Czerwca 2021 przez maciejol 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 (edytowane) Niner RTL 9 Steel - aktualnie jeszcze na Force 22. Lada dzień będzie cała grupa na sprzedaż bo wjeżdża Apex 1x11 ps póki co platformy bo nie mogę nigdzie sensownych butów dorwać Edytowane 3 Czerwca 2021 przez 3143k4r2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. woojj Napisano 13 Czerwca 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Moja nowa maszyna do wszystkiego- Pelago Stavanger Custom. Sram Apex+Force 1, korba dx+ Banles 40 t, kaseta XT 11-36, hamulce Hayes CX, piasty DT polerowane, obręcze EXE, oponki CST Pica 38, Brooks B17, kierownica accent Furious, mostek Velo Orange. Rozmiar 59. Na szybko po 60 km... Apex 1x11 i przerzutka Force 1 - świetnie pracują, wymagają przyzwyczajenia ale praca miód. Hamulce Hayes cx- świetne, krótki skok na klamce, docierają się bardzo szybko. Lekkie koła 1600 gr + opony na mleku dają świetną frajdę z jazdy, nawet na 4 atm (magia stali) Kierownica Furious ma świetne gięcia, choć małą flarę. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez woojj 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalconHeavy Napisano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 (edytowane) Ja też zachorowałem na kierownicę Furiousa. Jeszcze nie mam, ale już zamówiona W tych Hayes cx jest fajny patent z magnetycznym tłokiem. Mnie zawsze wkurza jak sprężyna nie ogarnia i jest jakieś tarcie. O to mój czołg. Niekończące się pasmo modyfikacji. Edytowane 13 Czerwca 2021 przez FalconHeavy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi