dankams2 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 3 godziny temu, kacpermm napisał: Mój fairdale prawie skończony i dorobił się swoich toreb Przygotowany na pierwszy całodniowy wypad (~200). Taka pojemnosc toreb to na cały tydzien a nie na jeden dzien chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Siedziałeś cicho jak mysh pod miotłą, to przylepił się ten "świeżak"... Tak czy inaczej piękny masz rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 5 godzin temu, 4mat napisał: Trochę traci urok, przez tą pełną torbę w ramie. Już chyba wolałbym dodatkową torbę ba kierownicy. Ale wygodą wygrywa Niektóre osoby uwazaja ze zyskał dzieki temu urok. 5 godzin temu, yakuza79 napisał: Czas szukać roboty jako dostawca pizzy Bagażnik to "The World Famous Pizza Rack" od szpeca. Zamiast Pacman'a, który po zapakowaniu niebezpiecznie zbliżał się do opony. Gdzie dorwałeś Pizza rack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 W sklepie internetowym. U mnie na wyspie tego mnoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) 5 godzin temu, dankams2 napisał: Taka pojemnosc toreb to na cały tydzien a nie na jeden dzien chyba. Wydaje ci sie W rame butelka wody i jedzenie, a tył wpadł hamak, żeby po dojechaniu pochillować i bluza + termo. Jest to lekkie bardzo, ale duzo miejsca zajmuje, a w ramie polowa jest pusta. Prawie taki sam zestaw na dluzsze wyprawy jest, ale dochodzi tarp i spiwór + materac co zajmuje malutko miejsca. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez kacpermm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 17 godzin temu, kacpermm napisał: Mój fairdale prawie skończony i dorobił się swoich toreb Przygotowany na pierwszy całodniowy wypad (~200). Może przet ten pełny Framepack i perspektywa zdjęcia. Ile litrażu łącznie mają te torby? Ja zdecydowałem się na halframebaga właśnie z powodu estetyki i możliwości stosowania nie tylko na wyprawy. Ostatnio nawet dokupilem Chińczyk aby wygodniej ogarniać bidony bo miejsca na jednodniówki różnie było potrzeba Torba w ramę i na kierę też triglav? Funkcjonują jeszcze, ile czekałeś na realizację? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 47 minut temu, dankams2 napisał: Może przet ten pełny Framepack i perspektywa zdjęcia. Ile litrażu łącznie mają te torby? Ja zdecydowałem się na halframebaga właśnie z powodu estetyki i możliwości stosowania nie tylko na wyprawy. Ostatnio nawet dokupilem Chińczyk aby wygodniej ogarniać bidony bo miejsca na jednodniówki różnie było potrzeba Torba w ramę i na kierę też triglav? Funkcjonują jeszcze, ile czekałeś na realizację? Zdecydowałem się na pełny trójkąt, ze wzgledu na duży trójkąt Nie wiem ile litrów maja, bo w rame i na kierownice była robiona na zamówienie od kolegi z forum (bardzo, bardzo polecam bo jakość super), a triglav to ten najwiekszy i to jest chyba 17l. U mnie bidony idą na kierownice co jest wygodne bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Zawitało siodło i trafiłem na księżyc Pozdrower 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 w blasku księżyca, smagane srebrzystą światłością brzegi otworu kałgazkiego odkrytem zostały przed memi oczami .... mam bruksa bez szpary w kroku, a może i czas pomyśleć o innej wersji... Bo skóra mi rozwisła przeciągnięta jak majtki po 7 sezonach. Napisz czy dobre to po czasie. Leczcz na przekór metaNowej nostalgii napiszę, że takie siodło na prawdziwe jarzmo zasłużyło, z epoki, na rurze z otworem. brawo brawo brawo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AmAdeuz Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 itr> Możliwe że bawiłeś się naprężeniem skóry, zbyt luźno było no i "wydupczyłeś" ostatecznie, że tak się wyrażę. Ewentualnie jeździłeś na mokrym/wilgotnym i skóra się rozlazła.. możliwości jest sporo. Brooks dużo wytrzyma, ale trzeba dbać. Ja po wielu latach zabawy z wieloma brooksami wróciłem do "zwykłych" siedzisk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Pany, ja wiem że wiosenna palma odbija ale nie róbmy jaj - wszak to galeryja przełajajkowa. A nawiasem: życzę mokrych (od oleju) jajek (najlepiej od Banless’a). Howgh Manitou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ridley X-Trail Alloy na porannej przejażdżce z nowymi oponami G-One Allround oraz torebkami wycieczkowymi SKS, podsiodłową na dętkę, łyżki i narzędzia oraz na ramę na telefon, portfel i... przekąski. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Z racji niedawnego wspolnego jubileuszu zamkniętych 4000km , wstawiam dumny aktualne foto Czarnego Plug'awca! Niestety, straciliśmy od ostatniej prezentacji tylne koło eastona (a ja tak nie lubie mieć fantów nie od kompletu), zostało trącone przez jakiegoś samochodowego Cwoka, który zbiegł ....teraz jeździmy na własnoręcznie zaplecionym (debiut!) kole z Dt350 i R460! Opony zmienione na bardziej męskie 32C (w tym wątku było to już wytknięte że ...;-P ), grubiej już chyba nie będzie, a raczej znów cieniej, ;-) w weekendy spędzam czas przeważenie na szosie tj rowerze szosowym i ... nie jest lekko póżniej jechać tym Czardzem, t.j. tak lekko jak bym chciał ;-) a może to noga za słaba ... chociaż zdarzało się nim przejechać 5km ze średnią nieco ponad 40km/h ;-) Edyta: kr@#$@ im dluzej na niego patrze tym bardziej mi sie podoba czarnuch jeden. Edyta2: dodam jeszcze iż kiera która w nim siedzi to Pro Vibe 7s ... i ma cudowne gięcie. Edytowane 8 Maja 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 16 Maja 2019 Udostępnij Napisano 16 Maja 2019 (edytowane) Jakby kto z Szacownych Pogromców Żwiru chciał się zabawić, to jest okazja w międzynarodowym towarzystwie w Beskidzie Niskim (Beskid Niski Gravelventure): https://podia.cc/trips/niski-gravelventure/?fbclid=IwAR0mJDUQJs-D_fvlgABcepAYmEuJradwk6jPuRiGpAc5pE2ZW5eivpH-hRQ Komu brakuje stali, będzie mógł pożyczyć Genesisa, a każdy partycypant dostanie Brooksa do testowania. Grupę poprowadzi Pi, kreator stalowych brylantów pt. "Lisiecki" https://www.facebook.com/pilisiecki/ Edytowane 16 Maja 2019 przez artoor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteus8 Napisano 17 Maja 2019 Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 (edytowane) 8 godzin temu, artoor napisał: Hej! Nie w temacie, ale interesuje mnie ten tylny mini bagażnik. Szukam czegoś takiego do swojego giant anyroad 1. Kolego artoor, mógłbyś mi podać model tego bagażnika? Pozdrawiam! Edytowane 17 Maja 2019 przez matteus8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Maja 2019 Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Panowie - to temat galeryjny! Pytać można w drugim! Albo na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musimisie Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 W dniu 19.04.2019 o 08:11, dankams2 napisał: Może przet ten pełny Framepack i perspektywa zdjęcia. Ile litrażu łącznie mają te torby? Ja zdecydowałem się na halframebaga właśnie z powodu estetyki i możliwości stosowania nie tylko na wyprawy. Ostatnio nawet dokupilem Chińczyk aby wygodniej ogarniać bidony bo miejsca na jednodniówki różnie było potrzeba Torba w ramę i na kierę też triglav? Funkcjonują jeszcze, ile czekałeś na realizację? Jeszcze nie testowałem, ale tutaj masz taki fajny patent na koszyki na bidon aby nie kolidowały z torbą:http://pogobikes.pl/kategoria/drobne-czesci-i-dodatki/b-rad-double-bottle-adapter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 (edytowane) Patent się sprawdza. Można mocować same szyny, butle itp. w różnych pozycjach. Na zdjęciu szyna średnia i długa zamocowane tak, żeby zmieściła się torba wewnątrz trójkąta. Pasującej torby nie znalazłem, ale pozycja została. Edytowane 19 Maja 2019 przez artoor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) W dniu 16.03.2019 o 18:19, Mvaddib napisał: dzwonek i lampka Knog Ten dzwonek to może Oi ? ten pierścieniowaty dzwonek ? Jakieś wrażenia z użytkowania ? Musze kupic dzwonek do szosowo-miejskiego pociskacza na 31,8, za dużego wyboru nie ma, ale ... 6 dych za dzwonek ? Na chude kierki 22,2 sa swietne dzwonki po 10pln w deca, a tu taka cena za dwa dzwonki mozna miec kasete 105 11s Edytowane 21 Maja 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 21 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Tego....... Uwaga..... to nie będzie informacja o kolejnym IleśtamPlus . Każdy kolejny wpis o : - bagażniku/ bagażnikach - sakwie/sakwach - torbie/torbach - siodełku/siodełkach - dzwonku/dzwonkach - oponie/oponach - koszyku na bidon/ koszykach na bidon/koszykach na bidony - bidonie/bidonach/butelce/butelkach - innych gratach będzie skutkował : - skasowaniem posta - ostrzeżeniem - blokadą na czas jakiś - banem Mam wrażenie ,że niektórzy nie rozumieją znaczenia słowa Galeria. Jeśli ktoś nie zrozumiał, to zapytania proszę wysyłać za pośrednictwem Poczty Polskiej . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_awario Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Majówkowy Stalowy Renegat w wersji rodzinnej. Wrzucam, coby pokazać, że grawel nadaje się do wszystkiego. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hindo Napisano 26 Maja 2019 Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Mój gravelo-przełaj na stalowej ramie - pierwszy raz składałem; moja pierwsza styczność z barankiem; pierwszy taki projekt rowerowy, ale po pierwszych jazdach uważam to za udany pierwszy raz. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2019 Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Teraz, hindo napisał: ale po pierwszych jazdach uważam to za udany pierwszy raz. Fajna rama, to co ma byc nie tak :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oles Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 moje przełajki i wynalazki podprzełajówkowe najsampierw prawdziwe przełajki: 1. Decathlon Cyclo X z 2007 roku 2. Ridley Crossbow z 2009 roku 3. hybryda Merida Speeder z 2010 roku 4. Największy mutant monstercross Author Sector z 2015 roku 5. Najnowszy wynalazek podprzełajówkowy, Pure Cycles Dornbush z 2019 roku, przełajówka z szosówki, wchodzą opony 35c 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mr.fatbiker Napisano 29 Czerwca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2019 Cześć, Moja Kona Rove St. MB 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi