tomek232 Napisano 25 Września 2018 Udostępnij Napisano 25 Września 2018 12 godzin temu, mandacik napisał: Gdzie taką tarczę można zdobyć? A najlepiej pod 104mm. Daleki kolega 40t tylko posiada, a z przesiadka z 38t byłaby raczej mało odczuwalna. https://garbaruk.com/products/chainrings/oval/bcd/104.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 29 Września 2018 Udostępnij Napisano 29 Września 2018 (edytowane) Witam! Trzeci sezon na singlu. Sporo tysięcy km zrobionych. Zdjęcie z trasy wzdłóż Brdy 200km z Bydgoszczy do Mylofu. Koledzy na alu przełajach znienawidzili mnie po tym wyjeździe. Pompka frunie na szutrach. Opony gravelking SK 36mm. Wrażenia? Only steel is real. Edytowane 29 Września 2018 przez Mateusz30 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Snowb Napisano 29 Września 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 29 Września 2018 ZA namową kolegów z forum, a częściowo przeciwko zdecydowalem się na Marina FC. Po pierwszych 200km jest miłość, jedynie musze zmienić pedały na jakieś fajne platformy. Rower kupiłem głównie z myślą o wycieczkach jak np. Szlak latarnii morskich, który chcemy z żoną zrobić w przyszłe walacje. No i Vistula1200 ;)))) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irkens Napisano 5 Października 2018 Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolko Napisano 6 Października 2018 Udostępnij Napisano 6 Października 2018 I jeszcze raz budzący skrajne opinie Jamis Renegade, od jakiegoś czasu już na bęzdętkowych WTB Byway 650bx47c, które poniosły go trasą Wisły 1200. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 9 Października 2018 Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Nie bardzo wiedziałem gdzie to wrzucić. Polsko-niemiecki mezalians, mnie się podoba: Rondo+Tune ( https://www.tune.de/produkt/black-rondo.html ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) Zobaczcie jaki ładny https://www.instagram.com/p/BMTYl9ij0U2/?utm_source=ig_web_copy_link Edytowane 10 Października 2018 przez mistrzusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 10 Października 2018 Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Sequoia z błotnikami 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocash2 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 18 godzin temu, yakuza79 napisał: Sequoia z błotnikami Też na takiego zbieram. Twój wygląda zacnie, tylko te pedały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Nic na to nie poradzę, że wolę platformy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Października 2018 Udostępnij Napisano 11 Października 2018 Jestem z Tobą, Yakuza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Trochę zmian się porobiło, korba i kaseta sram Force, zębatka direct mount, łańcuch sram red, do tego siodło brooks i amortyzwowny mostek red shift, jest moc i komfort #wisla1200prepared 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistrzusek Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 @dankams2 jaki model siodła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 cambium c17 curved Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 4 godziny temu, dankams2 napisał: Trochę zmian się porobiło, korba i kaseta sram Force, zębatka direct mount, łańcuch sram red, do tego siodło brooks i amortyzwowny mostek red shift, jest moc i komfort #wisla1200prepared Apidura w eMce czy eLce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2018 ...z pozdrowieniami dla wszelkich rdzofobów i nie tylko 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 12 Października 2018 Udostępnij Napisano 12 Października 2018 M 4.5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Tange Orange (TM) zaliczyło właśnie wymianę kierownicy z Syntace Racelite CDR 46cm na Ritchey VentureMax Comp 46cm. Jak to się trzyma? Fantastycznie! Dłonie w porównianiu do kierownicy szosowej układają się naturalniej. Od razu z chwytu za klamki w którym jeździłem większość czasu, przerzuciłem się na dolny chwyt. Jak tylko dojdą inline-regulatory, to zdemontuję te środkowe klameczki, bo z tego chwytu prawie nie korzystam. W terenie jest bardzo duża róznica, bo trzymając za dolny chwyt żaden konar nie ma szans na wyrwanie nas z obranej linii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Ja tak zrobilem ... W terenie liczy się sterowność nie aero . Pozdro Edytowane 31 Października 2018 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 1 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2018 Mój Pickenflick ostatnio zyskał nowy zestaw kół 650b z oponami GK SK 48 mm, jest miód i kanapa, na ciśnieniu 25 psi nawet po bruku płynie Rower służy u mnie za uniwersalny do wszystkiego, dlatego poprzedni zestaw 700c dostał oponki szosowe, a na zimę mam przygotowane Suomi W240 700x40c 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateusz30 Napisano 13 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 (edytowane) Roxana Only steel is real Moja ostatnia budowa. 11.8kg całość z pedałami. Rurki i siodło Riczi Tiagra 4700 50/34, 11-34. Miodnie śmiga. Heble TRP Spyre C Owijka Fizik 3mm. Stery FSA. Super komfortowo w terenie. Absurdalnie szybkie opony WTB Horizon. Mleko w oponach. Pozycja bardzo wygodna. W dolnym chwycie full aero i pełna kontrola w terenie. Szczytowy moment ewolucji roweru. Wreszcie powrót do korzeni plus nowa technologia. Nie zmnienił bym nic. Cieszę się, że nie dałem srama. Nowa Tiagra jest perfekcyjna i wszystko dostępne od ręki. Wspaniała maszyna. 2 trasy za mną w weekend robimy ponad 100km ze znajomymi. Koła się dotrą. W tej chwili, gdyby nie Maratony MTB to carbo hardtail poszedł by do ludzi. Edytowane 13 Listopada 2018 przez Mateusz30 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 13 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 W dniu 1.11.2018 o 17:53, Prz napisał: Mój Pickenflick ostatnio zyskał nowy zestaw kół 650b z oponami GK SK 48 mm, jest miód i kanapa, na ciśnieniu 25 psi nawet po bruku płynie Rower służy u mnie za uniwersalny do wszystkiego, dlatego poprzedni zestaw 700c dostał oponki szosowe, a na zimę mam przygotowane Suomi W240 700x40c Jak wrazenia i trakcja na tych kołach w porownaniu do 700x40? Ja na raze po TPK swoim pickenflickuem smigam na nano 40 chociaż na moich obreczach maja 44mm i też sie zastanawiam nad 650b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 (edytowane) Mam dwa rowery stalowe z kołami 700c obręcz 19mm wew. gravelkingi 36mm i 650b obręcz 23mm wew. wtb Horizon 47mm. 700c ma sens tylko na asfalt. 650b jest komfortowa, jak w mtb, bez bieżnika nie ma oporów nigdzie. A przede wszystkim 650b ma istotnie mniejszą rotującą. Rower jest dużo bardziej dynamiczny i szeroka opona nie podnosi wszystkiego w górę, jak w większym kole. Gdyby założyć dużej szerokości 700c do gravela, to się zamuli okrutnie i zepsuje geometrię. Szutry, to nie mtb. Duże koło nic nie daje. Wręcz psuje. A na koniec dnia i tak najważniejsza jest rama. Jadąc w grupie kilku przełaji, graveli zawsze można przewidzieć, kto pierwszy zacznie na szutrach przeklinać, jak tylko zrobi się trochę nierówno. Nie mają wtedy znaczenia szerokość opon. 35, czu 43. Zawsze pierwszy łamie kręgosłup, nadgarstki właściciel alu, a potem karbonu. Tylko stalowe rowery mają sens w jeżdżeniu po szutrach w PL. Różnica nie jest mała. To jest przepaść. Warto na to zwrócić uwagę przy zakupie roweru. Bo tego się wymienić nie da. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Mateusz30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 W dniu 1.11.2018 o 17:53, Prz napisał: Mój Pickenflick ostatnio zyskał nowy zestaw kół Wygląda bojowo 10 godzin temu, Mateusz30 napisał: Roxana No ..... a takie niepozorne są te fremsety. Wygląda świetnie. Z tym że ja do 2 blatu szosowego w terenie mam odruch wymiotny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 14 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 @Mateusz30 jaki to jest rozmiar ramy i pod jaki wzrost / przekrok masz ją ustawioną (siodełko)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi