artoor Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Pan Kazafaza zna się na rzeczy. Chylę czoło do ziemi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 @kazafaza ten kapsel to jakiś handmade z zwykłego kapsla ? Szukam czegoś ciekawego,kto robił kapsle sterów na gravelach z otwieraczem,rondo ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 @Rysz: byłoby miło, ale jest szansa że kółka będę ciurać okazjonalnie z kaseciakiem. No i musiałbym drugą nerkę zastawić za singlową pieścinę @artoor: serdecznie dziękuję za ukłon, wyszło całkiem zgrabnie i sam się sobie również kłaniam. Oraz @thomaszowi za PRO koła @Quell: mam jakieś dwieście kapsli przeróżnorakich ale niestety nie są podpisane, błąd. To jest z jakiegoś piwa, jak je odnajdę to dam Ci cynka. A otwieracz sterowy oryginalnie wydumał Wisecracker, teraz jednak jest mnóstwo klonów na necie... A na kapsel nadaje się albo YAWYD od Niner'a albo podobny wypust zza Odry od R2. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 @kazafaza dzięki za linka do YAWYD,trzeba będzie cuś takiego ściągnąć. Nie,to nie było rozwiązanie (chociaż fajne) w miejscu podkładki na sterach,a normalny kapsel sterów w kształcie kapsla z piwa z otwieraczem. Nie wiem czy to funkcjonalne,bo po mojemu sporo piwa się wyleje przy takim otwieraniu,ale przynajmniej było fajne Tylko nie pamiętam kto w swoich gravelach to dawał,sporo ludzi miało o to ból tyłka,bo promowanie pijaństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Ja też mam mały zarzut! Takich pięknych maszyn nie pokazuje się w pokoju. No dobra... chciałbym zobaczy foto przy normalnym świetle :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 @kazafaza rower w zasadzie taki nieco zasadniczy, ale się mi nie podoba co następuje: - elementy poddawane naciskowi wywołującemu przekazanie nacisku na koło poprzez zestaw ogniw połączonych sworzniami ( żeby nie napisać ,że pedały mi nie pasują ) - ilość zmarnotrawionego na zestaw ogniw połączonych sworzniami - kultura poprowadzenia cięgien elastycznych w pancerzach elastycznych w okolicy zestawu kierowniczego. No i koniecznie musi być klarem tryśnięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) @durnykot: ależ Rustyfarie już sklarowany! Geje są do doopy, zgadzam się, niestety na tę chwilę COŚ wrzucić musiałem. Obiecuję poprawę! Kable...ojtamojtam Aha, nic się nie zmarnowało - zrobiłem brelok do kluczy 4 godziny temu, Quell napisał: Tylko nie pamiętam kto w swoich gravelach to dawał,sporo ludzi miało o to ból tyłka,bo promowanie pijaństwa Na szczęście są firmy które promują. Chwała im za to! Edytowane 4 Lutego 2020 przez kazafaza linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 Chińczyki też mają podobne topcapy za nieco mniej dolaroof. https://pl.aliexpress.com/item/4000530024739.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.5a6270776vmaQX&algo_pvid=ec1ca7ac-9eb6-45af-990e-c4f9be712f68&algo_expid=ec1ca7ac-9eb6-45af-990e-c4f9be712f68-6&btsid=99ca72dd-4044-4e42-a4e3-80e7b164b9db&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 To może trochę chałupnictwa zwykły kapselek sterów (tu akurat kona z szuflady) + mocna, gruba taśma dwustronna (taka jakby piankowa) + moneta 5 kuna przewiercona w środku żeby było dojście do śruby i taki patent jeździ od roku i działa i nawet wygląda! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Ni dość, że szyszok z Papcia albo sosny, to pijok a i kunie nie daruje, i przewierci zwierza. Zegarek by zasadzić by ster czasu powstał to widziałem , memento cyklo mori, tempus cane creek fugit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Deda ma cos pasujacego dla amatorow kapsli i innych patentow. Topcap z deklem na magnes. Rozwiazanie to bylo w rowerach m.in. Merckxa... przyklejamy neodymowy magnes za zlotowke do kapsla czy co tam kto lubi i trzyma sie .. O taki -》https://wertykal.com/pl/p/Deda-Korek-mostka-ze-srubami/4374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) A propos gadżetów niezbędnych w niezagospodarowanych miejscach roweru...... Koślawo ale sens zachowany.....niezbędnik z zębatki. Edytowane 5 Lutego 2020 przez woojj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 5 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Teraz, woojj napisał: Koślawo Jakie niedopowiedzenie W skali DIY osiągnąłeś zasłużoną jedynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 @kazafaza obywatelu jakie tam macie wielkości tych zębatek przód / tył ? Wiem że macie łydę z żelaza ale tak statystycznie chciałem w dzienniczku zapisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 8 godzin temu, cinol123 napisał: Deda ma cos pasujacego dla amatorow kapsli i innych patentow. Topcap z deklem na magnes Deda zakupiona,ale w tym kapslu od @kazafaza normalnie się zakochałem od pierwszego spojrzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) @RafalxM: Łyda może i z żelaza ale tylko obudowa - w środku wata lata od zeszłego lata. Obecne kiełki to owal 38T i 16T, wcześniejsza inkarnacja Ryżego miała 38T okrągłe i 15T na zadzie, niestety narołajda nie pożenisz z nieparzystą zębatką. Na pewno nie jest to szybki bieg, ale pozwala mi na wspinaczkę bez zbytniej zadyszki... @Quell: będę szukać i węszyć! Edytowane 5 Lutego 2020 przez kazafaza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 @kazafaza @Quell Marston`s Brewery Thompson & Evershed PLC - Burton-upon-Trent źródło: http://www.mb-kronkorken.de/Grossbritannien/Grossbritannien.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 5 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Polecam kapsle z alledrogo w niskich okazyjnych cenach https://allegro.pl/oferta/czluchow-gielda-24-nienakladany-8925559309 Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 W dniu 5.02.2020 o 19:16, kazafaza napisał: niestety narołajda nie pożenisz z nieparzystą zębatką A możesz rozwinąć? Wprawdzie teraz mam w singlu parzyste zębatki ale przerabiałem różne kombinacje i nie pamiętam kłopotów. Wprawdzie z przodu nie było zębatek NW ale zawsze parzyste (jeśli to o to chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 7 Lutego 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 Do Społeczeństwa. Ja rozumiem....Ja to doskonale rozumiem....ale czy kapsel musiał stać się obiektem westchnień i miliona postów w Galerii? @kazafaza masz systemowy zakaz wstawiania rowerów z kapslami. Społeczeństwu przypominająca przypominam ,że gadulstwem o technikaliach zajmujemy się w innym wątku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 @durnykot: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 7 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2020 2 godziny temu, durnykot napisał: Społeczeństwu przypominająca przypominam ,że gadulstwem o technikaliach zajmujemy się w innym wątku Ja już się pogubiłem jeśli chodzi o zasady 'Galeri' na tym forum. Jak ostatni ktoś wrzucił w 'pokaż swojego 29er' Marina Rasta Muirwoods to po 2 komentarzach w stylu 'fajny kolor' i 2 w stylu 'zmień opony' wszystkie komentarze usunięto, a tu się zrobił wątek birofilski i przypomina się o zasadach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 8 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 NS Bikes RAG+1, pierwszy gravel, nawet na szosie nigdy nie jeździłem, ale podoba mi się 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) W dniu 17.12.2019 o 08:54, rambolbambol napisał: Sora RD-3400 SS poszedłem nieco niesztampowo..... Sunrace wersja RS ;-))) RDRS2- działa zarąbiście. Kółka na maszynach, pełny poler, alu śruba. Cacko. Wózek tak twardy że sprzęgła nie trza.....no i działa na 9 lub 10 biegów. Obsługuje kasetę 11-30......testy ciężko-terenowe jak wyschnie. Edytowane 4 Marca 2020 przez woojj 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 8 Marca 2020 Udostępnij Napisano 8 Marca 2020 Bez zdjęcia - wrażenia z jazdy. Cały czas jestem pod wrażeniem, jak dobrze radzą sobie budżetowe Smart Samy - dzisiaj specjalnie się poświęciłem i zmieniałem opony Smart Sam / G-One allround, te drugie oczywiście lżejsze, na asfalcie ciut lepiej, ale w terenie tragedia, lekkie błotko i momentalnie sie zaklejały i robiły się slicki. Na Smart Samach jechałem dalej... G-One sprzedałem koledze, jest zadowolony, ja zostaję na tanich Samach i nie chcę niczego innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi