R_och Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 To bardzo sympatyczny rower. Będzie Pan zadowolony. Szczególnie miło mnie zaskoczył przedni wideł bo super wybiera. Obejrzyj ramę bardzo dokładnie. Wiem co mówię. ps. Jaki kapeć tam teraz wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, itr napisał: Super rower, trochę szkoda trzymać go na balkonie nawet z takim widokiem..... nieepozornie wygląda z tym widelcem a!e ponad czasowo! bardzo ładny rower... Na szczęście balkon zabudowany 2 godziny temu, artoor napisał: W końcu pojawił się tutaj rodzimy Weekender i to jak szykownie odstawiony! Gratuluję. Dzieki 2 godziny temu, R_och napisał: To bardzo sympatyczny rower. Będzie Pan zadowolony. Szczególnie miło mnie zaskoczył przedni wideł bo super wybiera. Obejrzyj ramę bardzo dokładnie. Wiem co mówię. ps. Jaki kapeć tam teraz wchodzi. Z tego co mi wiadomo do 45c wejdzie na luzie (teraz mam 40c i prześwit jest jeszcze). W poszukiwaniu czego mam ogladać rame? Edytowane 18 Stycznia 2019 przez kacpermm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Metaliczne rurki w połączeniu z brazem oponek to ostatnio mój nice Look. A tu jeszcze wideł taki Dorwij jeszcze niklowany mostek i podkładki i dawaj fotę na radavista nich się zachwycają. PS. Fota zrobiona z Sopotu czy Brzeźna? Edytowane 18 Stycznia 2019 przez dankams2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Teraz, dankams2 napisał: Metaliczne rurki w połączeniu z brazem oponek to ostatnio mój nice Look. A tu jeszcze wideł taki Dorwij jeszcze niklowany mostek i podkładki i dawaj fotę na radwista nich się zachwycają. Planuje zmienić sztyce (ta moja jest bardziej mleczna niż taka srebrna) i mostek na jakiś srebrny coś jak nitto. Dodatkowo brązową owijkę i siodło (brooks?) Edytowane 18 Stycznia 2019 przez kacpermm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Przyjrzyj się dokładnie tak dla świętego spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 17 godzin temu, R_och napisał: Przyjrzyj się dokładnie tak dla świętego spokoju Sprawdzone i wyglada wszystko ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 No to b. dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 auTHOR roNINTM w swoim naturalnym środowisku. 30km przejechane, termos pełen zielonej herbaty został wypity w całości, dwa banany zjedzone, dwie stopy odmrożone prawie doszczętnie i gęba szczęśliwa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 ...przeczytałem gęba jak śliwa bez kija nie podchodź!!! Dziś taki zimny dzień, w styczniu tylko raz siedziałem na rowerze, i zazdroszczę i gratuluję, mam wrażenie taśmowej ilości izolacji na ramie... jakby tak znajome czarne paski.... a bagażnik paralelny do rury ramy? Poziomowałbym do gruntu. Jak się jeździ w porównaniu do poprzedniego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 (edytowane) A) Taśma zapewnia ochronę lepszą niż wszelkie "bajk shieldy" i inne taśmy helikopterowe. Oprócz tego dają pewną porcję uglyfikacji, tak bardzo potrzebnej dla commutera. B ) bagażnik niepoziomy, bo inaczej jest z sakwami problem z nadmiarem pięty. C) jeździ się wygodniej, ale nie aż tak, jakbym się spodziewał. To zupełnie inny rower i nie jestem do końca przekonany, że krótki ogon i raczej krótka rama, to to co tygryski lubią najbardziej. Hamulce tarczowe to jednak spory plus. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. yakuza79 Napisano 20 Stycznia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 U nas, na nort iście też odrobinkę przymroziło. Moja Sequoia I kumpla Diverge 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario_awario Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Widzę, że ostatnio foty z zimowych jazd to +5 do fejmu, więc wrzucam i ja! Jamis Renegade Escapade, czyli stal na karbonowym widle. Koła widać jakie, opony conti speedking 700x35C, osprzęt 105/RS505, tylko zębatki w korbie zmienione na ultegra 46/36. Generalnie bardzo fajnie działa, heble piszczą na jak mokre albo zimne, ale hamują. Błotniki, bo jeżdżę tym do pracy na co dzień, takoż jak i w dniu zrobienia zdjęcia. Ostatnio bawiłem się w zmianę nachylenia kierownicy (FSA vero compact, bo niski drop), więc taka pozycja tymczasowa. Jeździ wspaniale, znakomicie się dogadujemy. Mam takie miejsca, gdzie z poprzednim rowerem po 3 latach znajomości musieliśmy hamować, żeby bezpiecznie pokonać zjazd, a na tym w zasadzie od razu na pełnym gazie lecimy Jeżeli chodzi o samą ramę, to zadowolony jestem bardzo z jednym ale: pierwsza gleba (dzieciaki z nosami w telefonach wyszły na drogę rowerową, hamowanie i łup przez kierownicę) i złamany hak przerzutki. Byłem w cholerę zaskoczony, bo nigdy wcześniej nawet nie wygiąłem haka, a ten pękł. Jak go potem obejrzałem, to wcale się nie dziwię, że pękł, bo jest tak zrobiony, że w jednym miejscu jest znacznie cieńszy, co uważam za wadę konstrukcyjną. Efekt tego był taki, że 2 miesiące się prosiłem o zamienniki w evanscycles.com, bo najpierw zgubili zamówienie, a potem zmieniali właściciela i przestali wysyłać za granicę i nadal nic nie dostałem. Znalazłem speca, który dorobił nowy hak na bazie złamanego (co widać, bo kolor zupełnie inny) i taniej, więc wziąłem 2 od razu. Wnioski końcowe: Stal jest super. Składanie roweru od zera to ogromna satysfakcja. Nietypowe haki przerzutek są be. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdwokatBoga Napisano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpermm Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Wpadła nowa sztyca i mostek plus mały bikefitting. Praktycznie wszystko jest idealnie, a jedynie będę polować na brooks cambium c17. ps. dodatkowo fotka z torbami jakie mam. Czekam aż triglav znowu zacznie produkować to dokupie w rame i na kierownice. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Przez zimę wpadło parę nowych gratów. Dużo nie jeździłem to nie mam co się rozpisywać, ale na pewno Ultegra RX na duży plus. Łańcuch praktycznie nie drgnie przy jeździe po wybojach. Opony Gravelkingi 35mm zalane mlekiem są bardzo komfortowe. Śmiem twierdzić, że wygodniejsze od fabrycznych Riczejów. Rozpisze się mocniej o reszcie części jak zrobię na nich parę setek km. Rower mocno schudł, waga wskazuje 9,5kg 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 12 godzin temu, mistrzusek napisał: Rower mocno schudł, waga wskazuje 9,5kg ....to tylko świadczy o potencjale Ronina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
de_Villars Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 W dniu 21.01.2019 o 14:38, mario_awario napisał: zębatki w korbie zmienione na ultegra 46/36. Wizualnie zębatka wygląda na mniej niż 46, no ale to pewnie złudzenie optyczne. Za to klamki są monstrualne, i to już raczej złudzenie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 2 godziny temu, de_Villars napisał: wygląda na mniej niż 46, no ale to pewnie złudzenie optyczne To nie złudzenie. Wygląda na to, że wywalił blat 46 i śmiga na samym 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Przeca widać dwa blaty u tego Jamisa. 11 godzin temu, woojj napisał: ....to tylko świadczy o potencjale Ronina. Niby tak, ale wg mnie największą robotę jeśli chodzi o zrzucenie zbędnych kg zrobił wideł węglowy i lżejsze koła z oponami na mleku. Z Ronina została tylko rama, mostek, kiera, klamki, sztyca i siodlo. Ten Ronin zrobił już się mało roninowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 2 minuty temu, mistrzusek napisał: Przeca widać dwa blaty u tego Jamisa. O Twojej korbie pisałem Nie zauważyłem, że tamten komentarz był do innego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 9 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2019 Tak myślałem, z tym że u mnie siedzą 42 absolutnie czarne zęby z przodu dwa blaty odeszły w zapomnienie i już do siebie nie wrócimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 nie wiedziałem gdzie wrzucić, może kogoś zainteresuje Vintage'owa stal https://www.ebay.de/i/143125884973?ul_noapp=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Godzinę temu, malutki napisał: może kogoś zainteresuje Vintage'owa stal fajny, tylko kto zapłaci za niego taka kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 11 Lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 @malutki: podejrzewam iż można będzie dorzucać takowe ogłoszenia do wątku dyskusyjnego o ile @MikeSkywalker nie będzie mieć nic naprzeciw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2019 Jak najbardziej, w końcu to misz-masz przełajkowy który ma odciążyć galeryję od wszystkiego co nie jest chwaleniem się sprzętem i ochami i achami na jego widok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi